Open House Raya 2014 | Makan...makan...makan...

Monday, August 11, 2014


Burrpppp...Alhamdulillah. Save duit budget untuk lunch harini sebab dapat makan kat open house raya @ Persada PLUS. Transport tak yah risau sebab ada bas yang akan datang hantar dan amik. Curlasss ko kan. Yang naik tak sampai 10 orang...hehehe...Sampai² jer tengok orang dah mula beratur amik makanan.


Macam biasa. Kat mana² stall pon suma panjang². Yang aku serbu dulu sudah tentu lah bahagian kambing kan. Dah jatuh cinta ngan daging kambing nih. Memang sedap. Satay pon sedap. Putu Piring ni pon sedap. Ada Young Tau Foo, Lasagna, Roti Jala, Kuey teow goreng dan macam² lagi lah. Oh ya! Sushi King pon ada ko. Tapi aku tekak melayu. Tak boleh diterima dek tekak masa try dulu. Rasa hanyir jer. Tapi agak frust sket lah sebab aku tak pusing habis. Kat belah dalam banyak lagi makanan. 


Tak sah kalau tak bergambar kan. Wefie raya. Muka² kekenyangan. Dah kenapa plak tangan aku macam tu.


Wefie lagi. Peduli hapa. Nampak lain plak muka pompuan yang kat belakang tu. Skang ni ber 'shawl' jer. Bila pakai tudung awning ni nampak lain plak. Muka pon nampak makin mengembang. Seiring dengan badan yang dah stary mengembang sejak dah tak mengepam ni...ppfftttt...Ok...rasa macam nak kena pergi gym ni. Gunakan facilities yang ada kat office nih. Cakap jer lebih aku ni. Ntah iyer buat ntah tidak....muahahaha...Hari² naik tangga dukung anak kira ok lah kan. 

Macam Open House Raya tahun lepas, tahun ni ada juga dapat bergambar dengan Group MD/CEO UEM Group, Dato' Izzaddin Idris. Sesi beramah mesra dari meja ke meja. Tapi gambar kat camera orang lain. Itu jer lah kisah open house harini. Uols tak buat open house ker? Iols nak datang...ekekeke....

Note: Last timbang, jarum penimbang menunjukkan 45kg. Kali  ni kalau timbang agak² dapat nombor ni lagi tak...seram ni.





You Might Also Like

29 comments

  1. wahhh~seronok makan-makannn~bgi sni sikit :P

    ReplyDelete
  2. wah meriahnya.. jimat pun jimat kan..heeee

    ReplyDelete
  3. meriahnya dengan makanan enak2 gitu

    ReplyDelete
  4. meriahnya makanan! uols pun tak buat open house ke? hehe..kot ke bangi leh ajak sue beraya :P

    ReplyDelete
  5. meriahnya makanan! uols pun tak buat open house ke? hehe..kot ke bangi leh ajak sue beraya :P

    ReplyDelete
  6. burppp.............tapi asal tak KENYANG!!!!!!!!! heeeee!!!!!!

    ReplyDelete
  7. pewett comelnyer..hahahahh rezeki2 syoknya boleh mkn free gitu..

    ReplyDelete
  8. syoknya macam2 makanan.. saya pun suka kambing sekarang.. dedulu tak berapa sangat.. hihi..

    ReplyDelete
  9. grand betul open house ni!! Siap ada retis datang..hahaha

    ReplyDelete
  10. seronoknya pi open house...dapat makan banyak2

    ReplyDelete
  11. 45kg jer??
    selim nyeeeee.. jelesssss~

    ReplyDelete
  12. comelnya korang
    sedapnya kambing dah lama ngidam nak makan
    sizzling lamb chop neyh
    sejak bulan pose tak merasa :)

    ReplyDelete
  13. YES FIZA KITE GENG!! kalo ade menu kambing sah2 tu pi kejar dulu kan heheehehehhe...lagi2 kalo kene brown sos yg sedap mau ulang2 makan...tapi siap le nanti malam badan panas berpeluh heeheheheh

    syok ar mkn sedap2...siap transport siap sedia lagi...waktu balik sure masing2 tersadai kekenyangan layan mata kan....

    ReplyDelete
  14. memang time open house kan diserbunya kambing panggang ni.

    ReplyDelete
  15. Oh... spaghetti itu menawan mata kakaklah Fiza
    Kalau kakak dari dulu memang suka kambing sebab texture dagingnya lagi soft.

    ReplyDelete
  16. pergghh makanan open house opis ko sgt tempting.. siap ada western lagi tu.. hebatttt

    ReplyDelete
  17. Alhamdulilah bila mengepam badan kita maintain kurus kan. masa bulan posa ritu timbang dapat 40kg. tatau la lepas raya jadi mcm mana pulak kan hikhikhik

    ReplyDelete
  18. Bab makan memang best terutama yang free macam ni. Hehe

    ReplyDelete
  19. Wahh seronok.. meriah... lagi best sbb makan free hehee.. :D

    ReplyDelete
  20. Kalau tengok makanan2 tu siapa boleh tahan ye tak....takpelah lepas raya ni kita diet balik..
    Alah 45kg....kalau naik pun tak banyak mana...dah risau...bunda ni...last timbang 49kg....so ..lepas ni agak2 bape?...huhu..

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum fiza...singgah sini n selamat hari raya...:)

    ReplyDelete
  22. wah bestnya banyak makanan camgini

    ReplyDelete
  23. makan2 free bestnya..bulan nie bln mkn2

    ReplyDelete
  24. open house sana sini, opis pun baru lps.. ngeri nak jumpe penimpang hahahaha .. apatah lg nak berdiri atas tu gegegegege

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive