Tiada Lagi Kebosanan Dengan Si Pakar Kecil Ini !

Saturday, September 16, 2017

Cermin kereta tersekat? Pintu bunyi berkeriut ? Kita sedia maklum bahawa getah dan PVC  lama kelamaan akan mendegrasi dan mengeras.  Untuk mengatasi masalah ini, kita  memerlukan bahan pemplastik untuk mengembalikan getah kepada kekenyalan asal. Kerana itulah anda memerlukan WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant.


Usah gusar dan tidak perlu bersusah payah berkejar mencari mekanik sebelum hujan turun (atau tersekat di kesesakan jalan raya).  Dapatkan setin  WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant,  yang berupaya melincirkan, mengalisairkan dan melindungi permukaan logam dan bukan logam termasuk getah, plastik dan vinil.

Untuk mengatasi masalah tingkap cermin kereta yang tersekat sekat, hanya semburkan sedikit  ke atas penutup getah tingkap cermin tersebut dan ia akan kembali mudah dinaik dan diturunkan, Sekiranya anda memiliki atau sedang membaik pulih kereta klasik  antik dengan tingkap menggunakan tombol pemusing – di mana ada habuk dan minyak  terperangkap – hanya  semburkan ke arah mekanism trek tingkap, dan ia akan terus kembali lancar digelongsorkan.

Begitu juga dengan pintu kereta yang berkeriut: hanya sempurkan dan biarkan beberapa minit, dan nah - tiada lagi bunyi yang menjengkelkan. Paling menarik, pelincir ini tidak memerangkap habuk dan kotoran, serta sangat bagus untuk pengalisan air dan melindungi alat ganti daripada kelembapan.


Selamat digunakan untuk kebanyakan getah dan plastik, WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant tidak meninggalkan kesan warna dan ia memberikan prestasi unggul merentangi julat suhu yang besar ( dari -73°C sehingga  +260°C). Ia juga boleh digunakan untuk peralatan yang bertekanan tinggi sepeti injap, peralatan pemasangan dan tetiub.


Merupakan antara produk daripada WD-40®'s, WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant juga begitu sesuai digunakan untuk takal, engsel, kekunci, kabel dan banyak lagi.

Selain daripada penggunaan automotif, ia juga sangat sesuai untuk pintu gelongsor – atau mana mana bahagian penyambung yang sukar. Hanya semburkan pada trek  logam pintu untuk membersihkan landasan dan melancarkan gelongsor pintu.    

Ingin tahu lebih lanjut? Layari  laman web WD-40® Silicone di   https://goo.gl/e5yJz2  atau  di http://wd40.asia  hari ini.

Paling penting adalah usah panik sekiranya ada berada di dalam situasi yang sukar.  Hanya pastikan ada memiliki setin pelincir hebat ini di rumah. Seperti yang dikatakan oleh para pelanggan kami, setiap rumah perlu ada satu!


You Might Also Like

4 komen

 1. Mmg bagus ni.. sekarang dah semakin bertambah baik lagi. Label di tin pun semakin menarik :)

  ReplyDelete
 2. bagusnya benda ni...wajib ada satu kat rumah

  ReplyDelete
 3. Kena beli juga ni sbb kadang kadang mangga grill kat rumah ketat. Xleh bukak

  ReplyDelete
 4. nextime nak try lubricant ni untuk grill pintu rumah mrs pip...
  #afbdotmy , mrs pip dtg bertandang ....

  ReplyDeleteLabels

Intellifluence

Afizah Abd Rahman is an Intellifluence Trusted Blogger

Blog Archive