Letih? Mengeluh? Meh baca dan amalkan Ayat nih

Wednesday, February 03, 2016



Keletihan yang sedang di lalui bukan keletihan yang sia². Tipu lah kalau anda kata anda tak pernah mengeluh. Tipu sangat kalau anda kata anda tak pernah menangis dalam diam disebabkan keletihan yang di alami. Tipu jugak kalau anda kata anda tak pernah menangis sebab karenah anak². Mengaku jer lah.

Kerja surirumah letih. Ibu yang bekerjaya pon letih jugak. Sampai satu tahap boleh buat ko menangis sebab penat sangat. Balik amik anak² sekolah. Jalan plak jammed. Sampai umah dah pukul 7.10 pm - 7.20 pm. Nak masak lagi. Dapat masak yang simple² pon jadi lah. Nasib anak² jenis tak cerewet makan. Dapat telur ngan kicap pon jadi lah. Paling win...nasik ngan kicap jer yang dia berselera...ppffttt...Mudah keja ibu ko nak. Mengeluh gak kekadang sebab penat

Bila baca caption nih...wahhhh... Beruntungnya kita. Bersyukurlah...keletihan kita ada ganjarannya. Dah...jangan mengeluh lagi yerp. Ucapkan Alhamdulillah. #selfremind. Amalkan zikir ni:


Baca sebelum tidur. Tapi tu lah...kalau dah penat sangat kekadang tu sempat baca syahadah jer. Lagi sadis bila ko tak sempat nak baca apa². Letak jer kepala kat bantal sekejapan terus masuk lalaland. Penat sangat gamaknya. 

Note: Letih...letih memikir nak update citer apa lepas ni...hahaha...



You Might Also Like

16 comments

  1. Betul tu Fiza..
    Keletihan sepanjang hari..
    Kekadang membuat kita mengeluhkan..

    Tulah Islam ini Indah..
    Ada jalan penyelesaian utk ibu2 yg letih ni..
    Amalkan ajer zikir tu..
    Jom kita amalkan Fiza :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum FA, terlepas pandang blog FA, inshaAllah amalkan waktu drive ni, duk tunggu anak ke sekolah ke kan

    ReplyDelete
  3. Nice sharing sis... hebat kuasa dan energi Allah dengan zikir....

    ReplyDelete
  4. Cak!! Baru singgah sini noks. Byk dah ketinggalan story2 ko ni ... :D

    ReplyDelete
  5. wahhh semangat aku baca entri yg kali ni...
    caiyokk mama aida afendy ;) nak copy mutiare word ni ek :)

    ReplyDelete
  6. LIKE... takde thumb up guna huruf je laa

    ReplyDelete
  7. Tq fiza..kdg2 tu mmg ada gak mengeluh bab letih2 ni...

    Tp lega esok nak balik kg dah..Yeayyy

    ReplyDelete
  8. Banyak berehat la ya... :)

    Assalam jemput join GA saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

    ReplyDelete
  9. Ya...ada anak kecik menyusu ni..letihnya tak pernah sudah. hihi.

    ReplyDelete
  10. Tak kiralah Fiza jika ada masa terluang amalkan aje zikir ini
    Kita pun akan rasa lebih redha jadinya.

    ReplyDelete
  11. nice sharing.. termotivasi baca entry ni...

    ReplyDelete
  12. ye kak nak ngaku ni .mmg letih hukhuk
    nice sharing. tenkiu (",)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive