Budak dari Bulan turun ke Bumi???

Wednesday, November 05, 2014

Ha'ah...Pakai baju kaler pink. Pastu helmet dia kaler kuning. Siap bawak bag lagi. Kecil molek jer orang nya. Tak percaya? Meh tengok nih:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ini lah dia...ekekekeke...Tagline nya KECELAKAAN ADA DI MANA². Naik tangga pon kena pakai helmet tau. Jangan main². Safety first...haha...Ada² jer anak dara ibu ni tau. Ada jer aksi² yang unsangkarable yang di buatnya. Tak perasan plak bila masa dia pakai helmet tu. Masa naik tangga baru perasan.

Alhamdulillah....Dah 3 malam tidur kat bilik sendiri. So far so good. Tak der masalah. Cuma nak kena peluk² and tepuk² dia dulu baru dia nak tidur. Skang ni bilik tu dah jadi bilik playroom dan juga bedroom. Lepas ni nak ajar dorang komas katil sendiri. TImetable and reward chart pon dah ada. Siapa dapat banyak bintang dapatlah reward. Excited anak² tau ☺

Note: Qhalif...lepas ni turn awak tido sendiri. 



You Might Also Like

26 comments

  1. hahahhahahhaha comellah......tergelak auntie mieja tgk tau.....

    ReplyDelete
  2. salam fiza,,hahah,,,ini memang lawak..safety first!

    ReplyDelete
  3. hahaaa... sape budak tu? alahai...kepala kecik helmet besar... bab nak asingkan tempat tido anak2, perlu la kan Fiza, bila sampai masa umur mereka... ajar laa..kalo mereka boleh terima.. pasti ade reward..mmg suke le budak2...heeeee

    ReplyDelete
  4. bagusnya dorangggg....best best

    ReplyDelete
  5. hahahaha comel je...helmet lg besar dr tuan haa..

    ReplyDelete
  6. Hehehehe! Naek moto ke Fiza? Comel je. Tapi elok gak. Safety tu. Hahahaha! Apapun, kuning tu mmg menyerlah betul.

    ReplyDelete
  7. hehehehe.. anak2 zura pon dh tido sendirik.
    ade geng tido mau lah dia tido asing.. kalo Anis sorang2 dulu, macam2 alasan dia bg. hehehe

    ReplyDelete
  8. hahahah...betul la tuh..safety first..malang xberbau kan..hehe

    ReplyDelete
  9. comel aksi budak dari bulan turun ke bumi tu =)
    anak-anak saya pun lepas dah berpindah ke rumah baru ni
    dah tidur bilik sendiri, susah memula, tapi alhamdulillah okay dah sekarang

    saya follow blog ni ye #1287
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  10. Haha! Lawaklah kakak ni tau.. Comel jer terkedek2 naik tangga.. Hiks! ^^,
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
  11. heheeheh ini mcm betul2 lulus bab keselamatan nieh...leh lepas naik turun tangga dgn senang hati heeheheheh

    alhamdulillah cepat gak anak dare fiza tdo sendiri....bagus2 ..senang ajar awal2..... lieya dulu sebab si mia ade si mija so berani laa tdo bilik sendiri...kalo sorang2 lambat gak nak ajar ...mujur anak dare fiza okey.....tahniah!

    ReplyDelete
  12. Salam kenal mummy!

    Amboi bestnye siap ade reward chart, mestila derang berlumba-lumba nak kumpul points tu kan?

    Neway im mommycha :)

    ReplyDelete
  13. Kalau budak bulan tu jatuh di bumi JB kakak tadah tilam besar yg empok, masukkan dalam bilik rumah kakak terus kunci tak pulang balik hahaha...

    ReplyDelete
  14. Macam macam karenah anak nak membesar kan .minta minta derang baca blog ibu nya satu hari nanti pasti jadi kenangan terindah.

    ReplyDelete
  15. Baguslah dr kecik dah latih tido bilik sendiri...

    ReplyDelete
  16. mamanya pun x pakai topi keledar . ni namanya sediakan payung sebelum hujan . eh , sesuai ke ... baik mamanya sediakan ganjaran .

    ReplyDelete
  17. hihi..tp cute je nm[k dia pakai helmet..nmpk helmet bsr dari tuan.. hehe..
    waa..bgsnya dh blh tdur bilik sdri..

    ReplyDelete
  18. wah, saya plak yg rasa seronok baca entry ni.... bagus anak2 fiza ni

    ReplyDelete
  19. Hahaha...comelnya dia demi menjaga keselamatan. Ini baru colour block. Kalau baju tu dark pink lagi afdal. Dari jauh orang dah nampak helmet kuning, baju dan beg pink. Takdalah yang terlanggar ^_^

    ReplyDelete
  20. Ingatkan betul2 budak dr bulan. Heheheh.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive