Tik... Tok... Tik... Tok..

Wednesday, April 27, 2016

Pejam celik pejam celik... Dah 2 bulan bercuti. Minggu ni minggu last berjimba kat umah. Start next week nak start kerja dah. Sepatutnya hari jumaat ni. Tapi dah alang2 sehari jer kerja, baik sambung cuti lagi.


Haishhhhh... Tak sampai hati rasanya nak hantar awak dok nursery.

Hurmmmm... Bila dah lama cuti rasa malas nak naik kerja. Lagi malas bila dah ada baby nih. Rasa nak mengulit baby doplohpatjam...ngeeee... Hover tau. Seronok gak jadi surirumah walaupon penat.

Baby pon tak start hantar training kat nursery lagi ni. Dapat hantar training sehari ok lah kot. Nak minum susu dalam botol tak der masalah sebab dah ajar botol haritu. Alhamdulillah ok. Nak jer dia minum. Skang masih dalam proses nak menambah lagi stok susu ibu yang sedia ada tu. Dah nak penuh freezer. Rasa macam nak beli deep freezer jer.

Erkkk... Dah tak tau nak tulis apa. Bila jarang menulis sejak cuti bersalin ni kan...hehehe... Nanti kita asah balik skill tu yerp.

Note: Mahal betul yuran nursery untuk baby skang ni kan. Nak nangis rasanya. Bertabah jer lah.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

16 komen

  1. selamat datang sayang..
    semoga anak soleh akak baik baik aje nnti bila kena hantaq nursery, kan !!

    akak nk minta tips sikit, boleh ?
    mcm akak bekerja, mula ajar baby bg mnm botol masa dlm pantang, ketika baby berusia berapa hari !

    sebab saya hri tu, walaupon suri rumah, nak juga ajar baby mnm botol, tp saya start lambat sgt. bby mmg x mo botol. mmg nk df je.. okje tp tu la susah nau kalau ade kecemasan nk tinggal bby

    ReplyDelete
  2. Betul tu fiza..kat krjaan murah skit..tp tk bnyk taska kerajaan..berebut2 lg org hntr..cpt pnuh

    ReplyDelete
  3. comelnya... cepat2 jadi housewife.. jaga anak 24jam :)

    ReplyDelete
  4. Assalam.. tahniah, comelnye baby baru ni.. pasti sedih nak kerja balik kan.. mog dipermudhkan semua urusan yer

    ReplyDelete
  5. cpmelnya baby fiza mmg berat hati nk tinggal baby di nurseri kan

    ReplyDelete
  6. Dah habis pantanglah ni ya, Fiza. Sekejap aje masa berlalu. Siapa pulak gerangannya nama baby the latest edition dalam family ni?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Haih! tomey kemain...jatuh cintaaa!

    ReplyDelete
  8. masa fiza cakap rega mcm tu.. ternganga mulut jadi melopong terus.. mak aihh.. kalo 4 org jaga dah berapa kannnn

    ReplyDelete
  9. alololo ciannya dia nanti ibu tinggalkan dia ye..kejap je kan rasa cuti..bila nak naik keje memang rasa berat ati...sedihhh..huhuhu

    ReplyDelete
  10. Comeyyy... nak cubit2 idong hihii... :) :)

    ReplyDelete
  11. betul tu yuran dah mahal sekarang, bulanan baby 400-450 dah huhuhu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page