Iman's Development as at 24th Months

Thursday, July 02, 2009

Bila dah masuk 2 tahun ni development and vocab Iman pon makin bertambah, tapi still pelat lagi. Antaranya:

- Dah boleh count 1-10 (BM & BI)
- A to E...kena improve lagi
- Alif to ta...ni pon kena improve lagi
- Nak mandi sendiri (with supervision), hehehe...comel jer bila dia cedok air jirus kat kepala.
- Dah boleh pakai baju dan seluar sendiri, klo aku nak pakaikan tak bagi.
- Pandai cakap kalau nak po-po (Dah boleh potty train kah klo mcm ni?)
- Boleh baca doa makan, tapi dengar hujung2 jer, yang paling jelas AMIN.

Inilah sebahagiannya, over plak kalau aku citer lebih2. Yang sadisnya...iman masih panggil aku acik, kekadang jot, susah betol nak dengar dia panggil IBU...huhuhu.


You Might Also Like

7 comments

  1. ya allahhh comelnyeeeee patu still panggil acik/jot? hahahahhahahahahahahha

    ReplyDelete
  2. acik/jot...waakakaka...
    dia konpiusla tu.org sekeliling pggil ko gitu..
    psst lepas ni nk pggil ko jotlaa..ekekke

    ReplyDelete
  3. hahahah... kalo nak bg iman panggil ibu, org2 sekeliling pun kena panggil fiza ibu.. ;)

    ReplyDelete
  4. apesal die pggl ibu die acik?terbwk2 panggil pengasuh ke?hehehe.bahaye tu fiza...kene hari2 ajar die pggl IBU

    ReplyDelete
  5. fiza, a ah dah boleh start potty train perlahan-lahan tu.
    A ah wondering juga, mcamne iman boleh panggil fiza acik lak tu?

    ReplyDelete
  6. Ely-> Gelak erk..klo ko dgr secara live, lagi pecah purut ely.

    hada-> panggil lah hada, aku tak kisah :)

    Kakyong-> Ha'ah lah KY.

    anna-> dia dgr sepupu2 dia panggil, tu yg ngikut tu, dah ajar pon.

    mirah-> Tu lah mirah, ingat memang nak ajar pon, tapi kena tunggu weekend.

    ReplyDelete
  7. Tak pe pelan.. baru 2 tahun Iman tu.. tu pun dah banyak progress dia..
    Sebab semua orang panggil cik, :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive