Drama Korea Feast Of The Gods | Terjebak Sudah!!!!!

Tuesday, December 16, 2014

Sapa tengok citer ni? Meh sep sket...hehehe...Jebak wei tengok citer ni. Dah lama tak layan citer korea. Dedulu layan Full House. Skang layan Feast of The Gods plak. Memang tak boleh terlepas. Bestnya sebab pasal masak memasak. Aku bab citer memasak ni memang feveret. Meh baca sket sinopsis citer nih:


Feast Of The Gods menceritakan kisah Joo Young, gadis yang dibesarkan oleh orang tua angkatnya setelah dia ditemukan tenggelam di laut. Setelah dewasa, Joo Young memiliki impian untuk menjadi seorang koki hebat karena kecintaannya pada memasak. Dia pun bekerja di sebuah restoran Korea Tradisional bernama Arirang. Di restoran itulah dia bertemu dengan Master Chef Sung, yang sebenarnya adalah Ibu kandungnya dan bersama dengan Ha In Joo, gadis yang selama ini menggantikan kedudukannya sebagai putri dari Master Chef Sung. Sumber [SINI]


Menarik tak sinopsisnya? Kalau nak baca lebih detail, sila baca kat [SINI]. Sangat detail jalan ceritanya. Rupanya drama ni dah ditayang kan tahun 2012 lagi. Suka tengok watak Joon Young (Sung Yu Ri) yang selamba dan juga Km Do Yoon (Lee Sang Woo) yang pendiam, serius dan penuh misteri. 


Ok...Aku dah terpaut dengan si Lee Sang Woo ni. Tak sabar nak jumpa dia malam nanti....hahaha...#makbanyakanak over. Tak sabar nak tengok episod malam ni dan episod seterusnya. Apsal lah seminggu 2 kali jer drama ni. Aku harap ending citer ni biarlah Kim Do Yoon couple dengan Joon Young. 

Note: Blur plak harini. 



You Might Also Like

44 comments

  1. cam best jer..kena marathon tengok kat tonton jer la nampaknya..
    zee kalo dah tengok memang susah gak nak miss..abis keje terbengkalai kang..

    ReplyDelete
  2. Meh sep, tertengok sb lps kasih darmia aritu, tp sb dah tengah2 tak tau awalnya apa

    Geram dgn in joo tu, jahat nau2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita tina. Dari awa dah tgk ☺

      Delete
  3. best tak ?
    nieyl pun minat gler korea...
    skrg nie xde lagi drama yang best nak di tonton....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best nieyl. Nnt try tengok. Mesti jebak gak.

      Delete
  4. belom terjebak lagi.. dah lama sebenarnya x terjebak dgn citer korea nih.. last terjebak masa duk U dulu.. sanggup x tido malam layan citer korea. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila lah menjebakkan diri balik mak yung...hehehe...Beat wei.

      Delete
  5. Huhuhuhuuu...x tgk la pulak cerita korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer lah try tengok. Mana tau terminat plak ☺

      Delete
  6. haaaa kalau minat tgk online, bole tgk secret hotel, pon best ;)

    ReplyDelete
  7. Terpisah sejak kecik dgn mak. Ni dah mcm sinetron indonesia la. Patut le rasa mcm dah pernah tgk drama ni. *cuma tak follow betul2 la, sbb asyik terlupa je*. Hero korea yg paling saya minat hanyalah Lee Min Ho .... ohhh encemm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NI lain dari sinetron lyd. Lagi best.

      Delete
  8. blur juga tentang drama drama ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca dulu sinopsis kat link tu sis. Detail sangat. Baru tak blur...hehehe..

      Delete
  9. Aida x pernah lg layan citer korea.
    Or drama pe pun, fiza skang ni!
    Da x bleh nak ikut....
    Ibu byk anak la katakan, konpius da jadual tv 😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya aida. Kita #makbanyakanak tgk sambil layan anak² ☺

      Delete
  10. Cerita Korea ni tak boleh mula tengok...dah terjebak, susah nak ditinggalkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu BM. Memang ternanti² jawabnya.

      Delete
  11. saya salah seorang peminat Lee Sang Woo..hehhe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. High 5. Saya baru perasan kewujusan Lee Sang Woo lpas tgk drama ni...hehehe...☺

      Delete
  12. tak layan pon..huhu.
    tak minat sgt la pulak skrg ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerlah...dah ada anak ni hormon bertukar yer ciksu..hehe...

      Delete
  13. Apa pun cerita kalau dah mula mengikuti tak mahu tinggal dah. Itu yg kakak malas tu Fiza. Lagi pun mungkin kakak ni dah tua dah malas nak tengok tu semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...Tu lah kak. Kalau dah tgk memang habislah jawabnya.

      Delete
  14. ha ha ha ..terjebak sudah... Chik Na dah lama dah tak tekan channel 392 dan 393 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah chik na. Tunggu tiap2 minggu dah ni ☺

      Delete
  15. haha... sorang lagi dah terjebak dengan cerita ni huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...gelak erk sbb kita dah terjebak ☺

      Delete
  16. kalau korea nie kite hanya tgk running man je..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa...cer layan citer ni plak babe.

      Delete
  17. Tak berapa minta nak layan drama korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org lelaki memang kureng layan drama ni ☺

      Delete
  18. ala...x sempat nk layan citer korea buat maa ni so mmg x tgk lagi huhuh...

    ReplyDelete
  19. ade gak tgk beberapa kali, tapi skali je tgk dah terpikat, best gak citer dia...

    ReplyDelete
  20. Drama ni I tak tengok tapi I memang minat drama Korea. Sekarang tengah asyik dengan Only My Love. I jebakkan sama laki I tau. HD pun teruja tengok hero kena belasah dgn bekas bini. Malam-malam pukul 10 kami 4 beranak dah duk depan TV tunggu cerita Korea. Nantilah I tengok drama ni kat online mesti adakan. Hero yang you suka tu, I suka juga masa dia berlakon satu cerita tu. Nampak sasa gitu. Oh, mak-mak memang suka over sesaja!

    ReplyDelete
  21. sinopsis mcm menarik..tapi kenapa la farah masih tak terjebak lagi nak layan citer korea nie..huhuhuh

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum fiza...cerita korea ni kalau dah termula mmg kena ikut juga setiap episodnya...nak tahu kesudahanya...:)

    ReplyDelete
  23. akak last tgk citer korea full house jugak..bila dah kawin ni memang x dpt nak layan dah..huhuu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive