Hina Bangsa Orang??? Ko dah kenapa ANON!!!

Tuesday, November 25, 2014

Fitnah itu lebih besar dosanya dari membunuh. 


Dan cuba uolls baca ayat karangan aku ni. Di mana ayatnya yang di katakan intro menghina bangsa lain:

Ini lah jawapannya. Memang doctor bekalkan ubat Antibiotic. Kena makan sampai habis. Tapi kalau masih berterusan, kena buat follow up balik. Ni yang aku rasa tak sedap hati nak dengar tau. Try gak cari info pasal terlebih darah putih ni. Tapi banyak dalam bahasa indon. Tak kose lah aku nak translate. Last² jumpa gak dalam bahasa ibunda kita nih. Ok...meh baca. Hari ni kita belajar pasal darah putih yer murid².

Adakah ayat aku [bold and red] ni ada unsur² intro menghina bangsa lain? Cer bagitau sket. Ker  ko tak faham apa yang aku cuba sampaikan wahai ANON??? Kalau setakat beberapa patah perkataan, tak der masalah aku nak translate. Tapi kalau dah semua infonya yang panjang aku nak translate, tak ker amik masa? Ko ingat kerja aku ni blogging sehari suntuk? Tak der kerja lain nak buat?

Jangan suka suki nak tuduh orang yerp ANON. Apsal ko tak pakai nama sebenar?. Kenapa nak menyamar jadi ANON? Bagi aku tak der unsur menghina bangsa lain dalam entry [INI]. Dan tak pernah terniat dan terlintas pon nak hina bangsa lain sekali pon. I'm not type of person yang busuk hati nak hina² ni. 

Note: Tak faham dengan manusia spesis macam ni. Lain yang kita cuba sampai kan, lain pulak penerimaannya dan apa yang di fikirkan....jauh tersasar...ppffttt...


You Might Also Like

30 komen

  1. betul tu fiza..setiap kali akak nak search pasal petua atau pasal sakit atau apa banyak yg keluar berbahasa indonesia,jd susah sikitlah kita nak faham..

    dari penulisan fiza tu takde la pulak tuntjuk menghina ke apa, tp dia salah faham kot,bila fiza tulis banyak dalam bahasa indon..pada hal fiza takde niat apapun kan..itulah sabar la fiza ye,kadang2 org tak faham apa yg kita cuba sampaikan

    ReplyDelete
  2. dh mcm retis dh u'olls sbb ado org yg komen gitu..wakakakaka..

    nie mesti jenis baca dgn perasaan dengki/marah/xpuashati yg penuh kat dada..sbb tuh la xpaham ape yg tuan blog nak smpkan..tang mana menghina bangsa ntah.

    ReplyDelete
  3. lorr....ingatkan apa tadi. Pada pendapat Mrs. A takdelah menghina Indon pun.
    Sabar yolah!

    ReplyDelete
  4. biasalah dia kan indon mana phm bahasa melayu sgt.tu ikut dan je komen,

    ReplyDelete
  5. saya rasa anon salah phm tu... dr yg sy phm... fiza mksdkan dr mklumat yg fiza google byk guna bahasa indon... kiranya website org indon la... so, tak berapa nak phm bahasa dia.... so, bila tak paham nak kne translate tp fiza mls nk translate .. itu je pun, xda hina bgsa pun

    ReplyDelete
  6. ANON mmg begitu.
    Bagi saya, kalau jujur ikhlas nak menegur, jgn berselindung di sebalik ANON..

    Dan..
    Paling sedih, si ANON tak faham apa yg awak tulis, misunderstanding...

    ReplyDelete
  7. Jika berani tonjol kn diri... Malas nk layan spesis anon ni sbnrnya..

    ReplyDelete
  8. ehhh, sentap pulak cik anon tu.. lenkali baca tu biar habis, jelas, terang dan nyata..

    ReplyDelete
  9. haih~ sabar jer lah.
    mcm tu punye ayat yg jelas lg terang pon x paham ke ANON?
    pastu nak komplen pakai nama ANON. ape kes??
    memang sengaja carik pasal jer tu Fiza. abaikan.. biarkan dia menyalak sorang2.

    ReplyDelete
  10. uik..sah-sah ANON tu dah salah paham..tak pun dia mesti baca sepintas lalu tu..tu yang 200% dia salah paham..adoi la..ada gak manusia cam tu..

    ReplyDelete
  11. Tu la.. tak paham memula.. amende yang menghina bangsa orang.. aduh.. macam-macam perangai..

    ReplyDelete
  12. Hahahahahaha! Fiza, sy gelak je baca entri ni. Lawak kot anon tu! Nampak sgt baca sekali lalu. Tak nak baca betul2. Yg dia tau, nak kondem org je. Adeh!

    ReplyDelete
  13. Erm.. Tak paham.. Mungkin perkataan INDON itu sendiri dikatakan menghina kot..

    ReplyDelete
  14. Tak nampak pun ada kata2 hinaan pun kt ayat2 akak tue.. maybe dia terlebih fhm sampai makan dalam la kot..huhuhu..be strong yer akak..

    ReplyDelete
  15. .cik anon ni x berapa paham bahasa melayu kot..

    ReplyDelete
  16. Kalau yang nama Anon ni.. kalau bodoh, bodoh teramat tapi kalau yang cerdik, cerdik terlampau pulak. So, dah nama Anon jadi tak pelik kalau tak bawak kontroversi kat komen blog orang hahahaha

    ReplyDelete
  17. Ni ANON spesis baca dgn kepala lutut...
    Tiba2 nak meroyan kat blog orang... huhuhu

    Tapi betul pun, banyak info kesihatan bila kita google dapat dari bahasa Indon...
    Google tak dapat lagi nak kesan bahasa M'sia atau Indon....

    ReplyDelete
  18. Merapu je Anon tu.. tak faham tapi nak tegur org.. sabar je lah hmmm...

    ReplyDelete
  19. ek eleeeeeh mak anon ni... tetiba jer nak sound orang kan, dah la tak baca bebetul la tuuu. orang kalau hati nak hentam jer..itu lah jadinya... negetip. hahahha u chill yer dear.

    ReplyDelete
  20. Emm... macam-macam peel ye Fiza.

    ps: sel darah putih lebih banyak dari sel darah merah tu boleh jadi leukemia Fiza..

    ReplyDelete
  21. Sabar la.. biasa la tu anon tu.. bila anon nak buat apa pun dia berani kan huhuhuu ..
    Kalau nama sendiri mesti sopan sanntun hahahahaa... :D

    ReplyDelete
  22. Gitulah harga yg dibayar untuk menjadi blogger hebat Fiza....cehceh...hihi....sabor jerlah mak....ygbpenting awak dah bagi pencerahan

    ReplyDelete
  23. Hehe...entah hapa². Sentap tak bertempat eh? Hehe..

    ReplyDelete
  24. Kat mana ayat menghina nye aduyai x faham tul,. Fiza, jm pun pernah kena lain yg kita tulis lain yg interprete lastnya reader yg baca kwn sendiri terus tarik muka 44 until now x bertegur sapa huhuhu

    ReplyDelete
  25. moga dia dah jelas dengan penerangan fiza ni..




    ReplyDelete
  26. Puas I baca tapi tak jumpa apa kaitannya dengan menghina bangsa orang pulak nih. Oh, sungguh sadis ini anon kerana tak memahami apa yang cuba disampaikan. Takpalah you, anggaplah Anon ni pembaca blog you yang berhati mulia. Lupakan ajelah tentang dia....

    ReplyDelete
  27. dh penah kena sekali.. memang menyirap darah.. huuuu sedih bila org yg xkenal komen sesuka hati :( sabar byk2

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page