Knock...Knock...

Wednesday, February 18, 2015


Ada orang ke ni? Ker ramai yang dah start cuti. Biasalah...cuti panjang kan. Orang sambut CNY, kita pon nak sambut jugak dengan amik cuti berderet....hahaha...Blog pon macam dah sunyi jer nih. Jalan pon dah mula lengang start dari isnin haritu. Harini lagi lah lengang. Best betul drive minggu ni. Smooth jer. Keluar lewat pon sampai awal. Tapi bertabah balik lah next week kan. Jalan start jammed pastu nak gi kerja pon rasa lemau sebab dah lama sangat cuti.

Bulan ni pon dapat gaji awal. Hazab lah ko nak tunggu gaji bulan depan. Nak selamat...kena asingkan siap² duit nursery, duit tadika dan duit belanja sendiri. Berbelanja pon kena berhemah jugak bulan ni. Tak boleh membeli memcadbury buta. Kena tahan nafsu wei. Baru dapat gaji dah tak sabar nak tunggu gaji bulan depan kan...ppffttt...

Note: Menadah telinga lah malam kang dengan bunyi mercu.



You Might Also Like

17 komen

  1. kerja lagiii. esok baru nak balik kampung ^^^

    ReplyDelete
  2. kite half day ini hari..menghitung masa nak balik..hehe..

    hurmm, mercun dieorg bukan calang2..kuat yarabbi..xberhenti..kene sumbat kapas bebyk..

    ReplyDelete
  3. masih lagi bekerja hari ni..tapi yang bestnya...office lengang...bos2 besar pun takde

    ReplyDelete
  4. Hari ni aku setengah hari jak noks ... nasib baik company aku tak bagi gaji awal, klu tak memang ikat perutlah tengah2 bulan nanti hehe

    ReplyDelete
  5. ramai p holiday cuti pjg camni.. tp mendapat la plak jem kt hiway tu..hepi holiday!

    ReplyDelete
  6. Ada, ada! Masuklah.... Eh, dah masuk pagi-pagi tadikan *_*

    Ingatkan dok nak cerita lagu Elizabeth Tan tadi.... Bestkan minggu ni. Jalan lengang. Hati senang memandu, sambil nyanyi sambil berangan sekejap. Pun sampai awal kat pejabat. Tapi saya hari ni je awal. Semalam dan kelmarin memang awal macam biasa sebab Abang masih bersekolah. Tak tahulah nak pergi mana cuti ni. Tengah-tengah cuti ada 'hari keluarga' pulak... Bab gaji ni, company saya memang punctual. Tak kiralah nak sambut raya apa yang penting 25hb aje gaji keluar. Takda gaji awal macam gomen bagai. Cuma hujung tahun tu tahu pulak mereka Krismas. Sebelum 25hb dah masuk gaji siap dengan bonus :)

    ReplyDelete
  7. Time dapat gaji memang best, tapi tak sempat tengah bulan depan, mau kering kalau tak handle betul :)

    Salam kenal :)

    ReplyDelete
  8. kat tmpt sy mmg dah damdamdum bunyi mercun sejak seminggu yg lps huhu
    apapun, sy suka tgk lion dance..sangat happening!
    part jln lengang tu mmg nikmat la time cuti2 perayaan ni..tp highway lak sesakk adehh

    ReplyDelete
  9. minggu ni mmg bess..jalan kureng jem...lancar jer...klu la hari2 boleh macam tu...alangkah bahagianya...

    ReplyDelete
  10. Kena pandai bajet bulan ni.. klu terkehel susah gak.. :D

    ReplyDelete
  11. Haha..time ni jer yang nikmatnya..esok lusa kusut la balik..haha

    ReplyDelete
  12. kejung ni nak tunggu next gaji. Selamat la gaji husband dapat awal bulan sbb dia swasta. kalo tidak, makan loti lo.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page