Pagi yang Syahdu

Monday, August 17, 2009

Anakku Iman buat hal, daripada malam smalam, menangis..merajuk, apa yang dia nak pon aku tak tahu. Yang abah dia pulak, geram sangat..dapatlah 2-3 das kat peha, lagilah meraung, bukannya nak pujuk..sengal..bagi nenen diam trus. Mungkin sebab tak selesa agaknya, iman dah start selsema dan batuk, risau gak ni.

Merajuk iman berlarutan sampai pagi ni. Bangun tido jer nangis, bagi botol senyap...habis jer susu, nangis lagi, nak nenen pulak. Selalu tak macam tu. Aku bagi gak lah nenen dalam 5 minit. Sambil nenen tu bercakap 'ibu boleh bagi kejap jer, ibu dah lambat ni..nanti ibu balik keja iman nenen lagi yer'. Hhmmm...tak nak lepas pulak, terpaksalah aku tarik...apa lagi, meraung lah mamat kenit sorang ni. Bagi susu botol tak nak..lolipop..gula² pon tak jalan. Bersiaplah aku dalam keadaan hati yang tak tenang. Hubby pon dah tak bley nak buat apa dah, pujuk pon tak jalan.

Masa nak gi nursery iman still nangis lagi, sambil nangis sambil cakap 'nak nenen..nak nenen'. Allah...syahdu nya aku dengar. Naik jer motor senyap kejap, bila sampai jer nursery nangis balik, 'nak nenen..nak nenen'.

Terngiang-ngiang lagi tangisan iman yang nak nenen di pagi hari. Tak sabar rasanya nak tunggu pukul 5.30pm. 'Ibu minta maaf yer sayang, tak dapat bagi iman nenen lama² pagi tadi, ibu dah lambat nak gi kerja'.


You Might Also Like

5 comments

  1. Timaseh Fiza sbb lawati blog ku yang tak seberapa tu. Ishhh syahdu dengar anak Fiza camtu...kita sbg ibu ni mmg sebak. Saya pon kadang2 tak sempat susukan Aisyah pepagi...wal kalam al kalibut tapi seboleh mungkin saya akan susukan Aisyah jugak2. Pasni Mama kena bangun awal dan kena manage betul masa supaya Aisyah takkan miss direct feeding.

    ReplyDelete
  2. Mg tak smpai hati kalo anak meraung gitu.Be a good boy yer iman
    **fiza,iman dah sedia nak terime adik kot.Hehehe

    ReplyDelete
  3. agaknya dia tahu kot mak dia nak hadiah kan adik untuk dia..hehehe

    ReplyDelete
  4. adoi bab anak meraung pasal Bf ni memang tak bleh tahan, biasanya i sekali meraung...

    ReplyDelete
  5. ANA: Mekasih ana, syahdu kan.

    ANNA: Sedih tau anna. Ku tgh usaha nak bagi iman adik lah ni :)

    HADA: Ntahlah hada, byk btul ragam dia skang.

    YAYA: Tu lah yaya, dah bergenang airmata dah.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive