Oggy and the Cockroaches | New Year, New Home in 2015

Tuesday, January 06, 2015


Siapa minat cartoon ni? Bukan budak² jer minat, mak/apak budak pon minat jugak. Mengaku jer lah yang korang suka citer cartoon ni kan. Oggy si kucing yang selalu di buli dengan 3 ekor lipas yang sangat nakal? Ya, ianya adalah Oggy and the Cockroaches! Mereka kembali dengan season baru, tayangan unggul pada 1 Jan 2015 haritu.


Oggy and the Cockroaches disiarkan  di seluruh dunia di lebih 150 buah negara di rangkaian utama. Wowwww...hebat tu. Dan boleh di tonton di NICKELODEON. Aku pon tak faham macam mana cartoon yang tak bercakap ni boleh menarik minat kanak² dan juga orang dewasa macam aku ni. Tapi cartoon ni memang lawak even dialog nya hanya bunyi² an, gelak² dan juga nangis² Si Oggy bila kena sakat dengan si Cockroaches. 


About Oggy and the Cockroaches

Oggy and the Cockroaches is the explosive face-off of a cat with three pests—but this time, the victim is the cat himself, and his tormentors are nature’s ugliest, filthiest, most offensive creatures. Oggy would be the happiest of cats if three cockroaches, Joey, Dee-Dee and Marky hadn’t settled inside his comfortable house. In this fast-paced family series, Oggy fights to defend his home turf from the unwelcome pests, making for wild chase scenes and laughs for all ages. True to cartoon tradition, there's a happy end on the horizon. Despite his agonies, Oggy always comes out on top… well, nearly always.

Dapatkan maklumat dengan lebih lanjut di sini: http://bit.ly/1sbNi2w. Kalau nak tau maklumat lanjut mengenai NICKELODEON ASIA, boleh visit [www.nick-asia.com] 


You Might Also Like

17 komen

  1. saya suka watak kartun bisu ni....
    mencuit hati dan comel...

    tak perlu bercakap pun, cuma guna sound effek sikit dgn jalan cerita yg kelakar je....

    ReplyDelete
  2. saya peminat setia katon ni sejak 12 tahun lalu..hehehe..turun sampai ke anak2 pun minat..

    ReplyDelete
  3. Cerita ni best.. Tp sy X galak anak atau budak tgk sbb Sgt kasar. Main pukul² semua.. Budak sy jaga dulu sampai terikut. Lama² sy X bg tgk..

    ReplyDelete
  4. Ye ye kite nak ngaku la nie..kite nak mgaku yg kite pun suke nengok katun nie..best wooooo..layan jeeee..

    ReplyDelete
  5. Anak saya yg paling kecik tu kalau tengok kartun ni dia pun jadi nakal lah huhu.. :D

    ReplyDelete
  6. ehhh malu lieya nak ckp..sebab lieya mmg minat katun ni tau fiza hahaahahah...kdg2 menjadi layan ngan anak2...yelaa lucu2 citer nyer.....gelagat 3 ekor lipas yg notty tu buat lawak...

    ReplyDelete
  7. ni fav kami satu family ni....kalo bgtau syawal, mau semangat ajak nak tgk ni je ni

    ReplyDelete
  8. anak lynn suka gak tengok oggy nie...hihihi...

    ReplyDelete
  9. akak 'sep' sikit!! farah pun layan citer kartun nie jugak...hehehe

    ReplyDelete
  10. Minat juga kartun ni..tapi sekarang ni tengah layan kartun Oscar pulak...hehe

    ReplyDelete
  11. Owh, selamat le saya tak suka katun ni tapi hasben saya dgn adik2nya suka. Saya ni jenis yg tak suka tgk katun buruk. Heheh.

    ReplyDelete
  12. ahaha epic ni paling epic.. mommy yg kenalkan kartun yeeeah !! mana boleh tak suka. lagi okay daripada tengok boboiboy and upin ipin hehe

    ReplyDelete
  13. saya pun suka layan kartun ni
    kelakat sungguh kan

    ReplyDelete
  14. Dulu kita berjemaah tiga beranak tengok dengan Bubbly Abang. Bila dah ada Adik Cute, dia pun teruja tengok Oggy ni. Kata si Abang, adiknya sebiji macam Marky :)

    Eh, I pun enjoy tengok Oggy ni. Kami empat beranak kalau takda kerja, dok depan TV tengok si Oggylah ni. Bapaknya pun gelak-gelak tak terkawal bila tengok Oggy and Jack :)

    ReplyDelete
  15. umur dh tua ni pun layan lg tambah2 kt cafe kilang selalu buka kartun ni.. layankan jelah

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page