Tidak suka membersih? Serahkan kepada pakar untuk melakukannya!

Wednesday, October 11, 2017

Rumah adalah tempat perlindungan, namun tugas untuk membersihkannya supaya bebas kotoran kadangkala menjadi perkara merumitkan terutama apabila kotoran dan minyak degil terperangkap sejak bertahun-tahun lamanya. Antara perkara biasa dihadapi termasuk kotoran minyak licin pada lantai garaj yang mungkin menjadi kekal, kotoran minyak makanan yang degil pada permukaan meja dapur, kotoran degil pada roda kenderaan serta cap jari berminyak pada permukaan dinding.


Tidak ada sesiapa pun mahu menghabiskan masa berjam-jam untuk membersih dan menyental kotoran degil berkenaan – bukan anak anda, ibu bapa atau diri anda sendiri. Anda juga sedia tahu bahawa tidak kira berapa lama masa yang dihabiskan untuk menyental kotoran, ia tidak memberi jaminan kotoran itu dapat dihapuskan!

Jadi, jangan membuang masa dan dapatkan khidmat pakar untuk melakukan tugas berkenaan. Ia bukan sekadar pakar kerana khidmat yang diberikannya amat pantas dan cekap. Kami bercakap mengenai Penanggal Minyak Bertindak Pantas WD-40® Specialist™ yang merupakan satu penyelesaian berasaskan air untuk menanggalkan kotoran serta minyak dengan cepat.


Penggunaannnya cukup mudah iaitu dengan menyemburkan pada permukaan, biarkan beberapa minit sebelum bilas dengan air. Buih-buih berkuasanya berfungsi serta merta dan terus menghapuskan kotoran dengan pantas. Kesannya cukup menakjubkan dan boleh dilihat dalam tempoh singkat!

Anda boleh mencuba dengan menyemburkannya pada permukaan roda kenderaan dan hasilnya boleh dilihat serta merta apabila kotoran tertanggal dengan pantas menerusi kehebatan buihnya. Kemudian, lapkan ia dengan kain bersih dan tugas anda selesai! Sama juga untuk kotoran minyak pada permukaan lantai. Hanya semburkannya pada kawasan itu dan tunggu beberapa minit untuk melihat hasil menakjubkan, kemudian lapkannya.


Penanggal minyak berasaskan air yang berkuasa ini turut berfungsi pada plastik, besi dan selamat digunakan pada permukaan yang sudah dicat.

Ia juga mematuhi RoHS – yang bermaksud ia tidak menggunakan atau mempunyai tidak lebih daripada tahap yang dibenarkan dari mana-mana 10 bahan yang dilarang oleh Sekatan Bahan Terlarang Kesatuan Eropah. Bahan-bahan ini membahayakan alam sekitar, mencemarkan tapak pelupusan sampah dan berbahaya dari segi pendedahan pekerjaan ketika pembuatan dan kitar semula dilakukan.

(Bahan yang dilarang di bawah RoHS adalah plumbum (Pb), merkuri (Hg), cadmium (Cd), hexavalent chromium (CrVI), polybrominated biphenyls (PBB), polybrominated diphenyl ethers (PBDE), dan empat phthalates lain iaitu  (DEHP, BBP, BBP, DIBP).

Oleh itu, cubalah Penanggal Minyak Bertindak Pantas WD-40® Specialist™ hari ini dan maklumkan kepada kami hasilnya. Untuk maklumat lanjut mengenai produk ini – atau WD-40® Specialist yang lain – anda boleh ke  pautan https://goo.gl/dXjhnn atau http://wd40.asia.


You Might Also Like

8 komen

 1. WD40 ni memang wajib ada kt rumah. Asben yg rajin beli :)

  ReplyDelete
 2. WD40 ni perlu ada dalam setiap rumah...adakala tombol pintu jammed kan..boleh je guna..untuk barangan lain pun boleh juga guna especially dapur masak 2 tungku tu

  ReplyDelete
 3. pergh berkilat tu..boleh suggest kat suami

  ReplyDelete
 4. senanglah ada wd 40 untuk tugas pembersihan kotoran degil

  ReplyDelete
 5. Saya pun suka pakai WD40. Sebab banyak kegunaan dia. Senang nak dibawa ke mana2.

  ReplyDelete
 6. Waaa.. Mudah dan cepat.. Berkilat pula tu ..

  ReplyDelete
 7. Slalu husband guna spray ni.dulu x tahu kegunaan dia now i know

  ReplyDeleteLabels

Intellifluence

Afizah Abd Rahman is an Intellifluence Trusted Blogger

Blog Archive