PAVLOVA Tak Cukup Sifat???

Wednesday, November 11, 2015

Ha'ah...tak sempurna sebab bahan² tak cukup. Esen vanilla tak letak sebab dah habis. Buah² pon tak der sebab memang tak der buah kat umah. Dah habis. Whipping cream lagi lah. Pakai yang instant tu. Picit jer.Tapi semangat nak membuat tu tetiba datang semacam. Nak buat jugak even tak cukup bahan. Maka terhasil lah:


Pavlova tak cukup sifat ni ha. Project hari cuti senin. Dari dulu teringin nak buat. Tapi tak terbuat² gak. Resepi dah lama simpan. Ntah macam mana belek gambar kat handphone. Terjumpa resepi Pavlova yang simple sangat nih. Apa lagi...zasssss masuk dapur.

Alhamdulillah...percubaan pertama yang menjadi. Buat pon tak banyak sebab nak test dulu. Tak sangka uolls pavlova ku menjadi. Cair dimulut gittew macam makan gula² kapas tu. Rangup plak tu. Ni yang semangat nak buat pavlova lagi. Kali ni nak buat bagi cukup sifat. Mesti lagi sedap. Mana tau bley buat meniaga ker...hahaha...Kalau tak berangan tak sah. 

Skang ni mood rajin nak bakar membakar is on. Dalam kepala ni dok terfikir nak buat kek coklat. Nak buat cheesecake. Bahan² jer ada yang tak cukup. Mau balik ni cari barang²...haishhhhh....Kalau dah datang mood rajin tu kan. Memang tak menyempat. 

Note: Tu pon nak citer...hahaha...Jadilah....asal ada citer nak update sudah. 


You Might Also Like

16 komen

  1. boleh lah kak,, janji ade semangat nak buat...kipidap n dongibab kak..hehe

    ReplyDelete
  2. Nak juga mencuba ye Fiza walaupun tak cukup sifat hahahha..
    Sebenar dah tekak makan .. kita buat jer lah kan fiza :D

    ReplyDelete
  3. buat yang cukup sifat tu cepat2.. nanti boleh aku rasa ;)

    ReplyDelete
  4. tinggal nak letak buah-buahan je kat atas tu..lepas tu dah comey..wah..semangat mak yong nak membako kan...

    ReplyDelete
  5. Nani masa first time buat pavlova tak menjadi. Hahaha !

    ReplyDelete
  6. rajinlah fiza, walaupun rupa tak berapa tapi janji sodapp!!! ;)

    ReplyDelete
  7. yg penting menjadi.....zassssss......semangat kedapur :):)

    ReplyDelete
  8. Salam singgah petang sini...walaupun pavlova tak cukup sifat janji sedap...hihi

    ReplyDelete
  9. Memula berniaga foc dgn anak-anak Fiza
    Bila dah expert barulah berniaga yg menjana duit:)

    ReplyDelete
  10. Oklah tu..rajin jugak nak membuatnya..Wa ni memang tak pernah buat pavlove sebab Mal.....hihihi Salam kenal n follow sini

    ReplyDelete
  11. Tak cukop sifat pon takpe... janji ngap!

    ReplyDelete
  12. sedap pavlova ni, kalau cukup sifatnya tu lagi sedap..

    ReplyDelete
  13. aida x pernah makan pavlova.
    apatah lg membuat nya.
    sedap ke ekk?

    ReplyDelete
  14. Dulukan Cikna pernah amik kursus wat pavlova ni tp ingredient bnyk pki telo trs dilupakan..... Cuma yg plng Cikna ingt nk hilangkn hanyir telo ade 2 cara masukkn esen@putar skli dgn daun limau purut.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page