Kisah Hujung Minggu Part 2 - Kurang Ajar betul Bahasa ko erk...

Monday, August 10, 2009

Last Saturday...aku balik rumah PIL kat Gombak. Kalau balik rumah PIL ni parking agak susah sket, biasalah...Kuarters guru kan, parking memang untuk owner dan cukup² saja, terpaksalah parking dekat mana² kawasan yang kosong, nasib lah kalau dapat tempat yang redup sket kan. Nak di jadikan citer...malam tu, masa nak kluar gi GIANT Selayang, adalah satu note terselit kat wiper kereta. Amboi3x...panas rasa nya hati ni bila baca, siap highlight dengan capital letter lagi ayat yang last skali tu. Kalians sentap tak klo dapat note macam ni:
*
*
*
*
*
*
*
*
Ker aku yang sensitive? Kalau yer pon kami yang salah, tak boleh ker tulis dengan ayat yang elok² sket...dengan cara yang berhemah atau dengan tatabahasa yang baik? Macam ni ker cara ko tegur orang? First time dapat note macam ni selama 4 tahun parking kat kuarters tu. Macam mana kami tak pentingkan diri sendiri...nak masuk dalam sikit...takut owner bawah tu bising sbb parking betul² belakang umah dia, bila parking macam ni...dapat note kurang ajar pulak...habistu macam mana? Sikap manusia...unexpected.

You Might Also Like

8 comments

  1. dasat betul...siap tgl note.kat area mane tu fiza.Kot kang ku terpg ke kawasan tu kenela berhemah sket parking

    ReplyDelete
  2. org skrg siap bwk buku note kan nak sound org...agaknya parg guard area tu mmg di latih bg note mcm ni kot?mcm pakguard umah akula..org kureng berbahasa melayu..main taram je tulis warning memo ni...

    ReplyDelete
  3. next time tiap kali parking kt umah PIL u letak note siap2

    tulis:
    KITORANG PARKING MCM NIH SEBAB....
    and last skalik tulis

    KITORANG TAK PENTINGKAN DIRI SDR

    hehehhehehe

    ReplyDelete
  4. Betul la kalau nak tegur bagi lah ayat yg sedap sikit sekali pun tengah emosi, kekadang elok nak minta maaf terus tak jadikan....

    ReplyDelete
  5. yang ni ok sket kot, sebab kawan i pernah dapat note lagi teruk..sungguh sinis ..padahal parking motor jer ..dia tulis ..@JANGAN JADI MACAM BELANDA DAPAT TANAH!!@ ....hu hu..sungguh ganas ...

    tapi kalau i jadi u pun mmg i hangin gak lah ..sib baik tak kenal sapa, kalau kenal, aku dah calar dah keta dia ..wkakaka...

    ReplyDelete
  6. AS: Memang gila wei.

    ANNA: Kat Kuaters Guru kat Gombak ni, sebelah International Islamic School.

    HADA: Ni buka keja pak guard hada, keja penduduk kat situ gak.

    ELY: Good idea lah ely, next time nak kena letak note gak :)

    YAYA: Tu la pasal, klo ayat tu cantik, ok lah jugak.

    WATIE: Hahahaha..sinis sungguh. Tu la watie..sib baik tak kenal...klo tak...

    ReplyDelete
  7. i think its ok,he might be in urgent(bini nak branak ke/anak sakit ke).plus cant get u.so dia bengang n tulis mcm tu.dun wori abt it,sama2 salah.Biarla Tuhan saje yg mmbalas pbuatan manusia.we cant.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive