Car Loan...Susah sangat ker nak lulus?

Thursday, June 04, 2009

Saat N3 ini di tulis, emosi aku bercampur baur, marah...geram...terkilan...sedih, suma ada. Bayangkanlah dari end of April apply loan, until now....satu pon tak lepas lagi. Klo yg lepas pon tak bley bagi full loan. Mana nak cekau duit? Skang tgh tunggu keputusan dari 3 Bank. Apsal susah sangat nak lepas? Adakah sebab 'zero' down payment? Atau sebab unstable economic maka pihak bank berhati2 dalam nak approvekan loan? Atau sebab nama hubby tak clear lagi dlm system even keta lama dah habis bayar? tapi kami dah tunjuk receipt untuk membuktikan dah tak der hutang lagi. Gggrrrrr....

Sejak tak der keta ni segala aktiviti terbatas, patah kaki di buatnya. Setakat gi jenjalan yg dekat2 ni ok lagi lah naik motor, klo yg jauh2, nak naik motor gak ker? Kesian kat Iman....gi memana naik motor jer, berpanas..berhujan. Kalau nak balik umah PIL pon harapkan belas ihsan BIL & FIL datang amik. Yerlah...klo atuk dah rindukan cucunya, mesti sanggup datang kan. Dahlah skang musim orang kawen, gathering lagi. Huhuhuhu.....Tak dapek den nak po'ei. Sapa ada keta lebih? nak pinjammm :-)

You Might Also Like

6 comments

  1. pelik tuh sbb skang bank sume sebok nk kasik loan. recession bese xdek org nk amik loan so berpusu2 la bank offer itu ini.. sabar..insya allah approve la tu.. sian kat u..

    ReplyDelete
  2. aik..pelik lak..naper xleh nk approve lak..u pkai bank cap maner jer ni??kalu nama husband u sangkut,u xleh guna namer u ker???
    hmm..baru cadang nk bli keta gak ni..

    ReplyDelete
  3. beb loan kete ku pun tak approve lagi, nama ku dh digunakan beli rumah, kete plak lebih 100k so en suami kene pakai gerentor lain yg blom ada pape komitmen, huhu meh la kita sama2 doa ek... ku ada kete kecik, mu la sian bawak iman naik moto..ku kasi mu approve dulu la..heheh

    ReplyDelete
  4. aku pernah alami nasib yg sama..patah kaki gara cik abe cat kereta..tension..cam nak nagis!!

    ReplyDelete
  5. kesian nyer iman ngan mama imannn..;P

    x lama lagi approve laa tuh..

    ReplyDelete
  6. ely-> ku pon pelik gak ely.

    mamanoa-> ku pon tak paham, nama hubby x der sangkut apa2 pon.

    yatie-> Ku doakan loan keta kita approve, amin...

    hada-> Memang patah kaki di buatnya ni, terbantut suma aktiviti.

    july-> Huhuhu...sian kat kitorang kan july.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive