Ball...Ball..and Ball.....

Monday, May 25, 2009

His new activity...ball, buat apa2 mesti nak ada ball, macam dah addicted plak. Kenapa aku cakap macam tu? Sebab, nak makan...ball, mandi...ball, nenen...ball, pergi mall...ball, tidur...ball, di mana ada Iman di situ ada ball :-).

Hangin ada kelakar pon ye gak. Yang hangin tu bila nak mandi pon mesti bawak ball skali, pastu main ball dalam toilet, bley tak mcm tu? Kalau pergi mall plak, aku dah tahu apa umpan nak kasi dia jalan, ball lah jawapannya. Di pegang nya lah ball tu ke hulu ke hilir, tak yah nak dukung2 lagi. Kalau time nenen + nak tidur pon macam tu gak, janganlah amik ball tu klo dia blom tidur lagi, ngamuklah jawabnya. Klo dah tidur baru bley amik. Kat rumah tu dah jadi macam padang bola dah, anak beranak berebut ball.

Anda nampakkan anak bujangku ittew naik apa? Haaa....ni lagi satu hal, kalau gi mall, harus kami somi istri elakkan dari lalu kat tempat mainan bagai ni. Kekadang tak sempat nak elak, terlepas gak lalu kat situ. Kalau Iman dah nampak.....ha....terpaksalah tunaikan hajat dia dulu, kalau tak...menangis tak hingat. Tapi bila dah dapat, asyik nak main lah plak, tak nak turun.




You Might Also Like

9 comments

  1. cute nya Iman..Ibrahim pon dah start suka ball.. seb belum pandai jalan kalo tak harus main kejar ball dlm umah.

    yg part no 2 tu, ada geng..Ibrahim pon samaaaaa suka naik apa2 laa especially yg ader stereng..haduss takmo turun.

    ReplyDelete
  2. fiza..ni dh musim ball la tu..abis la..skrg bnda lain dia xheran...yg penting nk ball...huhuhu....
    mu kena wat pdg bola dlm umah nmpk gayanye...

    ReplyDelete
  3. xpe la... anak boy... kang dia capai doll, haru la pulak.. hehe

    -mama emma-

    ReplyDelete
  4. anak ku yg gegirl tu pun sekarang apa ada kat lantai nk di sepak cawan pun jadi....sabar je la

    ReplyDelete
  5. hahahhaha tapi ok la jln pegang ball.. kalu sami abis dicampaknye ball tu patu suh kitorg kutip.. nanti sami dh beso cam iman harus la dielakkn jua tmpt2 begitu..

    ReplyDelete
  6. salam Fiza..
    dia tgh kemaruk dgn bola tu.. layan jer lah.. nanti dah jemu bola datang plak kemaruk lain.. mcm fikri, sejak 2 tahun lebih sampai skrg ni dok kemaruk dgn kpl terbang...

    ada tag di blog, jemput jenguk yer..
    http://kakyong72.blogspot.com/2009/05/sesi-menjawab-tag-part-3.html

    ReplyDelete
  7. kaki main jugak ni
    boleh geng!!

    ReplyDelete
  8. Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. New stock arrived (25 May) POLO Club for Boys! Other brands OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily, NEXT, Tommy Jeans also available...Grab yours while stock last!! TQ

    ReplyDelete
  9. maryaa-> MEsti tak sabar nak tunggu bila Ibrahim bley jalan kan.

    Qis-> Dalam umah tu memang dah jadi padang bola pon.

    emma-> yer lah emma, ball pon ball lah.

    yatie-> Ganas nya maira, sampai cawan pon nak sepak :-)

    ely-> klo sami campak bola tu dia nak soh parents dia exercise.

    kakyong-> Selagi bley layan kakyong, lepas ni minat apa lah plak :-)

    hada-> geng ngan sapa hada? bella :-)

    Eazyshop2u-> ok, noted with thank.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive