Perempuan, Kasut Dan Handbag

Wednesday, October 12, 2016


Tertarik aku nak berkongsi fakta nih. Cuma aku tambah Perempuan, Kasut dan Handbag. Korang jenis yang mana? Aku mengaku aku jenis yang nombor 1 tu hokay. Aku akan pakai kasut tu sampai lunyai. Itu lah kasut aku gi office dan itu jugak lah kasut aku gi jalan-jalan.  Dah haus tapak kasut pergi hantar kedai ganti tapak. Kalau dah lunyai habis, memang kena beli baru lah. Kalau setakat jalan-jalan gi kedai makan atau area-area rumah aku pakai selipar jer.

Kenapa tunggu dah lunyai baru nak cari baru? Entahlah. Aku pon tak tau dengan perangai aku nih. Orang lain sibuk kumpul kasut. Pantang ada sale, berkotak-kotak kasut dibelinya. Tapi aku tak der nafsu pulak nak beli kasut even kasut kau dah menanti untuk dikebumikan... hahahaha... Asal nak beli jer asik tertangguh... 'Alaaaa... nanti-nantilah beli. Elok lagi kasut nih'.. 'Alaaaa.. malaslah pulak ni pilih kasut nih'... 'Nak beli ker tak kasut nih'... Erkkk... Macam-macam alasan lah. Sudahnya kau pakai jer lah kasut tu. 

Bukan setakat kasut jer tau. Handbag pon sama. Orang lain gi office bertukar-tukar handbag setiap hari. Kau??? Handbag tu jer lah yang disarungnya. Sampai tali dah putus baru  kau nak cari baru. Betapa setianya seorang yang bernama Afizah nih kan. Tapi since aku dah jadi ibu yang mengepam susu di pejabat. Bertukar jugak lah handbag. Tapi bag letak pam susu lah... hahahaha... Itu lah bag baru aku sekarang nih. 

Tipu lah kalau aku tak teringin nak beli handbag dengan kasut baru kan. Asal tengok kasut dengan handbag. Lepas tu kau tertengok pulak barang-barang budak. Automatik nafsu kau bertukar. Dari nak beli barang untuk kau, terus kau terbeli barang-barang untuk anak. Acener tu?? Kesimpulannya disini adalah. Keperluan anak-anak kau lebih diutamakan dari keperluan untuk kau sendiri. 

Ok lah... Rasanya macam nak kena cari kasut baru nih. Dah nak sampai ke penghujung nya kasut ni berkhidmat. Handbag tak perlu tukar lagi. Tunggu tamat tempoh penyusuan 2 tahun baru kita tukar yerp sebab skang ni usung bag mengepam jer hari-hari gi office☺☺

Note: Masih belum berkesempatan nak buat blogwalking. Mana yang sempat jer.  


You Might Also Like

9 comments

  1. kite pun xtau samada kite yg no 1 atau 2..hehe..tp kite jenis yg akan pakai kasut tuh smp lunyai la..kalau ade sale yg mmg berbaloi2 utk beli, baru kite akan beli..handbag pulak, kite kalau gie ofis mmg akan pakai satu jenis handbag je..xde nak tukar2 sbb end up duk dlm pedestal jugak..hahahaha..skang keluar lg la mmg xde handbag langsung..usung backpack yg dlm tuh penuh dgn barang2 anak2 je..;D

    ReplyDelete
  2. Mak type yg mana ye? Rasanya antara no 1 dan no 2....no 3 pun kekadang mcm ye jugak....Tapi tak delah sampai berkotak kotak, cuma paling kuat 2 ketul ajelah.... Tapi kalau bab blouse mak mmg setuju sangat. Padahal baju dah banyak tapi memanjang asyik kata tak de baju haha.... Syok wooo soping blouse

    ReplyDelete
  3. part shoes tu sama, pakai sampai lunyai, pakai sampai haus.
    part handbag, kita suka tukar2. bkn sentiasa beli baru, cuma tkr2 dgn yg lama2, kebanyakan handbag kita saiz nya lain2.

    ReplyDelete
  4. Kite pulak jenis yang suka beli kasut tapi pakainya satu tu je.. Hahaha!

    ReplyDelete
  5. Sama la kita.
    Suka kasut dan handbag, tapi kalo beli pun tak pakai..
    Tetap nak pakai yg buruk tu juga sampai lunyai. Haha

    ReplyDelete
  6. kalau saya pula jenis no 2. suka beli kasut. handbag ni kurang skit. sthn skali je beli

    ReplyDelete
  7. kedua2nya memang penting untuk wanita

    ReplyDelete
  8. Saya nombor 2 sebab itulah kena marah dengan tok laki selalu walaupun duit yang keluar tu duit kita sendiri!

    Tapi memang betullah Fiza. Kalau dah jadi Mak ni teruja macamana pun nak membeli, asal terpandangkan barangan untuk anak-anak, terus lenyap keterujaan untuk diri sendiri tu tau!

    Saya kalau keluar dengan keluarga, memang tak pernah beli barang untuk diri sendiri. Selalu pun terbeli barang untuk suami dan anak-anak!

    ReplyDelete
  9. same like me. kasut satu je. itu la kasut sampai dah lunyai. sebab tu somi dia akan beli kan kasut yang mahal sikit tapi kualiti elok. sebab dia tau bini dia cm mana nya punya perangai. handbag takde. kita bawak beg laptop dengan dengan beg susu je hihihihi

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive