Wow...Bersih!!!!

Thursday, March 19, 2015


Disatu petang nan indah. Sesuatu yang unsangkarable telah terjadi. Masuk jer rumah tengok rumah macam lain jer...macam baru lepas di kemas jer. Meja makan bersih tersusun. Dapur pon cantik berkilat. Sink bersih tak der pinggancawan kotor. Lantai pon bersih bersapu. Baju dah siap bersidai. Wow....tanjat plak gegirl nengok. 

Malam plak. Tetiba offer tolong masakkan. Iolls cuma goreng ayam jer. Masak special. Tergoda tengok chef dalam JJCM (Jalan Jalan Cari Makan) tu masak. Terus cari bahan nak masak. Masak #GulaiUdangMasakLemakNenasUntukAkuDiaDanAnak²...hamek kau panjang punya #ashtag. Ringan sket kerja haritu.

Orang lelaki ni kekadang suka buat kejutan. Ini lah kejutan yang aku dapat. Rumah kemas, dapur bersih, baju dah siap bersidai, makan malam pon dia yang masak. Memang unsangkarable lah. Kalau hari² buat kejutan macam ni kan best...hehehehe...

Apa² pon, mekasih En. Suami sebab meringankan tugas isterimu ini. Nanti buat kejutan macam ni lagi yerp. Sekali skala citer pasal somi. Jangan meluat plak yer ☺☺

Note: Maaf kawan². Tak dapat terjah umah uolls. Mana yang sempat jer. Yang tak sempat tu tunggu komen marathon jer lah yerp.


You Might Also Like

18 comments

  1. seronoknya sesekali balik umah bersih dan kemas sebegitu.. kalau balik lagi tambah serabut, maunya serabut kepala otak melihatnya..

    ReplyDelete
  2. :) so sweet.. tp en hubby kita rajin sidai baju, sapu sampah... tu jer.. dan 2 benda tu jue paling tak suka.. kohkohkoh

    ReplyDelete
  3. wah...bestnya kalau balik dah hidang lauk atas meja...berbunga-bunga senyuman...hahaha..tu pun jarang sangat kan en.somi nak buat..hehehe

    ReplyDelete
  4. asben kite kalau mentibe semua kerja dia buat ada makna.. tp paham sangat lahhh.. ahhaha.. selalunya dia nak keluar jumpe kawan.. lepak ngeteh..dia buat semua bior time dia keluar kite x payah buat kerja.. urus anak je.. memg suka sangat,, hahaha

    ReplyDelete
  5. untung nya kak fiza...titew nya laki x cam ni.. nak gakkk!

    ReplyDelete
  6. untung la... ^____^
    surprise camni je pun dah seronok kan?
    xyah dok membebel dia dah siapkan hehe

    ReplyDelete
  7. Inilah y bini syka kan..sesekali byat surprise dgn meringan beban2 isteri dh lebh drp sweetkan... x perlu barangan branded bagai.. haaa. Hebat la husb siap pakej pndai memasak lg



    ReplyDelete
  8. amboiii... dapat surprise yg best tu.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..tambah-tambah sayang suami he he

    ReplyDelete
  10. ini kejutan yg bagus ni... saya pun teruja kalau dpt camtu... hehheh

    ReplyDelete
  11. Satu hari yg indah! Bukannya muncul selalu... :)

    ReplyDelete
  12. bersihkan umah memang tugas mr.asben kalau kat umah, fiza.
    aida akan buat task lain ~ selain dari kemas umah :)
    kemas umah ~ vakum umah, lap lantai, lap kipas lampu, sawang kalau ada, basuh tandas.
    tu semua di atas keje mr.asben.

    bab masak tu aje sometimes surprise element ada :)
    suka ati ku melonjak-lonjak :)

    ReplyDelete
  13. kan
    mmg happy le.
    okje.. sekali sekala kan.selalu pasai anak je.
    hihi

    ReplyDelete
  14. so sweet hilang penat lelah semua kan fiza

    ReplyDelete
  15. Kalau boleh buatlah selalu. Tak surprise pun takpa. Tak tanjat pun takpa. Hahaha...

    Kalau dapat bantuan dari suami, memanglah bertambah sayang tetiba rasanya. Rasa macam hidup macam princess pulak kang... Macam I ni, selalu berangan saja tapi tetiba adakalanya angan-angan jadi kenyataan you....~_^

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive