Parking | Seronok 'BLOCK' Kereta Orang???

Tuesday, August 19, 2014


Kisah semalam.

Panas hati jer rasa. Dah lah memang cuaca tengah panas kat luar tu. Ini lah masalahnya bila parking kat kawasan yang padat. Kawasan yang menjadi tumpuan waktu lunch. Dan kawasan yang banyak kedai makan. Kebetulan hari ni bernasib baik. Doa orang yang tengah lapar tahap gigil dimakbulkan Allah kekdahnya. Dapat parking. Kalau tak memang susah nak dapat. Tak sah kalau tak buat 2-3 kali pusingan.

Dah puas makan dengan kenyangnya, tibalah masa untuk berangkat pulang ke office. Tapi kan...ada pulak keta block kat belakang. Dah macam mana nak kluar nih. Yang jadi masalahnya, KENAPA TAK TINGGALKAN NO HP??? Ko dah tau parking belakang keta orang dalam erti kata lain ko block keta orang yang nak kluar, pastu ko suka suki blah macma tu jer. Tinggalkan lah jejak wei. 

Apa lagi....hon lah banyak kali kan. Tak jugak kluar. Hon panjang² pon tak kluar jugak. Nak menyinga plak rasanya. Kalau dapat orang yang panas baran tahan langit ketujuh memang bahaya nih. Nasib lah kawan aku ni cool lagi. Dekat 10 minit gak lah menunggu. Sekali kan....

Boleh dia menonong masuk keta tanpa angkat tangan atau tanpa ucap perkataan 'I AM SORRY'. Memang cisskek betul lah orang macam ni wei. Malang lah kalau siapa dapat lelaki macam ni.  Tak der rasa hormat kat orang langsung. Dah tau buat salah blah macam tu jer. Tak kira lah bangsa apa sekali pon. Sebab dalam setiap agama ada di ajar hormat menghormati dan adab bersopan santun kan.

Note: Peringatan buat diri sendiri juga ni. Jangan suka suki block parking orang. Kalau emergency sekali pon silalah tinggalkan no HP.




You Might Also Like

27 comments

  1. seb baik tak naik taring macam kiki kan..hihi...

    ReplyDelete
  2. dah penah rasa macam ni...banyak kali dah jadi..bukan takat kat umah, kat opis pon sama

    ReplyDelete
  3. memang hangin kan kalau kena macam tu.. nasib baik sayang kereta.. kalau tak memang rasa nak hentam je kereta dia..

    ReplyDelete
  4. orang cam ni mmg menyakitka hati.
    pentingkan diri sendiri. cuba kalo org yg di blok ade emergency. tak ke naya.. sabor jer lah.

    ReplyDelete
  5. sy lak, dh la block kete org.. bkn tgglkn no.hp, tp tgglkn org dlm kete tu.. sy siap buka tingkap n angkt tgn mnta dia bg laluan ke kami yg nk kuar... dia boleh buat bodohhhh je smbil membebel dlm kete.. heyyy pempuan ni, rs nk luku je kepala.. klu xreti drive, bgtau la, kami faham.. ni dhla menjeling, pastu buat muka..

    ReplyDelete
  6. indi* ker? kalo sy kete kne blok pn hangin..

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum... fiza,

    tak patut2...

    mselim3

    pls: kesian orang yg kena block kan...

    ReplyDelete
  8. ni lah namanya bodoh sombong punya orang...sendiri salah buat muka taik macam kite plak yang salah kan.,padahal dah terang2 dia yang salah block kete orang...heyyy nory plak sakit hati..huhuhu

    ReplyDelete
  9. sabar ya fiza...mugnkin fiza dh dpt bnyk pahala sbb permudahkn urusannya...

    ReplyDelete
  10. ego sudah menguasai diri
    macam tu la
    padahal diri sendiri mmg salah
    bodoh sombong namanya tu

    ReplyDelete
  11. perghhh memang menjirap darah kalau org buat mcm nie

    ReplyDelete
  12. ishhh geram lak tetibe..kene dpt baran mau disodoknye kete tuh..

    ReplyDelete
  13. Apo nak dikato... Sabar aje la, yg penting kita tidak lakukan perkara yg sama...

    ReplyDelete
  14. ni semua peel2 org yg pentingkan diri sendiri fiza....kot ye pun letak laa no phone...bukan susah pun tulis kat kertas pastu letak kat atas dashboard, agak2 takde kertas tulis atas tisu ....ni jenis tak pikir tanggungjawab laa nieh.... tak pikir susah org.....

    ReplyDelete
  15. ishh lahh x suka jumpe org camni.. jd mcm saiko jalanan jer tau dah lah block kereta org... huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. sabau je la..layan kerenah owg cm tu..patut bg ckit corak2 bunga ke kt pintu tu..

    ReplyDelete
  17. Lelaki ke perempuan yang buat onar tu Fiza?...ishh! kalau bunda pun bengang jugak..
    Nasib baik tak ada yang keluarkan stering lock lagi kan...kalu tidak ..nahas!!...hehe..

    ReplyDelete
  18. kalau ada yg urgent ke kecemasan ke camne kan... nak block pun tggalla no hp ke

    ReplyDelete
  19. biadap sungguh!!!! tunggu la nanti Allah balikkn dekat dia baru dia berakal. agaknya

    ReplyDelete
  20. huhu...
    mmg la geram..
    pernah kena camni.. lam gak mnunggu dlm kete..msa tu asya kecik lg..mula la melalak dlm kete..kepanansan..

    ReplyDelete
  21. Mmg sakit hati bila ada org yg mcm tu... tak de respek langsung...

    ReplyDelete
  22. Mmg annoying sangat org macam tue kan akak.. nape akak tak sound jer..hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive