Blog Feed Problem

Monday, August 08, 2016


Lately ni rasa malas nak update blog. Bukan malas apa pon. firstly sebab masa agak membataskan skang nih. Iyerlah... blogger part time. Dengan keja office lagi. Dapat plak task baru yang berkaitan dengan nombor dan kira². Fenin kpala mak nyah buat task baru ni. Bukan tak suka. Tapi sangatlah complicated buat security punya claim nih. Ko kena check betul² dia datang pukul brapa. Balik pukul berapa. Berapa duit yang nak kena tolak sebab datang lewat/balik awal. Nak kena check balik LOA dia betul ker tak bleh tolak cenggini cenggitu. Haaaa... Tak pasal² terluah perasaan pasal keja plak khenn,

Blogwalking pon dah jarang lately. Mana yang sempat jer aku terjah. Sorry sangat² kalau aku dah lama tak tinggal jejak kat umah korang. Kekadang aku baca tapi jadi silent reader jer. Sebab kekadang tak tau nak komen apa. Kang komen lagi dari tajuk kang kena kecam. Nampak sangat tak baca citer pastu komen merapu .... hahaha... 

Secondly masalah aku rasa malas dan tak der mood nak update blog. Bila blog feed problem. Aku update blog pagi ni. Tapi kat bloglist korang nampak macam aku tak update. Sedih hokey. Macam tak wujud jer blog aku kat bloglist korang. Tak tau apa masalahnya. Nak godek², aku buta HTML. Kang habis hilang suma. Since tukar template aku perasan blog feed problem.. Tapi sejak tukar template jugak page view blog naik dengan jayanya. Ini aku suka ☺☺

Tapi kemalasan aku ni tak der lah lagi sampai tahap tak update langsung. Ada blog job yang aku kena buat. Blog juga lah sumber pendapatan sampingan aku tau. Sumber rezeki jugak. Alhamdulillah... Walau tak seberapa job yang aku dapat. Ada lah jugak daripada tak der. Siapa nak bagi kan. Macam² dah aku dapat daripada hasil blog. Bukan untuk aku jer, tapi untuk family especially anak². 

Aku rasa entry ni pon dah bercampur². Nak citer pasal blog feed jer. Sekali kau kluar macam² citer.... Hahaha... Nampak sangat kepala tengah serabut. Mana tak serabut. Kimi tak sihat. Harraz plak dah start batuk². Breast pump plak problem disaat² stok susu tinggal nyawa² ikan....pppffttt... Ok lah. tu jer nak citer.

Note: Mesti entry ni tak petang masuk esok kat bloglist korang kan... huhuhu...  


You Might Also Like

11 comments

  1. pun boleh sekali sekala tercampur dalam satu entry..hehe

    ReplyDelete
  2. Hari tu Nani pun jadi macam ni lepas tu lama lama dia okay sendri

    ReplyDelete
  3. kalau ko nak buat bloglist naik jangan save. Biler darft then baca pastu terus publish! Aku haritu save dulu esok edit lagi..then letak schedule pastu terus gone! tak naik pun..giler..sakit jugak hati..

    ReplyDelete
  4. Tak perasan pun ada problem sbb tngh kurang waktu berblog juga, tp ada je dlm bloglist, mmg kdg2 ada blog yg lama tak naik, tapi bila ke laman utama, dah mcm2 entri dah... tak tau kenapa jadi mcm tu... :)

    ReplyDelete
  5. untung la blog boleh jadi penjana pendapatan sampingan.

    blog saya pb jer blog picisan.

    blog feed problem. ah, kacang jer tu. #tetiba.

    ReplyDelete
  6. eehhhh.. alasan kita sama lah. hahahahaha
    tapi pasal blog feed problem tuh mmg sakit hati.
    mmg jadik malas trus nak update. Zura pon x update2 dah blog.
    masuk baca blog org jer. nak lepas kan rindu dgn blog. hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Boleh je nak tlg tengokkan... Apa2 PM ye nanti..

    ReplyDelete
  8. Biasalah Fiza...mmg ada masa malas tu menjelma....terus buat apa pun malas haha...
    Rasanya blog mmg ada problemlah 2-3 minggu lepas.

    ReplyDelete
  9. Sy pn tgh cuba nk aktif berblog ni.

    ReplyDelete
  10. ya...kenapa ntah lambat masuk blog lists..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive