Buffered Earning (BE) | Tips dapat BE Bertingkek²

Thursday, October 02, 2014

Macam ni:


Alhamdulillah. Rezeki datang lagi. Dapat 3 BE baru serentak semalam. Bila tunggu, tak der. Bila tak mengharap, berderet² pulak yang masuk. Tips nya senang jer

1. Jangan update blog dalam tempoh masa yang lama. Memang banyak BE yang masuk. Sebab ramai yang pernah kena macam ni termasuk lah aku. Update hari², nan hado BE nya. Bila bersawang. Errrrkkkk...muncul plak ko yer BE. Tapi jangan lah buat macam ni....hahaha...

2. Rajin² lah update survey tu yerp. Tapi bergantung juga. Kekadang update survey hari² pon tak nampak batang hidung BE *nampak sangar desperate nak BE sampai hari² update...wakakaka...aku lettew.

3. Cash out jer lah BE bila dah sampai tempoh matang. Tapi aku orang yang gigih mengumpul duit tabung bertahun. Ni yang aku perasan. Tapi tak cash out dapat jugak BE kan...hehehe...Sebenarnya aku dah cash out. Tu yang bertingkek² BE masuk.

Inilah punca rezeki side income aku...blogging. Itu pon bergantung pada rezeki. Kalau banyak...alhamdulillah. Kalau sikit pon, dah kira bersyukur jugak. Teringin nak buat job review. Tapi tu lah, belum ada rezeki lagi kot. 

Note: Tak sabar nak tunggu cek ☺




You Might Also Like

24 comments

  1. Bab tips no 1 tu .. rasa2 blog buat

    ReplyDelete
  2. dasat beb BE ko.....sungguh ni bertingkek2...

    ReplyDelete
  3. bru 2kali cash out.. sebab sy xrajin update blog sebelum ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. banyaknya masuk... congrats babe..
    jom belanja aku satay station.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Nak juga cash out earning... Tapi tunggu balik M'sia dulu lah... kita menabung dulu.... kikiki

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..tahniah ya..seronoknya

    ReplyDelete
  7. kita bkn cuba xberupdate lama tp realiti xsempat.. xde pun dpt BE.. haha.. rezeki2 jew kot..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..sy pun tengah munge dapat CPUV bertingkek tingkek

    ReplyDelete
  9. Tahniah noks .... nak cash outlah klu gini ... hehe

    ReplyDelete
  10. Salam K.FIza..
    memang fenomena sekarang.. ramai betul blogger yg dapat BE serentak sekaligus..
    cma pun dapat..4 BE.. tp pelik sbb blog tak berupdate ttp jgk dapat,, huhu..
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  11. bestnye. cx ntk bln ni tk dpt pon huhu

    ReplyDelete
  12. Hehee, sama la kita Cikna pun tgh tggu cek dr mr.nuff ni... xcted sbb first time...^_^

    ReplyDelete
  13. Saya bab ni masih merangkak lagi. Tak tahu macamana dan yang sebenarnya, malas nak belajar macamana nak kasi sangkut itu BE. Hahaha...

    Tapikan, dalam pada gitu, ada aje BE yang bertenggek tau. Surprise pulak kita, wak... Baru ni ada juga terbaca dalam satu blog, BE rajin bertenggek kat blog yang tak berapa famouslah, sebab kalau dah famous, buat apa nak mengharap kat BE. Product review je dah boleh kaya... Ya ke? Ya ke gitu? So, indirectly nak beritahulah yang blog kita tak famous. Huhuhu.....

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah tahniah.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki... aamiin.

    ReplyDelete
  15. bila cash out lagi banyak BE eh ? bhahaha okay CT nak cash out lah. nanti lagi masyuk hahahaks.. mata duitan nyeee lahai aku ni..

    ReplyDelete
  16. Wahhh bertingket2 akak..masyukk...hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive