9 TAHUN | AKU TERIMA NIKAHNYA...

Wednesday, November 26, 2014

26th NOVEMBER 2005 - 26th NOVEMBER 2014 = 9 TAHUN


Alhamdulillah...masih di beri kesempatan olehNYA untuk kekal melayari alam rumahtangga bersama suami hingaa saat ini. How tie flies *ayat cliche*...dah 9 tahun ikatan ini terbina *perghh..ayat*. Dugaan dalam berumahtangga...kami juga tak terkecuali. Suka, duka, pahit, manis...cukup rencah nya. Kunci untuk semua ini adalah 'SABAR'.


Buat teman serumah, teman sebantal, teman bermesra, teman bergaduh, teman bermasam muka, teman menangis, my best friend dan SUAMI, Happy 9th Wedding Anniversary. Growing old with you is the best thing I could ever dream of. I will continue to gather all my strenght to love you. Inshaa'allah...jika dengan izinNYA.

Buatmu SUAMI

Isteri yang kamu nikahi ini…
Tidaklah semulia Khadijah
Tidaklah setaqwa Mariam
Tidak juga setabah Fatimah
Tidak seikhlas wanita solehah yang enggan di kenal
Tidak secantik Cleopatra

Isterimu ini hanyalah wanita akhir zaman yang mempunyai cita2…
Menjadi isteri yang Solehah
Wanita bersahaja yang sangat memerlukan bimbingan dan arahan daripadamu
Pernikahan ini untuk mengajarkan kewajipan
Untukmu saling mencintai dan menghormati

Semoga diberi kekuatan untuk terus melayari alam rumahtangga yg penuh cabaran dan dugaan ini dengan penuh tabah dan sabar. Maaf suami jika aku tak sempurna di matamu. Maaf di atas segala kelemahan dan kekhilafan sepanjang menjadi zaujah mu.

Note: Bagi chance lah #makbanyakanak ni nak jiwang²...hehehe...



You Might Also Like

42 comments

  1. Happy anniversary buat fiza dan suami..bahagia selamanya

    ReplyDelete
  2. Happy anibeseri uolls.. hahh sukanya tengok fiza. masih maintain gitu.. tetao umur 20an jer.. daku is jeles.. hahahaha... g animoon cepat...

    ReplyDelete
  3. semoga terus kekal bahagia hingga syurga dan sentiasa diberkati oleh-Nya..

    ReplyDelete
  4. tahniah.. happy anniversary.. semoga berkekalan hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  5. Semoga terus berbahagia bersama bercinta sehingga ke JannahNYA, tanpa gangguan anasir liar dan luar, amin!~

    ReplyDelete
  6. tahniah buat akak dan suami..
    semoga terus berbahagia dan dimurahkan rezeki.
    shark tumpang gumbira.
    9 tahun mmg lama tu.

    ReplyDelete
  7. happy anniversary
    semoga dalam lindungan Allah selalu
    amin

    ReplyDelete
  8. selamat ulangtahun perkahwinan fiza..9tahun dah ye,alhamdulillah..semoga hubungan itu kekal hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  9. patut fiza komen same ngan besdei mija yeeee heheehehe...

    alahai sweeettt tgk pic kawin korang....mude remaje gitu muke....

    alhamdulillah...bertambah lagi usia pekahwinan...hepi anivesari fiza...moga dikurniakan kebahagian yg abadi till jannah dan ceria2 dlm kehidupan rumahtannga....amin....

    in sha Allah...

    ReplyDelete
  10. Happy anniversary akak..semoga berbahagia hingga ke jannah..insyaAllah ..aminnnn

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum fiza..hepi anniversary yer...moga jodoh kalian berdua kekal hingga hujung nyawa...:)

    ReplyDelete
  12. selamat ulangtahun perkahwinan fiza..
    moga kekal bahagia bersama putera puteri terchenta..

    lain bebenor pic yang atas tuh..

    ReplyDelete
  13. cam sedihla baca puisi Buatmu Suami... Alhamdulillah Fiza dan suami, moga kekal hingga ke Syurga Jannah...

    ReplyDelete
  14. terbaik la warkah buat husband akak.. sweet jer.. btw Happy 9th Anniversary akak.. semoga sentiasa bahagia sehingga ke jannah..=D

    ReplyDelete
  15. Tahniah Fiza..selamat menyambut ulangtahun perkahwenan yang ke 9..semoga terus kekal dan bahagia selamnya

    ReplyDelete
  16. Happy Anniversary...maintain comey

    ReplyDelete
  17. Happy anniversary...
    Moga berbahagia hingga ke syurga Insya Allah

    ReplyDelete
  18. wahhh..happy anniversary dear.. moga bahtera yang dibena dapat belayar dengan sempurna.. aminnn..

    ReplyDelete
  19. huk alooooh comey sweeet sweet sweeet sangat ni. Happy anniversary yer...moga kekal bahagia :) forever.

    ReplyDelete
  20. sama la..saya dengan suami pun dah 9 tahun bertumbuk ,bergaduh bergolek semua la..heheh..

    selamat ulang tahun perkahwinan..semoga kekal bahgaia dan dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  21. Happy Anniversary Fiza.....moga ikatan yg dibina kekal hingga ke syurga...Apa lagi? #Tambahlahlagianak# hehe

    ReplyDelete
  22. Sweet dan terharu sekali..moga kekal selamanya..

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah, seusia perkahwinan mama juga kak.. tahniah, semoga kekal hingga ke syurga..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  24. happy anniversary, salam perkenalan dari mamamyja

    www.mamamyja.com

    ReplyDelete
  25. Semoga ikatan berkekalan hingga ke Jannah! Selamat menyambut anniversay sebagai sorang isteri!

    ReplyDelete
  26. Happy Anniversary!! moga kekal bahagia hingga ke Jannah.

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah... 9 tahun melayari kehidupan sebagai isteri, lengkap dikurniakan putera dan puteri. Moga pelayaran terus dipermudahkan dengan kebahagiaan dan keberkatan

    Selamat ulangtahun perkahwinan dan tahniah dari kakak.

    ReplyDelete
  28. Fiza!!! Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan ke 9 ye semoga fiza bahagia bersama suami dan anak2. Setiap alam rumahtangga mesti ada pelbagai halangan hanya org sabar je yg kuat dan hanya org yg alami je yg tahu. JM? Maybe jodoh belum sampai :-)

    ReplyDelete
  29. Salam, wah dah 9 tahun ya? Tahniah..semoga kekal sampai bila2..bak kata budak2 muda sekarang, till jannah~ hehe

    ReplyDelete
  30. Selamat hari ulangtahun perkahwianan fiza
    Moga bahagia till jannah
    barakallah :)

    ReplyDelete
  31. Selamat ulangtahun perkahwinan yang ke-9 buat #makbanyakanak....
    Semoga terus bahagia hingga ke syurga....

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah...
    semoga bahagia ini menjd milik fiza n husb selamanya..
    semoga terus tabah bersama mengharungi suka duka kehidupan...
    setiap yang pahit pasti ada kemanisannya.. yang penting dlm melayari kehidupan rumahtangga ni perlu menuntut kesabaran yang tinggi.. mana2 pasangan yang diuji.. bertabahlah.. adakalanya walaupon menyakitkan... tp ada kemanisan dihujungnya..

    moga fiza & husb bahagia bersama selamanya bersama anak2 tercinta..

    ReplyDelete
  33. hepi anniversary kak..semoga bahagia sampai ke Jannah

    ReplyDelete
  34. Tahniah, dah 9 tahun melayari bahtera rumahtangga. Anak-anak pun dah ramai sangat - TIGA ^_^

    Sesekali nak jiwang, I redha ajelah membacanya. Jangan selalu sangat sudah. Muntah kaler-kaler pulak nanti, bukan apa cemburu ler tu ^_^

    ReplyDelete
  35. entri jiwang2 gituw... semoga kekal hingga the last breath. ececee

    ReplyDelete
  36. Touching betul ucapan fiza tu. happy belated anniversary.

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah.selamat ulang tahun buat akak dan suami
    sekali sekala nk berjiwang.. oke je :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive