Keterujaan Seorang ANAK

Wednesday, January 07, 2015

Bila dapat bag sekolah baru. Siapa yang tak suka kan. Macam kita masam nak sekolah dulu...teruja bila dapat baju baru, kasut baru serba serbinya baru. Rasa dah tak sabar² nak gi sekolah. Qahirah dah masuk tadika. Qhalif plak dah start Playschool. Meh tengok budak² yang over teruja nih:


Qahirah lah yang over nya. Botol tak lepas dari mulut. Bila nak benti hisap botol ni kakak. Dah 5 tahun nih. Antara masalah #makbanyakanak...macam mana nak berhentikan qahirah ni dari hisap botol...ppffttt...Ko dah kenapa dik posing tangan kepal macam tu.


Ni posing dari sisi belakang. Baru lah nampak bagnya kan...hehehe...Bag 3D katanya. Pilihan anak dara sudah semestinya FROZEN. Deman FROZEN tak habis² lagi. Anak bujang tecik tu pulak ibu yang pilih. Susah sangat bila suruh memilih. Kecik² dah rambang mata. Banyak sangat pilihan...hehehehe...Harap² tahan lama lah bag sekolah nih. 

Note: Anak² teruja, ibu gembira.

You Might Also Like

26 comments

  1. tahun nie ramai budak2 sekolah pakai beg pojen..hehehe..somel jer..

    ReplyDelete
  2. seronok bila tgk anak teruja kan...

    ReplyDelete
  3. Semoga kalian menjadi anak yang berguna kelak..

    ReplyDelete
  4. Eleh.. kita dulu pun macam tu Fiza. Tapi kakak dulu tak adalah beg cantik macam mereka sekarang ni.

    Hisap botol biar aje sampai masa dia malu berhenti sendiri Fiza. Anak kakak dulu semua macam tu sampai 7 tahun dah malu dia sendiri tak mahu..

    ReplyDelete
  5. hihihi tersenyum akak PC Fiza... memang teruja betul kakak dengan adik tu nak ke sekolah :)

    ReplyDelete
  6. Wah! dah tak sabar! Begitulah juga kita dulu2... :)

    ReplyDelete
  7. wah dapat beg baru yea anak2..sonok la... yg tak sonok, masih takleh renggang dgn botol susu yea.. heeee~

    ReplyDelete
  8. Anak aku shamzi tu pun pilih beg 3d ...

    ReplyDelete
  9. sama la dengan anak saya dulu..masuk sekolah pun masih hisap botol..tapi naik 6 tahun sikit2 dia tinggal..sebab kawan2 pun ye...malu kawan2 nampak.satu lagi sebab saya bagi tau cikgu dia.lepas tu suruh cikgu sindir2 sikit budak ni supaya malu sikit dah besar masih hisap botol.heheh

    ReplyDelete
  10. Si kenit tu dah nak skolah gak ye? fiza, jom pregnant lagi.

    ReplyDelete
  11. tak sabar betul nak ke sekolahh tu :D

    ReplyDelete
  12. pi orientasi aritu budak2 kebanyakannya beg tema kartun... yg pompuan ofkos princess & frozen. yg laki plak transformers.. kemain depa..buat semangat nak p skool :)
    eh cakap ank org, ank sendri pun sama kekekeke

    ReplyDelete
  13. anak2 aida nak beg kartun.
    mr.asben da tak bagi beli.
    beli beg takde gambo ha ha ha...
    pasrah anak2 dara ku :)

    ReplyDelete
  14. budak-budak gitulah...selagi belum bukak sekolah, selagi tu asyik di try je beg baru tu...

    ReplyDelete
  15. mane tak seronok, dapat pulak brang yg ada cartoon feveret dia...
    senyum sampai ke telinga!

    ReplyDelete
  16. memang sana sini beg frozen, botol air frozen, baju frozen, kek frozen..entah bila la nak kebah demam frozen ni hehe

    ReplyDelete
  17. deman frozen dengan orang dewasa pun tak abes hehehe.. dulu slalunya baju saja yang baru beg jarang dapat baru. untung bebudak skarang ni hehehe..

    ReplyDelete
  18. Haa3 ketagih frozen gak gigirl ni...sm cm anak pompuan sy gak...

    ReplyDelete
  19. comel je posing belakang tu...rasa nak tepuk bontot masing2...hahaha...

    ReplyDelete
  20. betullah tu
    kalau anak-anak suka, kita sebagai mak ni
    bertambahlah bahagia kan =)

    ReplyDelete
  21. hahahha jgn kata anak2... mak budak ni pun teruja.. kikii

    ReplyDelete
  22. Wah cantik2 beg.. mmg tak sabar nk sekolah mcm tu.

    ReplyDelete
  23. selagi x tiba hari sbnar selagi tu la dok try kan

    ReplyDelete
  24. Budak-budak asal nampak benda baru memang teruja lebih. Mak-mak pun teruja nak membelikan untuk anak-anak :)

    ReplyDelete
  25. comel qahirah dgn botol susu.. dlu nina benti minum susu lepas 7 tahun. haha. nanti pelan2 boleh pisah dgn botol susu tu akak :) frozen mmg fames.. kakak2 pun layan lg kartun tu.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive