Tak Puas Hati ker???

Wednesday, May 04, 2016

Ha'ahhhh...ada orang tu tak puas hati ngan kita wak. 

Rambut saya halus. Tu yang nampak macam botak jer kan. Tapi saya ada rambut ☺☺

Ni lah budaknya. Kita punya lah excited balik nak jumpa dia...nak gomol² dia. Sekali bila sampai nursery dia buat tak tau jer dengan kita wak. Kita borak²...agah²...senyum²...dia buat muka selamba jer. Muka tak puas hati sangat tau. Geram plak hati kita ni wak. 

Cenggitu lah budak baru dok nursery. Haritu training sehari kejap sangat dok nursery. Tapi semalam dari pukul 7.30 am sampai pukul 6.15 pm kan. Mau tak merajuk budak nih. Dia tak tau ibu dia kat office belum tengah hari pon dah tak sabar nak balik. Hati gundah gulana risaukan  keselamatan dia. Doa bebanyak supaya anak sentiasa dibawah lindunganNYA. Tawakal sangat bila hantar nursery.

Alhamdulillah.... baik jer dia kat nursery. Merengek sikit² tu biasalah kan. Lelama nanti biasa lah. Memang kena biasakan diri pon. Anak² memang aku tak ajar tido buai. Tido lah ko kat tilam tu. Tepuk² jer dah tido sendiri. Kekadang kalau tak der orang layan pon bley tido sendiri. Dasar kuat mentido ko kan dik.

Susu pon bley tahan gak mamat ni minum. Semalam bekalkan 8 botol susu bersamaan dengan 2.5 oz - 3 oz. Lagi sebotol tu 5 oz spare kot tak cukup. 7 botol habis diminum. Nampak nya ibu kena kerja keras untuk kumpul stok susu. 

Note: Bila ada baby baru ni. Asyik citer pasal baby jer lah kan #jangankecamsaya ☺☺

You Might Also Like

13 komen

  1. Hero memang minum susu kuat kan, hemsem dan macho je pandang ibu ambik gambar :)

    ReplyDelete
  2. hahaha...sama la mcam si kecik amie tu...muka serius abis...kita agah pun dia wat dekkk aje...uiii..harraz..ni sure mmbina badan jadik johan ni...

    ReplyDelete
  3. bolatnya mata dia... :) baby nak membesar memang kuat minum susu laa mama :)

    ReplyDelete
  4. Comel..tak lama lagi rambut halus tu berganti ngan rambut hitam lebat

    ReplyDelete
  5. kita kan mama blogger.
    bila da nama nyer mama, pe lagi, citer pasal anak mama ler :)

    ReplyDelete
  6. tak lama lagi makin tembom la dia! ;)

    ReplyDelete
  7. geramnya tengok baby..boleh tahan semangat badannya..

    ReplyDelete
  8. Semoga membesar dengan sihat. Comel, geram tengok :)

    ReplyDelete
  9. luth dah nak masuk 3 tahun, sebijik kembar tiga upin ipin.

    ReplyDelete
  10. Hehe.. Nanti turn kite pulak citer hal baby.. Tak sabar nak tgk baby sendiri.. Semoga semuanya sihat & selamat sampai bersalin.. Debar pon ada jugak ni.. Gugugu~

    ReplyDelete
  11. Nak buat macamana. Dah namanya the latest edition dalam family, memang target cerita semua menjurus ke arah babylah. Kita redha ajelah. Kita takda baby lagi, makanya kita dengar ajelah kisah kawan-kawan sambil senyum berangan-angan. Eh!

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page