Iman's Development as at 21st Months

Wednesday, April 01, 2009

Happy 21st Months to my lil' prince, Iman Hakimi. Besar dah anak bujangku ini. As at 21st Months ni anakku dah boleh kenal all his body part, understand instruction, kuat merajuk dan macam2 lagi lah. tapi....masih pelat lagi.

Vocab Iman's:

Abah - abah
Ibu - bu (kekadang dia panggil aku zot, nama timangan aku - sabo jerlah)
Cat - cat
Bird - bird
Cicak - cak (sambil buat bunyi cicak)
Opah - pah
Atuk - atuk
Lori - aoyi
Bas - bas
Motor - otor
Car - car
Aeroplane - plane
Helicopter - ter
Susu - thuthu
Basikal - ikal
Fish - ish
Shoe - cho
Mandi - ndi
Sakit - atet
Tepi sikit - ikit (sambil tolak soh ketepi)

Last night aku tanya si bujang kenit ni:

aku: iman nak adik tak?
anak aku: Geleng kepala sambil buat memek muka
Apa kes?

You Might Also Like

4 comments

  1. wah banyak dah vocab Iman tau.. bestnyer.. si Zara tak reti ape lagi.. cakap bahasa jerman dia je heheh

    ala Iman taknak adik ke.. nak la nak la kan kan kan baru ada geng

    ReplyDelete
  2. hakhakhak....iman xnok adeq eekkkk...cian kt bu aka zot wakaka...zot (leh ke ku panggil nama mu nih)...nmpaknya mu kena tunggu approval Iman dulu arrr...ngeh3...;)

    p/s: jgn lupa mu di tag~!

    ReplyDelete
  3. Anak saya sepatah pun belum buleh cakap lagi..uwaa..!!BTW, tang taknak adik yang tak tahan tuh..kekeke..:P

    ReplyDelete
  4. Nurhayati-> ala yati, zara baru i thn kan, nnt byklah vocab dia tu. Geram nengok pipi dia yg bulat tu, rasa mcm nak geget jer.

    herni-> Tu la herni, blh dia geleng, mcm paham jer adik tu ape, ku mmg tingin nak tambah lagi ni. Hehehe...zot pon zot lah.

    mimi-> anakku sbenarya suka pakai bahasa jerman.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive