Mimpi itu mainan Tidur!!!

Friday, December 05, 2014

Orang katalah. Jangan  percaya pada mimpi. Tapi ada juga mimpi yang membawa maksud tersirat kan. Ntah lah. Malam tadi aku mimpi. Mimpi pelik sket lah. Nak tau mimpi apa?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Gambar ulang tayang

Mimpi ni lah. Mimpi aku melahirkan seorang bayi uolls. Tapi tak dapat di pastikan jantinanya. Ni nak soh aku memboyot balik ker apa nih...hahaha...Dalam mimpi tu aku tengah meneran dalam keadaan duduk. Tempat kejadian pon aku tak pasti kat mana. Teran punya teran baby tak mo kluar ko. Pastu aku jalan². Tengah jalan² tu baby meluncur keluar tapi aku sempat sambut. Tengok² baby bukak mata dan senyum wei. Pergghhhh...dramatik betul mimpi aku nih. Boleh ingat plak tu setiap scene dalam mimpi nih.

Tu jer lah aku nak citer...ngeee... Jangan biarkan hidup anda di selubungi misteri mimpi syakila. Tak tau lah napa dengan aku lately. Mood blogging pon macam nak start merudum ni. Idea banyak tapi nak mengarang ayat tu macam tak lepas plak. Macam malas pon ada nih. 

Erkkkk...apa kaitan mimpi bersalin ngan mood blogging nih. Buat entry kalau tak tersasar jalan cerita memang tak sah khenn...muahahaha...

Note: Kawan²....Hari ni dah start BIG BAD WOLF BOOK SALE. Jangan lupa terjah tau. 24 hours uolls.



You Might Also Like

31 komen

  1. wah..mimpi dapat new baby..meti tomei jer

    ReplyDelete
  2. hayorkk!..adakah mcm hint2 tuh suruh menambah lagik..kihkihkih..

    kite kan cukup takut bile mimpi bende xelok...tp tgk gak la masa mimpi tuh kul berapa sbb kite penah mimpi ular 3 ekor patuk kite..terjaga kul 3pagi..sudahnye time tuh ade org tgh "menghantar"..sobsssss..pastu byk la mimpi kite yg jadik kenyataan..sbb tuh bile mimpi bende xelok, kite takut..

    ReplyDelete
  3. uii...apakah mimpi ko ni nok??semalam amie mimpi anwar ibrahim kat pasar malam..pun mcm misteri tu...hahaha..tp makin dekat nak due ni memng makin macam2 mimpi...

    ReplyDelete
  4. adoi gelak pulok baca entry beranak sambil berjalan ni..adoiii sweet je

    ReplyDelete
  5. haha,,macam dalam citer omputih tu,,tajuk tak ingat pulak..
    btw,,iqha singgah sini sambil klik nuffnang.. :)
    http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/12/cara-nak-buat-duit.html
    do visit me and click ya,,tq :))

    ReplyDelete
  6. huhuhu dlu selalu gak mimpi gitu. tp masa mengandung... =D

    ReplyDelete
  7. Hehehe... nak tambah baby lagi ya... :)

    ReplyDelete
  8. pada akalah...kalau mimpi dekat2 nak siang tu memang mainan tidur saja...time tu kalau terlelap selalu mimpi pelik2.

    ReplyDelete
  9. ada rezeki la tu kot nak menambah lagi ekekeke

    ReplyDelete
  10. Ahhaaha... cam seram pulak. Baby senyum.

    ReplyDelete
  11. hahaha.. come on fiza.. ni dah hujung tahun.. sikit hari je lagi.. bg naik semangat berblogging tu okey.. =) me pon pernah mimpi beranak... tapi buat masa ni blom mrancg nak tambah lg.. hehehe.. besar kan yg sorg tu dulu laaa..kan kan

    ReplyDelete
  12. org kata hati2 dgn mimpi bersalin ni... eh, mimpi bersalin ke mgandung ek... tiba2 jd kompius plak... tp apa2 pun harap semuanya ok.. take car ye fiza...

    btw, saya dulu mimpi mgandung... dlm mimpi tu doc tgh check perut saya... hahahaaaa... alih2 saya mmg betoi2 prgnant si afrina tu haa... kikiii

    ReplyDelete
  13. Tak pandai mentafsir mimpi... Teringin ke mimpi tu jd kenyataan?

    ReplyDelete
  14. Haaa??? Adakah anda sedang pregnant tapi tak sedar? Pegi check skrg.... yey!!! Qhaliff nak dpt adik.

    ReplyDelete
  15. Tu tandanya dah bersedia untuk yg keempat tak Fiza? hahahaha! Alah! Nak g jugak! Nak pegi big bad wolf masa awal2 ni sbb buku2 best byk abis bila ujung2 t.

    ReplyDelete
  16. jue pernah jugak mimpi gitu.. siap rasa baby keluar ikut bawah n jue dapat pegang.. ada 3 4 kali mimpi begini..

    ReplyDelete
  17. Mimpi biasanya mmg ada maksud tersirat.. ada rezeki besar yg mendatang tu kot.. in shaa Allah, aamiin.. :)

    ReplyDelete
  18. Nak dapat anak tu kot... mana tahu murah rezeki lagi kan :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/12/jordan-part-4-river-trekking-wadi-al.html

    ReplyDelete
  19. apa tandanya eh? seram pulak baca..

    ReplyDelete
  20. orang kata kalu mimpi baby tak elok...apa lagi menyusukan baby...orang kata saka/sihir.....kalau melahirkan baby pulak mungkin seangkatan dengannya kot

    ReplyDelete
  21. boleh tu kalau nak tambah lagi..meriah rumah kalau ada baby kecik nih

    ReplyDelete
  22. ha ha ha... apa lg? up mood utk kembali memboyot ha ha ha :)
    gurau aje fiza ye...

    ReplyDelete
  23. Hahaha...memang suruh tambah bilanganlah tu agaknya! Orang kata kalau cerita tentang mimpi nanti tak jadi kenyataan ^_^

    I pernah je mimpi shopping kat Sogo/Jln Tar dengan suami sebab teringin nak membeli belah kat Jln Tar tu tapi tak dapat. Dok asyik tengok cerita Korea, mimpikan scenario yang sama terjadi pada I (heroin pertama), suami (hero) dan ntah mana perempuan Indon gaknya (heroin kedua). Parahlah kalau percaya sangat pada mimpi nih!

    Baru la ni I mimpi terserempak dengan seorang blogger. Masa tu I baru je bangun tidur pagi siap pakai baju kelawar lagi you...... Dasat betul mimpi-mimpi ni semua!

    ReplyDelete
  24. saya pun pernah mimpi camni juga
    siap terasa macamana sakit bersalin tu
    tapi mak saya kata itu mimpi menandakan ada benda tak elok surround kita
    tak pastilah

    ReplyDelete
  25. mimpi mainan tido jer tue akak.. tak pun pertunjuk nak tambah lagi satu kot..*larikkkkkkk

    ReplyDelete
  26. mana tau kan rezeki akak ;)

    akak, betul tu.saya perhatikan ramai blogger lain yg selalu nmpak kelibat dh kurang skrg ni..

    ppsstt: tungku besi ada yg jenis berat. mcm yg saya guna tu sekilo je beratnya tp blh tahan.x berat mana
    yg mak saya 2 kilo.mmg berat. nak pegang pon x lalu. tpi sedap guna sbb kepanasannya tahan lama selepas dibalut dgn daun mengkudu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page