2015 | Hari Pertama & Entry Pertama

Monday, January 05, 2015


As salam semua. Salam pagi Isnin. Alhamdulillah....masih diberi peluang olehNYA untuk bernafas sambil menikmati udara segar dimuka bumi ini. Harini hari pertama aku start kerja. Kena cancel cuti harini sebab cuti sekolah dah dilanjutkan lagi seminggu. Jadinya senin depan cuti sebab anak dara tu 1st day nak masuk tadika. Tapi harini hantar jugak daycare kat tadika baru. Kalau hantar kat nursery lama haruslah kena charge kan. Seminggu tu. Jadinya...kita hantar kat tadika baru jer lah. 

Harini jugak entry pertama aku untuk tahun 2015 nih. Jumaat last week pon cuti lagi. Menghabiskan sisa² cuti yang ada. Tetiba teringat plak nak cek cuti² tahun lepas yang aku pernah amik. Kesnya malam tadi beborak dengan en. somi. Dia kata aku tak pernah amik MC last year. Aku ingat² lupa. Tu yang check pagi ni. Memang betul lah. Cemerlang lah aku tahun lepas sebab tak pernah amik CUTI SAKIT. Alhamdulillah atas kurniaan kesihatan yang baik dariNYA ini. Harapnya tahun ni dapat mengekalkan lecemerlangan tanpa CUTI SAKIT...inshaa'allah.

Sambil cuti tu daftar tadika Qahirah sekali. Last minute baru nak buat khenn. Tapi dah booking nama dulu uolls. Nanti aku up pasal tadika qahirah yerp. Kalau masa kimi dulu aku siap amik cuti sebab nak survey tadika. Tapi bila qahirah nak tadika ni memang aku tak survey sebab aku dah boleh agak price rate nya. Yang pasti....SEMUANYA NAIK.

Note: Jadi jugak kitorang import Iman Hakimi duduk umah Atok/Opah kat Gombak. Weekend ni baru amik bawak balik :-(


You Might Also Like

24 komen

  1. nayli nak sgt skool tp apaknya soh homeschooling dulu ngan mama. thn dpn baru p skool..ksian dia

    ReplyDelete
  2. Harga minyak dah turun pun harga barangan lain tak ikut turun...

    Bila harga minyak naik, yang lain berlumab-lumba ikut naik...

    ReplyDelete
  3. syukur alhamdulillah xpernah cuti sakit maknanya sht walafiat sepnjg thn...

    ReplyDelete
  4. tak dek yang murah dah sekarang ni :)

    ReplyDelete
  5. happy new year 2015...semoga lebih ceria, lebih bahagia dan lebih cemerlang...

    ReplyDelete
  6. Selamat kembali bekerja di tahun baru noks ... boleh pulak import anak ke rumah opah hehehe
    Anak2 aku masih cuti lg .. sek agama dan nursery pun buka 12hb ni .. nasib baik baba dorg masih cuti klu x tak tahu sapa nak jaga dorg .. huhu

    ReplyDelete
  7. tu laa fiza...gara2 cuti tangguh seminggu terus berubah jadual.... mujur tadika dayyantak ubah tarikh kelas kalo tak jenuh gak leee nak pikior mane nak letak dayyan nie.... nak tanak kene laa anta taska lame tapi kire hari ..rugi plak mcm tu...mujur laa tak betukar....

    so fiza cuti 12 tu la yeak....lieya tak cuti la sebab mia mija naik darjah 4 ngan 3 jek...heheheeh...semoga semua dipermudahkan yek fiza...

    hepi new year n salam maulidur rasul ....

    ReplyDelete
  8. yup. semua rate naik kat melaka ni for tadika / taska.
    sib baik ijat masih rate sama bcoz student lama :)

    ReplyDelete
  9. bagua la tak de cuti sakit..kalau sakit sikit2 tu kadang2 rasa sayang nak cuti..kan??

    ReplyDelete
  10. Apa yg tak naik Fiza?
    Anak kita pun usianya dah naik sama
    Kos hidup naik sama.
    Cuma yg sedih minyak dah turun harga yg naik dulu tetap terus tak turun-turun..

    ReplyDelete
  11. happy new year kak..moga tahun ni lebih baik dari tahun2 lepas :)

    ReplyDelete
  12. Selamat tahun baru.
    Wah tahniah, tak pernah MC yep.
    cik azue yg kerja dari rumah ni pun, tahun lepas ler banyak MC juger...
    kikikiki.. gawat perasaan tika dan waktu itu yg buat jadi sakit tuuu

    ReplyDelete
  13. Ntah berapa lah harga sekarang ye.. Dulu tadika dalam seratus ke seratus lebih je sebulan.. Itu pun yg paling murah..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah...moga tahun baru ni lebih cemerlang dan lebih melimpah rezeki fiza sekeluarga

    ReplyDelete
  15. Salam ceria 2015 buat fiza sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  16. mesti hati ibu yang nebes melebih2 kan ekekekekeke :p

    ReplyDelete
  17. Semoga tahun 2015 nie lebih baik buat akak sekeluarga yer..=D

    ReplyDelete
  18. salam tahun baru Kak Fiza hehe

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah fiza dikurniakan kesihatan yang baik
    saya pula tak putus-putus masalah kesihatan =)
    apapun saya doakan moga fiza dan keluarga bertambah sihat dan ceria
    untuk buku 2015 ni
    belum lagi rasanya dah ucap selamat tahun baru =)

    ReplyDelete
  20. apa pon tak bolh.msuk tahn bru ada aja yg naik

    ReplyDelete
  21. selamat bulan baru akak... hehe. cepatnya masa berlalu dh masuk bulan 2. comel notebook tu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page