Tragedi JUNE!!!

Thursday, June 04, 2015


Accident pagi tadi. Walau kita dah berhati². Tapi malang tak berbau. Kalau nak kena tu, kena jugak. Alhamdulillah...tak teruk sangat. Tapi hati aku yang teruk dan remuk. Lampu belakang tu retak menanti pecah. Tapi sikit jer. Nampak jugak crack kat area lampu yang nak pecah tu. Pastu calar balar sket kat bumper. Nasib tak kemek.

Menggigil jangan cakap lah. Ketar² satu badan. Tragedi [accident 3 tahun lepas] pon tak habis lagi. Serious....aku fobia dengar bunyi dentuman ni. Agak kuat jugak lah bunyi nya pagi tadi. Kisahnya.

Kejadian berlaku kat kawasan apartment aku ni jer. Masa nak hantar Qhalif gi nursery. Nak keluar parking. Ada teksi waja parking kat parking lot tu. Masa nak reverse...aku tengok teksi tu memang tak der tanda² nak bergerak. Aku pon reverse lah keta. Tengah reverse tak lama tu teksi ni pon reverse jugak. Erkkkkk...Tak kan lah teksi ni tak nampak keta aku yang tengah reverse nih????

Ko tak pandang cermin pandang belakang ker teksi??? Aku dah nampak teksi ni reverse, cepat² lah tekan break dengan hon. Tapi tak sempat sebab teksi ni dah reverse laju sangat. Maka berdentum lah bunyinya. Vontot keta saga bertembung dengan vontot keta waja. 

Yang aku sakit hati, boleh dia cakap aku reverse laju sangat sampai tak nampak dia pon nak reverse jugak. Phuiiiiii...Takkan lah aku ni bodoh sangat nak reverse keta masa ko pon tengah reverse keta. Mentang² aku lady driver. Suka suki ko nak cakap salah aku. Nak cover balik, boleh plak cakap sama² salah sebab sama² nak reverse. Boleh pusing² plak statement. WTFish. 

Pak gurad plak cakap. Teksi tu dari masuk apartment tu dah nampak kelam kabut. Kelam kabut memandu atau kelam kabut masuk parking, aku tak sure. Tapi memang driver teksi ni nampak kelam kabut. Nak amik customer tapi salah rumah...ppfftttt...

Malas citer panjang, amik no HP memasing. Aku serah kat en. somi jer uruskan. Lebih senang lelaki dengan lelaki. En. somi cakap kalau accident macam ni memang tak tau sapa yang salah. Nak minta ganti rugi pon susah sebab situasinya masing² nak reverse keta. So...redha jer lah.

Memang rasa tak puas hati jugak lah. Sebab aku yakin BUKAN SALAH AKU. Bukan tak nak mengaku salah. Memang AKU TAK SALAH.

Note: Spoil mood harini :-(


You Might Also Like

17 comments

  1. erkkk sakitnya ku disini.. ahhhh memang kremuk hati ni.. tambah2 skit tu jer wangnya keluar lagilah sakit hati.. tp alhamdulillah nyawa kita yang penting sayang oiii

    ReplyDelete
  2. hmm takpe la benda dah jadi..asalkan semua x cedera pun dah alhamdulillah..

    ReplyDelete
  3. mmg menggigil kalau saya nih!

    keta kami pun ada khabar duka..baru2 ni cermin depan kena batu masa kat Balakong. Retak panjang! Sampai skrg blm buat apa2, centre kata mau RM5k utk ganti. Kedai biasa kena dlm rm2k. So..bertenang dulu kot. Cari duit..:D

    ReplyDelete
  4. Aduhai..malang tak berbau kan akak..mmg susah jugak nak claim situasi mcm tue..huhuhu..sabar yer akak..ada hikmah disebaliknya..

    ReplyDelete
  5. adoi kesiannya...sabar la ye...moga ada kebenarannya...pemandu teksi tu pon tak boleh blah jugak tu

    ReplyDelete
  6. kalo babitkan teksi ni kite memang dh tahu da...teksi ni memang jenis kurang ajar..sy yakin confirm teksi tu yg salah..dorg bwk kete mmg mcm celak*

    ReplyDelete
  7. alahai fiza...simpati saya membacanya
    kalau saya pun panik dibuatnya
    lagilah saya ni lesen P aje...mau getar lutut

    ReplyDelete
  8. Sabar ye Fiza. Mmg akan berderau darah kalo terjadi benda2 macam ni. Semoga kebenaran akan terbukti yg awk tak bersalah.

    ReplyDelete
  9. mmg sakit ati babe kalau dalam keadaan mcm tu..
    lagi2 pakcik2 yg bawak teksi.. dia mmg suka tunjuk besar kepala.. rasa nak pijak je kepala dia! phuii

    ReplyDelete
  10. kesian fiza..dh nk malang mmg xboleh nk elak berhati-hati pun terjadi juga..sabar je lah,

    ReplyDelete
  11. bang*ng punya teksi drebar.
    aida elergik dgn teksi drebar.
    pernah terjadi accident teruk dgn teksi tahun 2005 dulu kala.
    kata nak byr tapi tak byr!!!
    menyesal x report polis :(

    ReplyDelete
  12. Nak terjadikan apa boleh buat.. sabar je lah....

    ReplyDelete
  13. sakit hati kalau lady yg jd mangsa keadaan.. sabar jelah sis, driver tu takkan ngaku dia yg salah

    ReplyDelete
  14. geram jugak kadang2..mentang2 kite lady driver kann... nk redha pon dalam hati.. eee.geramm

    ReplyDelete
  15. Terpaksa redha je lah noks. Aku klu dlm situasi ko pun mmg akan sakit hati ... huhu

    ReplyDelete
  16. Alahai, kesiannya. Nasib baik tak apa-apa. Samalah kita Fiza, kalau teraccident macam ni memang seriau rasanya. Terketar-ketar kepala lutut. Cakap je berani lebih.... Saya pernah kena sekali tapi baru 'ter' ajelah. Kami parking L-shape. Masa saya start kereta memang tak nampak ada kereta lain di belakang. Tetiba bila kita reverse tengok ada kereta kawan dari sebelah kiri reverse juga. Nasib baik saya tengah menoleh ke kiri masa tu. Mujurlah saya brek cepat. Member ni pun lelaki juga, bukan main laju setakat nak keluar parking aje. Tapi sejak tu, saya memang takutlah. Bila bunyi tet-tet-tet tu laju bebenar, saya dah tekan brek siap-siap!

    Taxi driver ni mostly memang suka cari pasal. Pernah juga saya kena sekali dia bagi signal terus masuk depan saya. Seinci jerk lagi nak kena langgar. Bila saya hon dan toleh, rupa-rupanya dah beruban rambut.... Ikut suka hati aje nak buat macamana. Kita pulak yang kena alert.

    So, apa ceritanya sekarang? Dah settled semua?

    Oppss... panjangnya komen. Kang kena block pulak dari mengomen ~_^

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive