Back to SCHOOL!!!

Tuesday, January 13, 2015

Setelah sebulan lebih bercuti. Di tambah pulak cuti tambahan lagi seminggu, dah tiba masanya untuk kembali ke pangkal jalan yer anak². Selamat Kembali Ke Sekolah.


Imam muda dan juga Ustajah pilihan. Posing dipagi hari sebelum kesekolah gittew. Aku percaya. semalam ramai parents yang amik cuti sebab nak hantar anak² gi sekolah kan. Especially anak² yang baru masuk darjah satu dan juga anak² yang baru masuk tadika. Termasuk lah #makbanyakanak ni ha,

Kimi sekolah Agama pagi. Petang sekolah Kebangsaan. Qahirah plak 1st day kat Tadika semalam. Even dah seminggu daycare kat PASTI. Tapi cuti tetap kena amik jugak, 1st day anak nak skolah kan. Sian plak. 


Elok jer dok diam. Sengih². Tapi tak bergaul pon. Dah macam anti sosial plak. Ibu pon yakin jer ‪qahirah‬ mesti tak nangis. Tapi ramalanku tersasar. Tak lama lepas tu boleh plak dia menangis. Adoiiii...nasib jenis nangis yg tak menjerit². Pada hal sebelum tu dah hantar daycare seminggu. Hurrmmm...cikgu cakap mungkin masa daycare haritu tak ramai budak. Sekali bila datang pagi tu ramai plak khenn. Kejutan persekitaran gamaknya. Alhamdulillah pagi ni tak nangis dah. Senang hati ibu nak gi keja. 

Minggu ni blh lah masuk lewat sket. Start next week kakak kena gi awal dari biasa. Pkul 7.20 am dah kena ada kat skolah. Sebab pagi² dah start perhimpunan, baca doa dan mengaji. Kalau lewat takut tertinggal nanti. Bak kata pengetua lah. Tu yang kalau boleh kena datang awal. Smoga kamu menjadi anak yang solehah.


Ni plak masa amik kimi kat skokah. Perhimpunan sebelum balik. Kena keluar ikut giliran. Rambang mata aku cari budak ni smalam. Sepesen jer memasing...hehehe...Last² jumpa gak. 1st day jer lah layanan 1st class sebab ibu hantar and amik dari Sekolah Agama dan Sekolah Kebangsaan. harini belajar² lah transit. Semoga dipermudahkan urusan kamu yer nak. Dah bermacam² pesanan ibu ko ni bagi. Harap serap dalam kepala. 

Note: Agar risau sikit sebab kimi 1st time transit. Sebelum ni hari² abah dia amik. Bersiap suma kat umah. Kali ni kena bersiap² kat sekolah. Jangan hilang baju and kasut sudah lah even dah tulis nama. 



You Might Also Like

19 comments

  1. alololo comelnyaa nak gi sekolah. belajar rajin rajin tau :D

    ReplyDelete
  2. selamat kembali ke sekolah wahai anak2.... mulakan kehidupan baru pada umur baru...

    ReplyDelete
  3. bile tgk gelagat2 anak2 yg first day start sekolah tetibe terpikir mcm mana la nnt kalau mek first day sekolah..hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha..saya pun ambil cuti semalam..hantar anak yg masuk darjah satu..
    Kena biasakan diri dgn transit tu..takpa...nanti oklah si Kimi :)

    ReplyDelete
  5. Suasana sibuk 2015 dah mula dirasai.. semalam selain anak2 bersekolah pagi dan petang, ibu bapa pun terperangkap jem kat sekolah bila nak ambil anak2.. Jalan2 pun dah mula sibuk huhu..
    Selamat menempuh alam persekolahan 2015... semoga segalanya berjalan lancar dan cemerlang.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  6. Comel je dialog dgn muka Qahirah yg Fiza tulis "ibu, nak balik" tu. Mmg kena je. Harap2 anak2 Fiza akan cepat sesuaikan diri. InsyaAllah selamat semuanya.

    ReplyDelete
  7. moga dipermudahkan segala urusan abang kimi n kakak qahirah :)

    ReplyDelete
  8. Budak perempuan jarang yg jerit-jerit kalau nangis pun Fiza.
    Masuk dua hari dah ok kan..
    Tengok senyum ceria Qahirah macam tak percaya pulak dia nangis..

    ReplyDelete
  9. Aloh nangis jgk..
    Napenya...
    Seronoklah kau..muda2 ank dah besar.

    ReplyDelete
  10. hati ibu..biasa boleh tlg siap2kan, ni siap sendiri kat transit..mestila risau,
    moga keduanya jadi insan cemerlang!

    ReplyDelete
  11. salams fiza, lamanya akak tk datang sini.....seronok tgk kimi & Qahira :)

    ReplyDelete
  12. Selamat kembali ke sekolah anak2.
    Anis kemain happy bila ckp sekolah dh buka.
    bosan katanye duk rumah. yer lah.. maknye x bawa berjalan pon cuti sekolah haitu.
    hehehehe

    ReplyDelete
  13. Hmmmm... Kembali bersekolah semula..Alia pun dah start berprasekolah tahun ini..

    ReplyDelete
  14. sekejap je seminggu pertama dah berlalu untuk anak2 bersekolah..semoga dipermudahkan semuanya untuk Kimi dan Qahirah :)

    ReplyDelete
  15. Walaupun Aniq ni kecil lagi, tapi rasa mcm faham je perasaan akk tu.. nak tinggalkan anak nangis mmg x senang..

    ReplyDelete
  16. Mak yang anak dah Tahun 3 pun menyibuk sama hari pertama tu, Fiza. Manalah jalan pi sekolah tak jem :) I pun cuti dua hari padahal lepas hantar anak, balik rumah dok rileks je takda benda pun nak buat. Saja-sajalah buang cuti, nanti kalau habis boleh unpaid. Maklumlah company tu kan I yang tubuhkan dulu ^_^

    ReplyDelete
  17. semoga kimi berjaya.. ramainya beratur. dh penah kena seksaan skolah petang. fuhh.. letih teramat bg bebudak skolah.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive