Fitting Room punya Cerita

Tuesday, February 10, 2015

Lambat bersiaran. Pagi yang havoc. Tengah² buat kerja ni, terus datang idea dan terus laju jer jemari ni maenaip sebelum idea gone with the wind. Nak tanya lah soalan cepuk cemas sket. Uolls kalau shopping baju ngan family. kalau nak gi fitting baju tu masuk sorang² ker atau hangkut segerombolan dalam fitting room tu??? Haaaaa...kenapa senyum²?? Ni mesti hangut anak² ngan somi/isteri skali kan masuk dalam tu...hahaha...


Yang nak fitting nya sorang jer. Orang lain yang beratur pon sorang ke dua orang jer. Tapi datang yang #makpakbanyakanak ni yang beratur sampai 5 orang...hahaha...Orang yang nengok pon pandang semacam jer. Lantak lah. 

Macam fitting room tu besar sangat. Kalau tak denga stroller skali nak masuk parking dalam fitting room...muahahaha...Pastu bertabah lah ko dalam tu nak fitting baju/seluar. Dengan ragam anak² lagi kan. Main² pintu. Intai² bawah pintu. Sempat bergaduh lagi dalam tu...ppfftttt....

Kalau tak bawak masuk isteri/somi pon, mesti soh tunggu kat depan pintu tu kan. Siap pesan jangan gi memana *aku lettew. Sebab nak soh tengok baju/seluar sesuai ker tak. Ketat ker longgar. Nak membeli ni kena juga minta pendapat suami/isteri kan. 

Itu jer lah kisahnya. Kisah aku dan fitting room. Janji update satu entry...ngeeeee...Ok, nak sambung buat kerja. 

Note: Alhamdulillah...rezeki awal tahun. Dapat buat review produk. Tunggu yerp.

You Might Also Like

24 comments

  1. Hahha.biasanya saya kaalu shopping baju, anak dengan somi saya halau pi tempat lain.ganggu je nak memilih...

    ReplyDelete
  2. Hehehe...biasa la tu. Suruh tunggu depan pintu nak minta pendapat. :)

    ReplyDelete
  3. hehe..saya la tu ajak suami sekali..kalau tak pun,tunggu depan pintu .

    salam perkenalan & jemput ke blog nana:)

    ReplyDelete
  4. Jenis yang 5-6 orang family members/ kekawan dia dok nunggu depan fitting room tu, mmg lah menyesakkan suasana..hahahaha

    ReplyDelete
  5. samalah dengan nani. kalau test baju mesti nak ada orang tunggu dekat luar. heheheh ^^

    ReplyDelete
  6. Samalah ngan bunda ngan anak2 pun...mesti ada sorang tunggu depan pintu...takot jugak kot orang lain tersilap masuk ke...

    ReplyDelete
  7. Jarang gi fitting Fiza kecuali terdesak.....maleh nak bukak baju hihi...
    Yg selalu rajin ngikut yg bongsu tu le.... nak masuk jugak dlm fitting room tu....haih...

    ReplyDelete
  8. giveaway terbaru akan dilancarkan di blog syira lokman 2 jam lagi..tunggu ! :D

    ReplyDelete
  9. Sebab tu la saya jarang guna fitting room.. bila beli baju, biasa tak fitting, terus ambik saiz yg dipakai n bayar.. sebab malas nak bukak baju, pakai baju, leceh

    ReplyDelete
  10. Salam Fiza, tak penah lagi shoping baju bwk anak skali..blom penah, coz tau dah anak tu ragamnye camner... tapi..akan bwk juga dowang gi shoping kan... tapi takde la masuk fitting room, just acu je kat badan... husband Me pun kalo kite beli baju, dia akan tgk dlu sesuai ke tak baju tu dgn bini dia ni, hahahaha...

    ReplyDelete
  11. soya kalo masuk fitting room, mesti akan masuk ngan geng2 jemah..hahahhaha

    ReplyDelete
  12. Haa, sama-sama. Kalo masuk fitting room, suh asben tunggu kat luar utk tgk baju tu okay ke tak. pastu bila baju yg kita rasa okay tapi dia kata tak okay, mula la rasa mcm bosan. Heheh.

    ReplyDelete
  13. hohoi...serombongan tu masuk fitting room..hahaha apa ada hal,mesti la nak suh en abg tengok kan sesuai tak baju yg kita nal beli tu

    ReplyDelete
  14. Tak pernah la pulak masuk fitting room sekali dgn wife...
    Tggu kat luar jer.

    ReplyDelete
  15. sama lah...aku pun kalau test baju, suh laki jgn hilang pi memana...tunggu kat depan tu...

    penting tu, sbb yg nak tgk nnt laki kita jugak kan...

    ReplyDelete
  16. haha sama la Hana pun gitu. Paksa hubby duk depan pintu. Kalau tetiba dia jalan ntah mana2 sanggup panggil tak pun sales girl tu tolong panggilkan hihi

    ReplyDelete
  17. aju plak yang selalu ikut masuk dalam tu adalah bebudak ni, havoc dibuatnya ;)

    ReplyDelete
  18. hangkut anak2 sekali masuk dlm fitting room. Alasan:utk keselamatan (safety first!) hehe

    ReplyDelete
  19. ha haha...
    kalau aida yg memfittingkan diri sendiri, mr.asben wajib tgk.
    sebab dia yg nak tgk sesuai ke tak :)
    kalau anak-anak, dgn aida skali masuk fitting room tu selalunya ha haha...

    ReplyDelete
  20. hahah
    lya pon camtu.. mmg skali dgn suami ank angkut..klo dia org x msk..mmg tgu btl2 dpn fitting room..bru lah sng nk tnya2 kan.. hehe

    ReplyDelete
  21. I pun sama. Kalau I yang nak try baju, I masuk seoranglah. Kalau nak try baju suami atau anak-anak, semua pun masuk sekali harung tau *_* Lagipun kalau keluar dengan famili, I tak cari barang-barang sendiri. Lecehlah. Nak suruh mereka tunggu kat luar, I tak senang hati nak mencuba baju bagai kat dalam. Anak-anak bukan boleh berada di luar pandangan Mommynya, laju je mereka ni cuba nak memboloskan diri!

    ReplyDelete
  22. saya juga.hihi
    sama la kita kak

    nway tahniah..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive