KALENDER PUASA 2015

Wednesday, January 07, 2015


Tu dia....Sebesar² aku tepek kat sini. Kalau tak clear jugak uolls save as jer lah. Pastu print yerp. Errkkk...uolls dah ganti puasa ker belum? Pada yang sudah tu, tahniah lah yer. Pada yang belum macam #makbanyakanak ni, dah bolehlah start awal tahun ni. Patutnya tahun lepas lagi dah patut mula ganti. Kang nanti dah nak puasa baru lah terhegeh² nak ganti. Kalau boleh tak nak lah macam tu kan. Peringatan buat semua tapi lebih kepada peringatan buat diri sendiri ☺

Kalau ikut kalender ni, 18 June 2015 @ 1 Ramadhan 1436 kita dah start puasa. Masa berjalan dengan pantas skang nih. Pejam celik..pejam celik...Ehhhhh...dah bulan June. Jadinya, jom lah kita ganti puasa cepat² sket. 

Note: Konon nak buat WW jer. Tapi tetap nak nulis panjang². Acaner tu ☺


You Might Also Like

20 comments

  1. gone with the wind..
    how times fly..
    tetiba nak nyanyi lagu BEP la plak

    ReplyDelete
  2. belum jugak.. nak kena start puasa maybe 1 minggu sekali kan..

    ReplyDelete
  3. bulan enam dah start puasa. memang awal :D

    ReplyDelete
  4. salam, tq sharing kalendar puasa ni...Ramadhan tahun ini dah makin cepat..kna segerakan qada' puasa ni.huhu

    ReplyDelete
  5. Thanks 4 sharing akak.. nak kena start ganti puasa dah nie..tahun nie puasa awal..huhuhu..

    psst: akak, jom lah join Farah sertai Bengkel Dutch Lady.. For more details di blog na.. >_<

    ReplyDelete
  6. Selamat berpuasa.. Puasa tau, jangan tak puasa.. :)

    ReplyDelete
  7. terima kasih adikku..antara azam akak tahuni...

    ReplyDelete
  8. Sekarang ni memang terasa masih lama lagi, tapi nanti sekejap jer dah tiba bulan puasa...
    Semoga kita semua dalam bertemu Ramadhan kali ini.

    ReplyDelete
  9. aida pun ada share kalendar puasa kat blog.
    and akan ikut in shaa Allah :)
    nak ganti awal...
    and nak byk kan puasa sunat, in shaa Allah :)

    ReplyDelete
  10. Moga di permudah niat kita untuk mengganti puasa tahun lepas.

    ReplyDelete
  11. hehek ganti posa dulu baru fikir posa sunat hehehe

    ReplyDelete
  12. nice sharing
    saya pun belum berganti lagi ni

    ReplyDelete
  13. Cepat juga puasa tahun 2015 ni ye. Saya pun tak check lagi.. baru tau ni huhu.. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  14. Masa berlalu pantas sekali..... Ni pun tengok-tengok dah nak hujung bulan Jan. Sekejapnya alahai....

    I dah habis ganti puasa tahun lepas. Lega ah kak. Kalau tidak, I pun antara golongan yang ganti puasa last minute jugak! Tahun ni niatnya nak banyak puasa sunat tapi baru sebulan Januari dah lebur dah niat. Apalah nak jadi agaknya kat makanakdua jerk nih!

    ReplyDelete
  15. ada lg 3 hari pun tak terganti.. kena cepat2 ganti, puasa pulak hujung bulan 6. huhu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive