Minggu yang Mencabar!!!!

Monday, February 01, 2016


Bukak...tutup...taip...padam...Taip balik...ppffttt...Salam isnin semua. Selamat Hari Wilayah. Sonok lah orang KL cuti kan. Aku pon seronok gak sebab jalan tak sesak. Selamat datang February. How time flies. Pastu dah March....haishhhh...makin berdebar² dibuatnya. January yang tak productive sebab hanya ada 12 entry saja. Hurmmmm...entahlah. Mood swing. Kejap naik kejap turun. 

Blogwalking pon dah jarang. Komen pon mana yang sempat jer. Sorry yerp. Last week memang minggu yang mencabar emosi. Minggu yang penuh dugaan bila anak² tak sihat. Start dari [Iman Hakimi demam]. Dah kebah demam, selasa malam tu berjangkit plak kat Qahirah. Rabu terpaksa EL pagi. Petang plak turn husband jaga. Berdoalah si ibu supaya anak cepat sihat dan tak jangkit kat anak bongsu Qhalif.

Tapi dah nama pon demam kan. Kalau tak jangkit memang tak sah. Khamis Qahirah still demam. Aku nak EL tak boleh sebab KPI submission dateline Jumaat. Tu aku mencik buat benda last minute. Awal² tak nak mintak. Husband bermurah hati jaga anak tak sihat. Mekasih husband sebab memahami. Sekali tengah hari tadika WhatsApp kata badan Qhalif panas. Ya! allah...tak tenang aku nak buat keja. Nak tak nak terpaksa husband tinggal kan kejap anak dara kat umah gi merempit amik Qhalif kat tadika plak. 

Melepek

Jumaat anak² still demam. Dilema jap sebab husband tak boleh cuti. Aku plak masih tak settled lagi KPI...ppffttt...Nak tak nak, terpaksa gak aku EL pagi tu. Tapi tengah hari aku masuk office. Bagitau bos aku datang tapi bawak anak². Dia kata OK. Hangkut lah aku anak² yang tak sihat gi office. 

Alhamdulillah...hari ni dah ok sket. Cuma batuk dan selsema jer lah. Awal² tahun dah ada MC dan EL. Nak buat macam mana. Dilema ibu bekerja macam ni lah. 


You Might Also Like

9 komen

  1. Ye lah fiza..
    Bila anak2 demam ni , risau sungguh..
    Dah ,musim sekarang..
    Demam tu pulak macam passing button pulak..
    Seorang2 menjangkit..

    ReplyDelete
  2. salams fiza,

    alhamdullilah moga anak2 cepat sihat semula. cuaca panas skrg..

    ReplyDelete
  3. Budak2 mcm mana fiza...moga diaorg cpt baik ye

    ReplyDelete
  4. Musim panas ni kan, ramai yang tak sihat

    ReplyDelete
  5. Bila anak-anak demam kita memang tak senang hati
    Pergi kerja pun kepala ingat pada mereka
    Semoga beransur sembuh semuanya.

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan :-) Semoga anak-anak cepat sembuh.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page