Pura² Tidur Konon, Tapi Sebenarnya....

Tuesday, September 20, 2016


Kau yang tidur dulu. This thing happen many times and I'm proud to admit it. Nak tidurkan anak² yang lain tak der masalah sebab dorang dah boleh tidur sendiri. Cuma dorang jenis tak tidur siang. Takkan kau nak pura² tidur dengan budak² dah banyak akal sebab nak soh dorang tidur siang. Tapi masalah aku skang nak tidurkan Harraz. Siang tak der masalah sebab dia memang kuat mentido waktu siang. Janji dapat candu. Kekadang tak tidur siang gak budak nih. Ikut mood gittew,


Malam plak kalau nak tidur kan Harraz kena letak dalam bilik, tutup lampu, susukan dia dan kau kena berzikir sambil tepuk². Kekadang dia lelapkan mata kekadang mata dia bulat pandang muka kau. Time tu kau kena pejamkan mata buat² tidur. Sambil kau berzikir, sambil kau katup mata tetiba sedar² dah pagi. Ntah bila anak kau tidur pon kau tak tau dan kerja yang kau nak buat malam tu dah terbengkalai dek penangan pura² tidur.

Ini bukan masalah aku sorang jer. Sesiapa yang bergelar Ibu/Mama/Mummy/Mak/Bonda memang ada masalah ni jugak. 

Note: Jadi lah satu entry harini ☺ 



You Might Also Like

5 comments

  1. kalau tak belakon dia tak nak tido masalah berlakon terus jadi betul tido sampai pagi..hahahaha..masalah betul nie..kekeke..

    ReplyDelete
  2. hehehehe tak apa nak manja2 lah tu ya

    ReplyDelete
  3. http://madey09.blogspot.my/
    boleh lah klik dan follow blog saya ya

    ReplyDelete
  4. Hahahahha betul lah...julia pun buat pura-pura tidur sampai la sekarang semata nak ajak abam Qi tidur awal hahahahhaha...taktik menjadi...amboiii pipi harraz tu aummmmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  5. tak apalah .... nak di manja lah dikit

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive