Berry Bright Eye Nourishing Drink | Dilengkapi Dengan Nutrisi Dari Bahan Semulajadi

Wednesday, February 21, 2018

Berry Bright Eye Nourishing Drink | Dilengkapi Dengan Nutrisi Dari Bahan Semulajadi. Selain dari wajah yang cantik berseri, mata yang sihat dan bersinar juga antara idaman dan ianya boleh  menjadi daya penarik seseorang individu. Mata juga merupakan organ deria yang sangat penting pada manusia. Sebab tu lah kita kena jaga kesihatan mata kita jugak sebab ianya meliputi keseluruhan fungsi penglihatan. Korang tahu tak sekarang ni ada minuman kesihatan untuk mata iaitu Berry Bright Eye Nourishing Drink | Dilengkapi Dengan Nutrisi Dari Bahan Semulajadi untuk membantu mengekalkan kesihatan mata?


Aku pon 1st time baru tau pasal produk Berry Bright ni. Memang tak pernah dengar lagi supplement untuk mata. Sangat sesuai lah dengan orang rabun macam aku ni yang kerjanya hari-hari menghadap computer. Banyak lagi kegunaan  Berry Bright Eye Nourishing Drink ni sebenarnya. Tapi sebelum tu, meh nak share tentang Berry Bright Eye Nourishing Drink nu dulu.

Berry Bright tu Apa?


Minuman kesihatan mata Berry Bright merupakan supplement mata yang dilengkapi dengan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan dan penglihatan mata. Terdapat empat jenis antosianin yang unik dalam beri Cassis (Blackcurrent) yang terbukti secara klinikal mampu meningkatkan penjanaan semula sel mata, meningkatkan kelembapan mata dan meningkatkan tahap penglihatan.


Disyorkan Untuk Siapa?


Banyak kegunaan Berry Bright ni dan ianya sangat disyorkan untuk mereka yang mengalami masalah-masalah seperti dibawah:

  • Pengguna Contact Lens 
  • Berhadapat dengan skrin untuk jangka masa Panjang
  • Mata yang kering/letih
  • Lingkaran hitam bawah mata
  • Memandu untuk jangka masa Panjang
  • Membaca untuk jangka masa Panjang
  • Pendedahan yang berpanjangan terhadap cahaya matahari
  • Kemerosotan tahap penglihatan
  • Rabun malam
  • Semua peringkat umur

Berry Bright Eye Nourishing Drink ni terdiri dari 2 jenis. Iaitu:

1. Berry Bright Original


mengandungi fruktosa semulajadi, kandungan gula adalah bersamaan dengan setengah biji epal. 38 kalori setiap hidangan. Sesuai untuk semua peringkat umur.  

2. Berry Bright Stevia 


Tidak mengandungi gula tambahan, menggunakan Stevia yang berasaskan tumbuhan sebagai pemanis. 31 kalori setiap hidangan. Diperkaya dengan antosianinn Bilberi Eropah dan beri campuran. Sesuai untuk semua peringkat umur.  Tetapi disyorkan untuk individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula dan pesakit kencing manis.

Untuk kedua-dua jenis Berry Bright ni, korang tak perlu risau dengan isi kandungannya sebab bahan-bahan utama nya diperbuat dari sember semulajadi seperti:


  • NZ Antosianin Blackcurrent - Melegakan keletihan mata, mengurangkan lingkaran hitam pada mata. Merangsang regenerasi rodopsin (sel mata) untuk meningkatkan penglihatan.
  • Ekstrak Eyebright - Herba Eropah yang digunakan sebagai ubat mata secara tradisional. Digunakan untuk merawat penyakit mata dan membantu melegakan mata kering
  • Ekstrak Marigol - Sumber yang kaya dengan beta-karotin, lutein dan zeaxanthin. Melindungi retina mata dan melindungi mata daripada sinaran biru yang berbahaya
  • Vitamin C - Antioksidan larut air. Melindungi mata daripada kerosakan radikal bebas serta meningkatkan vaskulariti mata serta kerengsaan dan keletihan mata.
  • Ekstrak Billberi Eropah - Kaya dengan antioksidan dan flavonoid. Menguatkan kapilari darah mata dan melancarkan peredaran darah (Note: Bahan ini hanya terkandung dalam Berry Bright dengan Stevia)
  • Stevia - Pemanis tanpa kalori yang 100% semulajadi. Terbukti selamat untuk penghidap kencing manis (Note: Bahan ini hanya terkandung dalam Berry Bright dengan Stevia)


Kalau korang nak tahu, produk Berry Bright Eye Nourishing Drink ni telah memenagi beberapa anugerah dan pensijilan tau. Antaranya pemenang untuk kategori "Makanan Kesihatan" (Helath Food daripada Malaysia Health & Wellness Brand Awards 2017, dianjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong/disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Pernah juga memenangi "Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik“ (Best Natural Eye Care Supplement) dari Natural Health Readers’ Choice Awards 2017, 2015, 2014 dan juga pemenang untuk Kategori “Penjagaan mata” (Eye Care) dari Long Life Health & Beauty Awards 2015 & 2014. Hebat kan. Dan yang penting... HALAL ☺

Cadangan Penggunaan dan Cara Penyediaan 


Bagi penjagaan umum, 1 hingga 2 sachet sehari sebelum makan. Manakala cadangan untuk pesakit yang mempunyai penyakit mata serius adalah 2 hingga 4 sachet sehari. Cara penyediaan pon senang jer. Ikuti langkah ini:
  1. Sediakan 150ml air pada suhu bilik atau sejuk.
  2. Tambah 1 sachet Berry Bright.
  3. Kacau, gaul rata dan minum segera bagi mengelakkan pengoksidaan.

Apa Rasa Berry Bright?


Rasanya memang tersangat sedap sebab setiap sachet tu memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant. Macam rasa ribena lah lebih kurang. Anak-anak pon suka. Dah lah tinggi kandungan VItamin C - 500mg per sachet bersamaan dengan 10 buah oren tau. Tiada pewarna dan penyawet yer dan sangat sesuai untuk Vegetarian. Yang best nya... Seisi keluarga boleh minum Berry Bright ni. 

Kalau korang nak mencuba produk Berry Bright Eye Nourishing Drink ni, ada berita baik untuk pembaca blog Supermom With Superkids sebab korang akan dapat diskaun sebayak 15% untuk pembelian Berry Bright Eye Nourishing Drink. Pembelian boleh dibuat secara online. Promosi diskaun ni sah sehingga 15 March 2018 tau. Masukkan discount code ni during checkout:

>> afizahdc01 <<

Harga Berry Bright Eye Nourishing Drink

BerryBright® Eye Nourishing Drink 10s (10G X 10S) = RM44.90
BerryBright® Eye Nourishing Drink with Stevia 10s ( 8G X 10S) = RM49.90

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Berry Bright Eye Nourishing Drink dan nak buat pembelian. Boleh layari:




You Might Also Like

34 komen

  1. Selalu buah berry dikait untuk khasiat mata. :)

    ReplyDelete
  2. uU pon mcm rabun juga kan so mmg sesuai lah minum benda ni

    ReplyDelete
  3. Menarik lak Sal nak try sebab ada masalah silau...mana tau boleh pulih balik kan..

    ReplyDelete
  4. Kandungan dia sangat unik dan semulajadi. Tak risau nak amalkan untuk kesihatan mata

    ReplyDelete
  5. Meh la kita jaga mata dgn berry bright.rasa blackcurrant lagi 😋...

    ReplyDelete
  6. Bagus utk orang rabun macam kita kan kak produk nih

    ReplyDelete
  7. Bagus utk org mcm Ana yg hadap Hp 24j sehari. Rasa pun mcm sedap je tu kak. Harga pun reasonable.

    ReplyDelete
  8. I need thissss.. Mata yana memang slalu rasa letih..

    ReplyDelete
  9. Bonde sudah mencuba berry bright, rasanya sungguh sedap sekali!

    ReplyDelete
  10. Bagusnya produk ni..sesuailah utk sis yg dah rabun teruk ni..mta pun selalu letih dan kering,nak cuba jugaklah nanti

    ReplyDelete
  11. Blogger & orang yang buat online bisnes yang kerja mengadap skrin hp 24/7 wajib kena minum ni. Mata pon dah bertambah2 power dah ni. Aiyoo!

    ReplyDelete
  12. Menarik nie, boleh Kak Sue cuba nanti. Hari-hari ngadap hp berjam-jam buat keje kan..

    ReplyDelete
  13. bagus produk macam ni. lebih-lebih lagi yang ada masalah rabun macam saya :)

    ReplyDelete
  14. Eyqa pengguna tegar contact lens sebab rabun. Macam patut cuba berry bright nie.

    ReplyDelete
  15. wah.. mesti sedap kan.. ada rasa berry tu.. mata pun segar dan terang lepas minum ni ye? perlu jaga kesihatan mata untuk mengekalkan penglihata yang kekal jelas .. bagus produk ni.. boleh lah cari lepas ni

    ReplyDelete
  16. jom cantik2 mata ngan Berry Bright..SA suka dua- dua perisa..sedap rasa berry dan banyak khasiatnya...dah nak habis dh..pas ni kena cari lagi...

    ReplyDelete
  17. Supplement macam ni memang bagus. My eye sight pun tak bagus sangat. Memang ambik gak benda camni add tu my daily diet.

    ReplyDelete
  18. mata pun ada supplement juga ye. boleh la cuba kalau yg ada eye bag tu

    ReplyDelete
  19. nampak ramai yang promot berry bright eye nourishing drink ni.. rasa nak beli untuk diri sendirilah.. penat dah tengok cermin eyebag sebakul, huhu

    ReplyDelete
  20. I'm drinking this too to improve my eyesight since eyes easily feel tired now. Feel better after my 3rd drink.

    ReplyDelete
  21. menarik betul.. kalo macam tu,ina nak lah juga cari sekotak.Lagipun sesuai la untuk mata ina yang rabun ni

    ReplyDelete
  22. Mata adalah anugerah yg sangat berharga. Mmg kena amik berat dari segi penjagaan dan tq for sharing info abt this product

    ReplyDelete
  23. Bagusnya ada produk seperti ni. Yela zaman sekarang ni semua kerja kena hadap komputer je. Mata pun cepat letih dan kering. Moga produk ni dapat memberi kebaikan pada orang lain juga

    ReplyDelete
  24. Macam sesuai sangat je denagn kita nie... dah la hadap pc, laptop dan handphone untuk tempoh masa yang panjang setiap hari hahaha

    ReplyDelete
  25. Saya rasa satu lagi golongan yang sesuai untuk ambil minuman ini adalah mereka yang suka tengok phone dalam waktu gelap tengah malam sebelum tidur memang sangat bagus dan sesuai...

    ReplyDelete
  26. Sedapnyaaaa nampak! huhuhu..kalau la boleh buat hilang rabun secara total kalau consume lama kan best..hahahaha...tak payah nak tukar banyak kali spek mata :P

    ReplyDelete
  27. I can't wait to try this. nowadays my eyes get even tired with my heavy workload with laptop now. read a lot about this products review and seems so convincing and promising.. can't wait at all now...

    Racheal

    ReplyDelete
  28. i tak pasti lah i rasa macam nampak clear a bit pemandangan lepas consumed beary bright ni dulu kabur habisssss... nampaknya nak kena topup baru...

    ReplyDelete
  29. Terasa mcm nak cuba juga produk ni. Nanti kalau sis nak beli sis akan gunakan diskaun code kat atas tu..insaallah. Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  30. I tried this drink, yummy to drink and good for eyes!

    ReplyDelete
  31. I m getting older I guess I need this drink to boost my eyesight health. Btw, I read good reviews about this product too.

    ReplyDelete
  32. Kak dah minum BerryBright ni mmg sedap dan bagus utk mata mcm kak ni yg selalu guna contact lens dan cermin mata

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page