Awek Nampak Pakwe Hisap Botol Susu????

Thursday, August 21, 2014


Oh! my keywords....kahkahkah...Hoi! Ko dah kenapa???


Bukan main gelak aku tengok keywords ni. 21 hits plak tu. Macam mana plak bley sesat dalam blog #makbanyakanak ni. Aku mana ada pakwe yang hisap botol susu. Aku ada suami jer. Tapi dia tak hisap botol susu pon. Adoiiiii....macam² lah korang ni. Untuk keywords lain, aku boleh tolong cari. 

- Resipi Bebola Daging yang Simple [SINI]
- Petua Halau Nyamuk [SINI]
- Hukum Mempamerkan Hasil Susu Ibu [SINI] - Ada isu gak ni. Ada yang kata kalau kita letak hasil tenusu nanti orang yang tengok tu akan terbayang² kita punya. Cara kita perah. Yang ko gi bayang kan sampai macam tu sekali buat apa. Kalau dah otak senget memang dah tak boleh nak buat apa. Kalau letak buah pisang pon orang boleh bayang macam² kan. Even kalau tengok anak patung barbie pon ko dah bernafsu kot. Senang cakap setiap gambar tu boleh membuatkan orang berimaginasi. Terpulang pada individu tu nak menilai gambar tu dari sudut yang macam mana. Kalau ko fikir negatif, memang dapat dosa lah. Tujuan tunjuk bukan nak mengaibkan atau nak suruh membayangkan. Tapi sebagai pemangkin semangat untuk ibu² yang sedang menyusukan anak supaya tak putus asa bila tengok hasil susu orang lain. Please think in a positive way. Don't think negative. Jangan cakap orang yang nak menunjuk hasil susu ibu ni tak tau malu hokay. Kita tak boleh nak mengubah pemikiran orang lain dari fikir yang bukan² melainkan si pemikir itu mengubah cara dia berfikir. Fullstop!!

Note: Aku kalau bercakap pasal breastfeeding ni memang hover sket. Lebih² lagi bila ada orang yang memperlekehkan apa yang kita buat.

You Might Also Like

26 comments

  1. Hahaha...apala yg dicarinya smpi 21 hits...adoyaii

    ReplyDelete
  2. i love breastfeeding...pedulik sama org kata kan...janji kiter tau apa yang baik kan

    ReplyDelete
  3. SABAR DEAR.. HAKU KALO BAB NI HAKU GERAM.. MACAM NAK HEMPUK ITU ORANG..

    ReplyDelete
  4. opss..pasal BF pun bleh buat daku emo..

    ReplyDelete
  5. haiyoooo..itu mcm pun ade yg mencarik ke..hahaha..

    ReplyDelete
  6. hahahah..
    tu la pasal kan..saya pun pelik tgk benda2 yg di search di blog ni

    ReplyDelete
  7. tadi pun saya baru cek keyword.. nasib baik takde yang merepek-repek

    ReplyDelete
  8. Hahaa hadehh... mcm2 lah.. :D :D

    ReplyDelete
  9. Suka baca info yang ketiga tu..dalam keywords tu lari sikit maksudnyer..

    ReplyDelete
  10. Awat la pelik sangat keyword yg orang tue cari.. hehehe...lawak la akak..

    ReplyDelete
  11. Kinda agree....macam sengal jer orang yang terbayang pelik2 bila tengok hasil perahan susu badan orang lain....tak mentally fit langsung

    ReplyDelete
  12. setuju tulisan merah tu..setuju sangat!

    ReplyDelete
  13. payah kalau imiginasi tinggi sgt..

    ReplyDelete
  14. Haha! Memang kekakor keyword tu... Ada juga yg mencari macam tu ye...
    Oh! Dunia2!

    ReplyDelete
  15. dia nk taip hisap rokok kot..wakakaka

    ReplyDelete
  16. pelik sungguh keyword pakwe hisap botol susu itu...mcm mana lah bole jadi gitu.hihih

    ReplyDelete
  17. hahaha..kadang memang tak masuk akal dengan apa yg di cari oleh pembaca ni...:)

    ReplyDelete
  18. Amboi..hot betul keyword dia...hehehe :)

    ReplyDelete
  19. biasa la kak, banyak org banyak ragamnya la kan... hehehe.. nak gelak juga...hope saya dapat bg BF kat bakal baby saya nnt sepenuhnya.. InshaAllah...sokong penyusuan ibu!!!

    ReplyDelete
  20. hahaha...kelakau kelakau la benda2 yg orang search ni kdg2

    ReplyDelete
  21. mak aii... banyak pulak hitsnya tu.... hehehehe kelakar pulak!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive