Spit | Pilihlah tempat yang sesuai!!!!!

Tuesday, December 23, 2014


Nak buat sesi luahan perasaan sket lah. Tengok gambar pon dah jelas maksudnya kan. Aku paling menyampah lah orang yang suka spitting merata² ni. Ko agak² lah nak spit sket. Tengok lah tempat. Kalau boleh biarlah kat tempat yang susah nak nampak dek orang. Ni kat kaki² lima, kat tangga, kat basement ko nak spit. 

Cuba lah jaga kebersihan kawasan persekitaran perumahan sket. Aku anak beranak naik tangga kat umah tu kekadang bersepah² spitting orang. Siap berkaler bagai dan bersemut...bluerkkkk...Kalau terpijak macam mana? Geli tau tak. Aku ni kalau berjalan naik turun tangga memang tengok keadaan sekeliling. Sebab kekadang ada macam² khazanah kat tangga tu. Air sampah lah, taik kucing lah, ulat lah dan salah satunya spitting orang ni lah. Jangan kata kat tangga, dalam lif pon sama. Memang nak kena haakkkttuuuiii lah orang macam nih. Tak der kesedaran sivik langsung. Menyusahkan orang. 

Sorry kah kalau buat uolls kembang tekak. Aku tau uolls bukan jenis macam ni kan. Tolong lah jangan spit merata² erk. Aku rasa macam nak print jer gambar tu dan tampal kat koridor dan juga kat notis board kat umah nih.  

Note: Malam tadi hujan sampai pagi. Harini mendung jer cuaca. Beku plak rasanya dlm office nih.


You Might Also Like

23 comments

  1. paling benci orang macam ni kan fiza.. rasa nak ketuk kepala org tu..

    ReplyDelete
  2. benci orang yang suka spitting merata rata. heh. fikir lah orang lain pun lalu jugak kan kawasan tu.

    ReplyDelete
  3. Salam...
    Duduk umah tingkat2 ni penyakitnya macam nilah...kalau takder orang yang berpenyakit kurang ilmu tata rakyat ni takder masaalah punya rumah tu bertingkat ke ...bertangga seribu ke dak ke...

    Ishhk memang meloyakan...

    ReplyDelete
  4. sama la ngan kite..kadang bengang je bile ade org spit kat dlm lif..xde kesedaran sivik langsung..ggrr!!!

    ReplyDelete
  5. paling tak suka orang yang suka meludah..cam kita dok apartment ni lagi tension kan..manusia ni macam2 perangai ada..kadang rasa cam takde otak..
    aritu kat tangga boleh plak gi kencing selambak ctu...perghh sampai ke tingkat satu bau hancing..bebetul takde otak orang camtu tau..

    ReplyDelete
  6. sama la ngan kat umah sini pon...rasa nak lempang je kalo ada yang kantoi spitting gini kan

    ReplyDelete
  7. Alamak... tak sanggup nak tengok!... Tapi pendatang terutama dr india dan bangla, bagi mereka itu amalan biase jer. huhu

    ReplyDelete
  8. tau xpee..geli lahhh..yan selalu turun naik tangga, entah apa pengotor nye nak spitting2.. dah laa depan kite meludah kat tangga pulak.. dengan bunyi suara penuh berkaahahhkk.. uuweeekkk... jangan terpijak udah laaa

    ReplyDelete
  9. tampal jerk nok..biar terase skit org tu ..x buat lgi..klu buat gak mmg mental problem..
    nak mbuang pun longkang kan ado ;//

    ReplyDelete
  10. haih.. sabor jer lah.
    X suka jugak orang x de adab cam nih.
    apelah perasaan dia masa meludah tu kan. pelik sangat!

    ReplyDelete
  11. mmg selalu jadi kalau dok umah flet... adeh.. dulu umah mak akak menggadap tangga.. kekadang depan pintu umah pn depa hakk tuiii kan...

    ReplyDelete
  12. betoi2 akak kembang tekakni... memangler tak patut perangai cam gitukan.. tak tegur salah...

    ReplyDelete
  13. Eeiii,,,,nak muntah pulak bila bayang kan..tak de sivik betul orang yang suka2 meludah merata2 ni..macam H***u..

    ReplyDelete
  14. sabar jer la kalau jumpa orang mcm tu...huhuhu...

    ReplyDelete
  15. dasar org tiada sivik.. mcm x berakal.. kan?
    mmg geli lah dgn org yg suka haktuii merata2 nih..

    ReplyDelete
  16. betul tu, pengotor! saya pun kalau terpandang boleh jd kembang tekak jugak.

    ReplyDelete
  17. Geli tengok org yg suka meludah merata2 ni..huh..

    ReplyDelete
  18. tak kuasa la kan nak meludah merata2...

    ReplyDelete
  19. CT rasa orang yang suka meludah ni masuk ketegori biadap yang tramat sangat. tak pkir orang lain and so selfish.. kat public tak kanlah ko nak spit kan.. ape benda punya masalah lah..

    ReplyDelete
  20. sebab benda ni lah yang buat penyakit TB semakin ramai
    biasa pendatang asing buat perangai tak senonoh ni
    eeeee

    ReplyDelete
  21. merata org spit... kadang2 nampak depan2. haduhhh loya tekak tgk kahak tu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive