Our Future Home - Still under construction

Monday, March 23, 2009

Alhamdulillah....setelah menempuhi segala cabaran dan dugaan untuk memiliki sebuah rumah, akhirnya impian kami tercapai, amin....Walaupun hanya Apartment 5 tingkat, tapi kami sangat puas hati. Sebenarnya banyak kesulitan yang kami hadapi masa nak beli rumah ni. Kalau nak tau apa dia....akan ku ceritakan di lain entry. So....layan gambar jer lah yer.




As per attached photo, every months kami buat lawatan. Hehehehe....Excitedkan, klo dah siap nanti tak taulah mcm mana plak feeling nya nanti...lagi ter'over' excited. Hhmmmmm...tak sabar dah rasanya nak pindah, nak duduk umah sendiri, nak merasa macam mana susah & senang bila dah ada rumah, tak sabar nak men'deco' umah dan macam2 lagilah. Hopefully segalanya berjalan dengan lancar. Ok...antara spesifikasi rumah yang aku beli ni:

  • Apartment 5 tingkat kos sederhana with lift (Kajang Impiana Apartment)
  • 3 Rooms 2 Bathroom
  • 1018 sq. ft.
  • Grill at main entrance

Hehehe....yg lain aku tak ingatlah. Kena buka balik S & P Agreement.

Pstttt....cepatkan dorang nyer construction works. Hopefully cepatlah siap.

You Might Also Like

5 comments

  1. wah...bestnya dapat duk umah sendiri kan..ku bila la nak duk berdikari, asyik bawah ketiak mak & MIL jer..ekekek

    ReplyDelete
  2. Aiyak!! mesti tak sabar2 nak tengok umah tu siap kan..macam masa mimi beli umah sblom nih, beli under construction..setiap kali lalu area situ mesti jengah2 bilalah umah kau nak siap nih..:P

    ReplyDelete
  3. Hayati-> Insya'allah, satu hari nanti mu akan dapat merasa duduk umah sendiri, amin.... Hehehe..duk ngan mak & MIL ok per, save budget.

    mimi-> Memang dah tak sabar dah ni. Insya'allah dlm bulan june atau August ni umahku siap. Hehehe...skang ni tgh survey KC.

    ReplyDelete
  4. wahhh beshnye!!!! skang kena la survey brg umah ... besh besh

    ReplyDelete
  5. ely-> Besh..besh..tapi lagi besh klo ada byk duit, umah baru...brg pon suma baru.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive