Krisis yang semakin meruncing....

Wednesday, April 22, 2009

Hehehe...macam serious jer tajuk nya. Tapi memang serious pon. Bukan krisis rumahtangga, tapi krisis kewangan ku yang semakin meruncing dari hari ke hari. Sedih giler beb bila nengok baki duit dalam bank dah susutttttt......uuwaaaaa....bila duit nak bertambah balik ni :(. Bukan susut sikit, tapi susut banyakkkkkk. Inilah padahnya bila tak pandai nak merancang kewangan. Asyik nak membeli jer, melabur nya tidak. Adakah aku harus mendelete suma online shop yang ada dalam list Favorites? Atau menahan diri dari membeli TR scarf? Atau nak kena start ganti pose? Jimat sket duit makan. Owh....ada sesapa bley bagi pendapat macam mana nak menabung dengan betul?

Ada sumber2 hotfm bergerak kat opis aku mengatakan yang tahun ni tak der bonus, yang sumber2 lain ni plak kata ada, aku pon tak tahu sejauh mana kesahihannya, just wait and see. Uuwwaaa.....ku ingat klo ada bonus bley lah menambah duit dalam account bank ku ittew. Tak sanggup dah ku nak nengok lebihan duit yang tinggal. Salary Increment? Ada salary increment kah untuk tahun ni? Hopefully adalah, sikit pon tak per lah bos, janji naik.

You Might Also Like

2 comments

  1. salam.

    fiza? tips menabung yang berkesan? lebihan syiling tu jangan pakai, simpan je wat pekasam. pejamkan mata tu. ujung tahun kasi simpan kat bank. insya Allah, berkat..
    posa ganti? best gak tu but make sure nawaitu tu betul. takat nawaitu nak jaga poket dah salah tu! hehehe.. peringatan sekadar teman.

    ReplyDelete
  2. nonnie-> Ku ada gak menabung, tapi bila tengah pokai, duit tabungan tu jugalah yang di pakai, camno tu? Posa ganti..stuju tu, nawaitu kena betul, thanks for remind me beb :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive