IKEA Akan Dibuka Di CHERAS!!!

Tuesday, March 24, 2015


Wahai orang² Cheras dan kawasan yang sewaktu dengannya. Lepas ni tak payah gi IKEA Damansara yang jauh tu lagi. Sebab IKEA akan dibuka di CHERAS. Excited tak? Untung lah orang² Cheras. Hari² boleh gi IKEA makan meatball...hehehe....Yang lagi best, IKEA Cheras ni lagi besar dari IKEA Damansara. Excited berganda² lah orang² Cheras. Mesti rumah pon nanti dah jadi macam showroon IKEA sebab suma nya beli kat IKEA. Dekat kan...ekekeke...Dah mula lah nak merapu tu. 

Lokasi IKEA Cheras ni terletak di Jalan Cochrane. Rindu aku kat jalan cochrane tu sebab sekolah kat area situ. Laluan balik sekolah. Sekolah kat Convent Jalan Peel. Rindunya lat skolah Convent. Ok...berbalik kepada cerita.

Bila IKEA Cheras akan dibuka? Tak sabar lettew kan. Jangkaan dibuka by the end of 2015. Tarikhnya tak tau lah bila. Mesti rasa tak sabar kan. Alaaaa...pejam celik pejam celik dah end of 2015. Bestnya IKEA nak buka kat CHERAS ☺☺

Kalau nak tau lebih lanjut, boleh terjah [FB IKEA MALAYSIA]

Note: Shopping kat IKEA memang best. Tapi yang tak best nya nak kena cari barang and pasang sendiri.


You Might Also Like

30 komen

  1. hah?? CPR? vna pun CPR!!!

    tau IKEA kat jalan cochrane tu..hubby pernah keje dalam site situ heheee

    ReplyDelete
  2. last year laki aku dah ckp IKEA akan dibuka kat Cheras.. tapi aku tak caya..
    sekali dah keluar statement mcm ni baru aku percaya.. senang hidup aku lepas ni dekat ngan rumah hehe

    ReplyDelete
  3. akakni tak biasa ngan Cheras...
    payah jugakler...

    ReplyDelete
  4. lama tak p ikea.. jenjalan cuci mata pun jadik la..
    bertambah jem la key ell pasni.. sume org serbu ikea je hehe

    ReplyDelete
  5. bila gaknya nak bukak kat johor ni...tunggu jer

    ReplyDelete
  6. ko convent jalan peel?

    kenangan banyak weh kat cochrane tu... aku selalu lawan hoki kat situ

    ReplyDelete
  7. Wow! Ini berita baik! Syokla pasni gi mencuci mata kat IKEA Cheras je.. Tak yah gi jejauh sampai ke Damansara.. ^^,

    ReplyDelete
  8. Mulalah Fiza merancang itu ini ye..
    Kena budget betul-betul sebab kalau dah masuk rambang mata:)

    ReplyDelete
  9. wahh.. banyak tempat nak bukak ikea kan sekarang.. dengar kata aritu penang, johor pun ada nak bukak..

    ReplyDelete
  10. smlm br cite dgn penuh eksaited dgn my sista pasal ni...xsabar..!!!hehe

    ReplyDelete
  11. semalam bila dengar kat radio ikea akan dibuka kat cheras..
    terus terbayang..

    ALA..BERTAMBAH JEM LA CHERAS..

    ;p

    ReplyDelete
  12. agak2 ada meatball jugak tak...heheh...

    ReplyDelete
  13. katanya kat Batu kawan ni pun nak buka..entah la..kami tak pi lawat kawasan lagi..heheh

    ReplyDelete
  14. syok lah shopping dekat IKEA lepas ni hihi

    ReplyDelete
  15. bestnya! mesti sumbak molek tempat tu

    ReplyDelete
  16. katanya nak bukak kat JB..

    tup tup, kat Cheras yg muncul..

    hahaha

    ReplyDelete
  17. alahai. ni yg x sabar ni.dgn cheras dkt la sikit. hihi
    damansara jauh benor..

    tu la kan kejap je..

    ReplyDelete
  18. wahhh seyes ke... dekat sket.. boleh le pegi.... akak tak sanggup redah jem nak ke sana

    ReplyDelete
  19. IKEA suka tau buka kat area2 jalan sesak..hehe..

    ReplyDelete
  20. familiar juga jln cochrane ni
    sebab ulang alik lalu jalan tu masa study upm dulu
    best la ada ikea dah kat situ..
    :)

    ReplyDelete
  21. acik tak pernah sampai ikea ni fiza..dengar dan baca je orang kata best..

    ReplyDelete
  22. Wahh.. baru tau ni. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  23. Bestnya... Kat penang yg katanya nk bukak tue tah jdi ke tak ni..huhuhu...suka shopping kt ikea Sbb barang2 dia murah..

    ReplyDelete
  24. Huahahahaa.... kita dah tauuuuu..... Masa mereka baru plan nak buat IKEA kita dah senyum lebar tak katup-katup mulut ni. Dah terbayang-bayang saat indah waktu shopping di IKEA bila dibuka nanti. Kalaulah si Abang sekolah sesi petang, bestnya alahai. Tiap-tiap petang tumpang surau kat IKEA solat Asar pastu ronda keliling dengan mata terblink-blink gitu. Boleh.... ~_^

    Tapi sebelum IKEA buka, kita nak terjah MITSUI outlet yang akan dibuka kat KLIA nun ^_^

    ReplyDelete
  25. oishhhhh... mesti ramai orang nanti masa opening dia. dengar khabar banyak jugak free gift

    ReplyDelete
  26. dah pegi !! memang best dan memang besar. park pon luas. memang mengidam meatballs

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page