Amboiiii...Copy & Paste nampak!!!!!

Thursday, September 18, 2014

Kebetulan. Saja jer search gambar kat goole image nih. Sekali ternampak gambar Iman Hakimi di blur kan kat bahagian mata. Setahu aku, tak pernah aku blur kan gambar anak² aku. Erkkkk...apahal nih. Aku klik lah gambar tu. Sekali kluar link nih:


Hoiiiii!!!...Citer biasa jer kot. Ko nak copy paste citer tu, dipersilakan. Tapi apsal sampai gambar anak aku tu pon ko nak copy? Letak lah gambar anak ko atau anak sedara ko ker atau gambar ko sendiri. Tapi jangan lah gambar anak aku...cissss...Aku pon ada jugak copy paste tapi tak der lah sampai amik gambar anak orang.  

Ada gak blogger yang kongsi citer seram aku ni [SINI]. Tapi dia backlink and tak der lah amik gambar skali. Thanks ABAH CERANO sebab sudi sharing kisah seram iols nih. Pada yang terlepas baca, bley klik [SINI].

Tengok URL blog tu pon aku dah geli geleman. Weiiiii...buat blog setakat amik entry orang lain ataupon amik cerita dari online news baik tak payah derr. Aku nak contact pon tak boleh sebab tak jumpa info si empunya blog ni. ANONYMOUS gamaknya kot. Buat si empunya blog, sila remove gambar anak saya tu yerp. Sila HORMATI PRIVACY GAMBAR ORANG LAIN. Fullstop!!

Note: Kena letak watermark kat gambar lpas nih. 

You Might Also Like

51 comments

  1. HEHE.. TAKPE.. POPULAR JUGAK BLOG AWAK..

    ReplyDelete
  2. manusia...manusiaaaa....hummrmrmrmmrm.....

    ReplyDelete
  3. ish. sampai macam tu sekali.. tak bertanggungjawab orang macam tu kak

    ReplyDelete
  4. Dia copy paste sebijik2 ke Fiza? Kuang asam tul nih.. Grrr!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. ramai plk pengunjung tuh..
    ha..ha.. aku ter cari plk blog ko tunujk tu..

    ReplyDelete
  6. aduhaiiii...sbb tuh la kite skang nie dh letak watermark kat gambo..takut bende2 gini jadik..

    seriously ngan cite2 die copy paste??..uishhhh..

    ReplyDelete
  7. Aduhai.. nih buat me malas nak update blog nih (blh tak alasan gini).. hahaha

    sabar yer fiza.. org nih rambut sama hitam.. hati warna lain (warna warni).. hehe

    ReplyDelete
  8. tu masalah bila ada org gini..rasa nak lempang lelaju kan

    ReplyDelete
  9. http://madey09.blogspot.com/ done follow ya

    ReplyDelete
  10. sy minta maaf x perasan ada link blog dia dekat gmbr tu..

    ReplyDelete
  11. banyak dah dgr cerita org dok "sedut" entri dr blog bloggers... kesian... org tu dok buat blog je... tapi info semua "sedut" org punya... nampak sangat saja buat duit atas angin... hm... sabar je la... mmg kena watermark semua gambar sekarang ni fiza...

    ReplyDelete
  12. kihkih... seramnya link blog dia tu... adoi... takde citer dok copy paste entry blog orang kan.. apa daa...

    ReplyDelete
  13. Gambar2 yang melibatkan gambar peribadi dan ahli keluarga eloklah di watermark besar2 agar kejadian sebegini tidak berlaku lagi tapi kalau orang nak cilok juga, kita tak boleh buat apa2. Blog bukan perkongsian yg selamat dan privasi...

    ReplyDelete
  14. kan...amboi amboi, nak citer hantu, tapi ambik hantu orang lain ewahh ewahhh. depa ni memang tak der kesedaran sivik betul la.

    ReplyDelete
  15. Wahhhh..melampau tahap gaban nih!!

    ReplyDelete
  16. Sy dah sound direct kt blog tu..

    ReplyDelete
  17. aiyokkk org camni pun wujud ka??? haiyaaa bahaya btol!

    ReplyDelete
  18. Mmg kurang hajar org copy paste ni.. ada hasil pun haram. Saya mmg anti copy paste ni!!!

    ReplyDelete
  19. Kes plagiat post kat blog ponn ade?? Ingat assignment jerr copy paste... haih!

    ReplyDelete
  20. sabar ya sis.. kena lebih hati2 lepas ni. skrg semua gambar sblum masuk blog kna letak watermark

    ReplyDelete
  21. Ohoho... inilah yg tak suka ni kan Fiza
    Masih ada lagi yg suka buat macam ini.
    Jenis yg tak faham etika berblog lagilah ni..

    ReplyDelete
  22. blh lak buat gitu ye..nk senang je keje

    ReplyDelete
  23. Takutttttt ......emakbanyakanak dah mengamuk hehe

    ReplyDelete
  24. Uish....smpi gambo anak jdk mangsa. Pecite? Haih!

    ReplyDelete
  25. alamak itu kurang haja namenye fiza...sesuke gune pic org tanpa kredit ke atau mintak izin..... lieya pun penah kene gambar diguna kan tanpa izin....mcm haram jek...mmg sampai sudah tak halalkan.....same mcm kes fiza gak le tak dpt dikenalpasti owner yg guna gambar tu ....pasrah dlm marah jek laa lieya nieh....

    ReplyDelete
  26. btol... fiza, kite pun, kalo copy paste takkan blur kan gambar org tuu... tak baik aar... ade ke patot... kite pun geram fiza, sabo je la...

    ReplyDelete
  27. Betul tu kn letak watermark kt gamba... suka ati je ye amik gamba... takde pulak buh link blog ni...

    ReplyDelete
  28. terus klik link tu sebab dah terlepas cerita seram itu. tak tido laa mlm ni nampaknya haha

    ReplyDelete
  29. Mungkin dia hanya pilih2 cerita untuk dipanjangkan kot sebab nampak macam ada 'by fiza rahman' kat situ...

    ReplyDelete
  30. watermark mmg wajib letak sis. Kalau x kene curi. Skrang kan zaman modern. Dulu pernah kena http://www.unlimitedbeautysecret.com/

    ReplyDelete
  31. contact owner blog x dapat report jer la... kekekeke

    ReplyDelete
  32. isu copy paste ni dari dulu sampai sekarang masih takde kesudahannya. memang lepas ni kena letak watermark kat gambar. sekurang2nya bila ada orang lain copy paste, ada tertera nama atau url blog kita kat atas gambar.. kan? kan?

    ReplyDelete
  33. Ya dear. Kena letak watermark. Saya disable kan right-hand click juga. Bukan kedekut tapi sebagai protection tak nak gambar atau entri disalahgunakan.

    ReplyDelete
  34. Ish sesuka hati jer kan akak.. mtk la dulu.. main share jer.. dah la sah2 muka anak akak tue.. Ermmm.. lepas nie better akak letak watermark la dekat gambar2 yg akak share kat blog akak..

    ReplyDelete
  35. nak baca gak kisah seram akak tu.huhuhuhu....salam kenal kak....

    ReplyDelete
  36. Siap tepek gambar anak ko lg noks.... ish ish ish. Orang cam ni pun ada....huhu

    ReplyDelete
  37. Tak patut, tak patut. Next time bubuh watermark. Buh kat tengah. Kang tepi, kena crop.
    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/09/anak-kerap-selsema-mealshake.html?m=1

    ReplyDelete
  38. Memang kene buat watermark kat tengah2 gambar. Biar terang dan jelas supaya org lain2 tak senang2 tepek pulak watermark dia atas watermark kite.

    ReplyDelete
  39. haaa, kan dah pesan suh buat water mark. derang ni sesuka hati je nak copy pon.

    ReplyDelete
  40. lainkali kak hti2 . biasa lah tuh diorg main copy paste . semua sekali dia ambik kak ...xde edit2 kak ... :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive