Musim Demam ker??? Doa untuk Demam Panas

Tuesday, January 26, 2016


Ibu mana tak risau bila anak demam kan. Pastu si anak plak jenis jarang demam. Sekali dia demam memang lembik dan melepek habis sampai tak larat nak bangun. Selera makan pon dari seorang yang kuat makan jadi hilang selera makan...gone with the win. Dah nama pon sakit kan. Sedih plak hemak ko nengok nak.

Bila anak sihat. Mulut bising potpetpotpet. Terjerit sana sini...ko bising kan. Sekali bila anak tak sihat sampai nak dengar sora pon susah, mulalah rindu suara bising si anak tadi. Biasa lettew...perasaan mak² memang macam tu khen. 

Balik sekolah jumaat tu muka dah monyok...'Ibu...kita tak sihat lah'. Masuk keta terus terbaring. Selalu kalau masuk keta mulut bising. Tak sah kalau tak bergaduh adik beradik dalam keta tu. Haritu memang terbaring. Nak gi klinik terus, tak ter handle aku dengan Qahirah ngan Qhalif lagi. Tunggu husband jer lah. 

Nasib lah Iman Hakimi demam time weekend. Pastu cuti plak senin. Senang sket nak pantau. Memang kerja dok pantau suhu dia jer. Makin lama makin naik. Haishhhh...Asal letak kain, cepat nau keringnya. Sampai tahap dah cecah 40'C...memang terus masuk ubat vontot. Aku tak pernah buat. Selalu husbank yang buat. Dia plak kerja. Nak tak nak...buat jugak. Risau plak kan takut kena 'tarik'.

Ahad tu nampak dah ok. Dah kebah sket. Soh gak lah dia gi kelas silat. Bagi keluar sket peluh tu. Tapi ImanQahirahQhalif jenis kalau demam memang panas dorang on and off. Semalam start panas balik. Adoiiiii...risau betul lah. Harap² tak demam lagi lah. Risau gak ni takur jangkit kat adik² dia plak. 


Ni ada doa untuk demam panas. Amalkan tau. Aku boleh tak teringat pasal doa² ni...ppffttt...Untuk uols yang anak² pon tengah demam, semoga cepat sembuh. 

Note: Mereput kat umah 3 hari. Husband keja. Nak kluar ngan anak², sorang tu plak demam. Dok ontok² jer lah. 


You Might Also Like

16 komen

  1. tq fiza share..
    skarang memang ramai bebudak demam..risau kot denggi jer..

    ReplyDelete
  2. babe...better bawak ke hosp kalau dah lebih 3 hari ok..please..sebab skrg ni denggi dah upgrade tau..

    ReplyDelete
  3. Semoge cpt sembuh. Anak sy si kakak tu pun dmm. Batuk sesema. Tp dah nk ok ckit dah tu. Sy lg la mereput 44 hari dok umh. 😂

    ReplyDelete
  4. Semoga anak cepat sembuh...insya Allah, amin :)

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sihat anak anak akak :)

    ReplyDelete
  6. sian dak kimi...skrng dah okay ke blom? mmng musim panas kan..takleh bagi dorang main kat luar selalu

    ReplyDelete
  7. musim panas ni fiza, semoga cepat2 sembuh ye,aamiin .

    ReplyDelete
  8. Gws...

    Budak2 ni pun batuk2 tak henti2

    ReplyDelete
  9. Nasib baik Fiza cuti boleh jaga juga
    Ramai juga budak yg demam kakak perasan dari satu blog ke satu blog
    Mungkin cuaca yg tak menentulah Fiza. Harap dah sembuhlah sekarang ni.

    ReplyDelete
  10. take care sis, skrg cuaca panas, budak2 senang kena demam

    ReplyDelete
  11. Samalah kita. Saya pun mereput juga kat rumah cuti 3 hari tu dah HD sibuk melayan tetamu katanya...

    Anak saya yang kecil pun demam juga - demam putus cinta kot. Hahaha!

    ReplyDelete
  12. Hi admin. Good entri. Mmg betul skrg musim demam. anak i batuk2 nk dkt semnggu lebih dh ni. Anyway, free2 jemput datang ke blog i untuk info2 kekal fit dan slim.

    >>> Slim & Fit Semulajadi!<<<

    ReplyDelete
  13. Betul tuh kak..bila ank anak demam suara dorg pun hilang..rse rindu aje kan denga riuh rendah diorg....

    lpas nih boleh praktikkan doa nih..tq share kak

    ReplyDelete
  14. tq atas perkongsian, artikel ini yg sy cari

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page