Persiapan Raya Kami

Tuesday, September 15, 2009

Persiapan raya kami untuk tahun ni adalah sangat sederhana. Kuih raya pon hanya beberapa jenis, kebanyakan nya kerepek² saja. Beli kuih banyak² pon bukannya habis. Last year punya kuih pon aku baru buang. Baju raya Iman pon tak beli lagi. Peruntukan duit raya untuk anak² saudara & kawan² tak dapat di tunaikan untuk raya tahun ini...huhuhuhu...Buat kawan² ku, kalau aku datang raya umah uols & aku tak hulur duit raya kat anak² uols...silalah faham akan masalah kawan uols yang sorang ni yer (awal² lagi dah announce), sebab persiapan kami lebih kepada rumah baru. Banyak betul pakai duit.

Cuti raya plak...aku akan start bercuti pada hari jumaat ni...direct seminggu, sebab nursery tutup seminggu, terpaksalah aku cuti jugak. Kalau ikutkan, aku malas nak cuti lama², sebab bila dah cuti lama ni, malas pulak nak naik keja nanti.

Untuk tahun ni aku beraya ngan mak dulu...yeay...petang plak balik kampung hubby kat Kg. Gajah, perak. Buat kawan ku di alam maya ni yang mana orang perak, sudi² lah jemput ku datang umah uols, sebab dah alang² gi sana tu kan.

Hhhmmm...tu jer lah kisahnya. Nampaknya....seminggu lah aku bercuti dari berBLOGING, berFORUM & berYM.

You Might Also Like

2 comments

  1. aku pon seminggu gak sbb nurseri tutup. and iye tahun nih singgit aje la dlm sampul. duit anak buah pon kena cut memandangkan aku baru aje bekerja. xpe aku xkesah ko xdek duit raya, yg aku kesahnye ko nk masak ape time aku dtg nnti? haaa jaga2 aku kuat mkn wakakakkaa

    ReplyDelete
  2. aku amat memahami mu ..dtg open house umah aku (klu ada budget lebey)
    hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive