Mudahnya Renew Road Tax dengan MyEG

Wednesday, June 10, 2015


Bila semua teknologi hanya dihujung jari sahaja. Memang senang. Sebelum ni memang dah lama tau pasal servise dari MyEG ni. Tapi tak pernah try. Kebetulan road tax dah nak tamat tempoh 11 June nih. Insurance pon dah tentu lah tamat jugak kan. Nasib husband dah renew insurance siap². Tugas wife renew road tax jer lah. 


Kalau nak guna service MyEG ni, haruslah register dulu. Dah register, trus gi kat bahagian JPJ nih.

Klik kat Road tax renewal 


Isi info² yang diperlukan. Dan klik proceed.

Nanti akan kluar kotak nak bayar pakai apa. Online banking atau Credit card. Masa tengah loading tu jangan refresh. tapi kan....memang lama betul loading nak tunggu kotak untuk masuk username and password bank nak muncul. Dekat 30 minit kot aku tunggu. Bila dah lama menunggu, aku call MyEG. Katanya kena reset payment pastu buat balik...ppffttt...Finally berjaya jugak.

Hari Isnin tengah hari buat, petang selasa dah dapat. Kalau buat haritu, petang tu jugak nak, boleh jer. Tapi charge RM20.00 lah. Kalau pos biasa RM6.00 jer. Ok...Dah  boleh tampal road tax sebab esok dah expired ☺

Note: Kalau belum renew road tax tu, boleh try dengan MyEG nih ☺


You Might Also Like

11 comments

  1. mmg senang kan..kite pun renew roadtax guna myeg..ehhh bukan kite tp somi..hehhee

    ReplyDelete
  2. dah beberapa kali buat dgn myeg ni. senang sbb by call je (dululah). Pastu free postage (pun dulu lah..). Dah beberapa thn ni buat sendiri terus kat bank, sbb ada diskaun dan bank tu pun sng pegi.

    ReplyDelete
  3. mmg mudahkan..semuanya di hujung jari

    ReplyDelete
  4. lamanya nunggu..sampai 30 minit...heheheh

    ReplyDelete
  5. mudahnya, semua dihujung jemari je

    ReplyDelete
  6. Memudahkan ye.. belum pernah guna lagi.. nnti bolehlah renew dgn myeg ni. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. aida wassap asben.
    inform dia road tax da nak mati.
    then aida dpt road tax hi hihi...
    semua asben uruskan dgn member dia.
    x pernah lagi asben guna myeg :)

    ReplyDelete
  8. Tahun ni saya nak cubalah. Selalunya dua-dua biji kereta bila tamat roadtax dan insurance, main call Ah Seng aje suruh buatkan. Lepas tu Ah Seng datang rumah hantar roadtax dan minta duit. Dua-dua biji kereta serentak tamat tempoh pula tu *_* (Ahah, yang ini pun saya punya 'kerja' seragamkan roadtax kereta tamat Dec 25, senang nak ingat ~_^)

    ReplyDelete
  9. tahun depan boleh try service nie..tapi boleh dapat rebate insurans tak kalau renew melalui myeg nie??

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive