Segmen Ben Ashaari : Aku , seorang BLOGGER !

Friday, September 12, 2014


Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !

Sebagai seorang blogger, kita juga boleh dikategorikan sebagai penyampai. Tapi kategori penyampai blogger lah…hehehe…Sebagai penyampai, penyampaian kita biarlah cerita2 yang betul. Tidak menyampaikan berita yang belum tentu kesahihannya dan tidak memutarbelitkan cerita.

Antara isu2 yang menarik perhatian antaranya. Isu GST yang akan dilaksanakan tahun depan. Apa itu GST? Berbaloikah GST ni untuk rakyat atau makin menyusahkan rakyat? Sebab masih ada yang samar2 lagi pasal GST. Termasuk lah aku sendiri. Jadinya, kita sebagai blogger haruslah menggunakan medium yang ada ni untuk menerangkan isu GST ni. Mungkin ada yang tak baca newspaper. Hanya cari info dari internet,  

Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagaiBackup Plan masa depan ?

Kalau pendapatan ribuan ringgit sebulan sebagai blogger…hurmmmm…bergantung pada keadaan juga kot. Kalau betul2 income dari blogger memang tetap tiap2 bulan dapat amount yang sama, mungkin akan dipertimbangkan. Terfikir juga untuk buat backup plan. Sebab skang ni tengah jadi dealer SHAKLEE. Mungkin akan lebih focus untuk SHAKLEE bila dah jadi blogger sepenuh masa.

Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini?

Harapan pada dunia blog ni simple jer, biarlah kita berblog secara sihat. Biarlah blog kita dikenali dengna cerita2 yang dapat memberi manfaat pada pembaca2 lain, bukan blog kita di kenali sebagai blog caca merba dengan cerita2 sensasi yang mengundang kontroversi semata2 untuk menaikkan trafik blog. Bersainglah secara sihat.

Majulah blog untuk Negara….eerkkk…hehehe…Tingkatkan prestasi penulisan anda. Kurangkan kontroversi dengan cerita2 yang tak berfaedah dan berdirilah diatas bakat penulisan anda sendiri. Bukan dari entry copy and paste dan berlagak macam penulisan tu anda yang punya. Sekian.


Note: Have a great weekend uols.


You Might Also Like

20 comments

  1. Kita kdg2 merapu jgk kt blog..erkk..

    ReplyDelete
  2. haha.. sempat lagi melawak akak.. majulah income untuk kita! hihi

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum sis. sokong sangat apa yang sis katakan.. jgn copy and paste entri orang lain tp asahlah dan kembangkanlah bakat penulisan sendiri. btw zyla blogwalking sini. jemput singgah blog zyla. http://terjemahanhati8.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. a'aa kan, kalau pendapatan dr blog tu tetap tiap2 bulan 4 angka, baru boleh pikir pasal berenti keje kan

    ReplyDelete
  5. Semoga tercapai segala yg dihajati... aamiin. Slmt bersegmen.. :)

    ReplyDelete
  6. Salam. Singgah dari segmen yang sama.

    moga segala impian jadi menyataan.

    http://olahbersama.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Yeah! Terbaiklah Fiza! ^^,
    Miza pun join gak.. Hehe.. Jemputla singgah ye.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  8. Setiap kita berblog mesti ada sebab kan.. dan betul biarlah kita berblog dgn cara yg sihat...=D

    ReplyDelete
  9. wah dah rajain sertai kuiz pula

    ReplyDelete
  10. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  11. Semoga berjaya dengan impian yang di bina..
    Dari blog yang sama..

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan..
    Smg tercapai apa yg dhajati.
    Gud luck.
    Done follow..
    Jemput ke sini:
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Saya pun masih samar-samar pasal GST ni he heheh... kunjung balas dari segmen yang sama.

    ReplyDelete
  14. Singgah Sini..
    Done follow..Thanks ye...
    Dari segmen yang same :)

    ReplyDelete
  15. Salam Fiza,

    Azie datang melawat kembali. Done follow Fiza :)

    ReplyDelete
  16. hahah... all the best jgn jd blogger yg selalu kena saman

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive