AL...EL...MC.....

Friday, November 06, 2009


Annual Leave aku sudah habis rupanya, aku kena un-paid leave untuk 3 hari, inilah padahnya bila apply leave tapi lupa nak check balance leave. Kesudahanya....aku kena buat memo, lecehnya. Dahlah aku tak boleh lagi apply cuti till end of December. Uuwwaaaaa...next month gaji aku kena tolak untuk 3 hari un-paid leave, rugi..rugi...

Bila dah jadi ibu yang bekerja ni, banyak benda yang unexpected...yerlah, bila anak demam tiba², takkan nak gi keja gak kan, sanggup ker hantar anak kat nursery lagi bila temperature anak dah cecah 38-40'c...Emergency Leave lah kesudahannya, klo demam anak tak kebah 2-3 hari, 2-3 hari gaklah si ibu ni EL ☺☺☺. Kalau anak admitted plak, dapatlah 3 hari Compassionate Leave, tapi kalau admitted sampai 4 hari? terpaksalah tolak Annual Leave 1 hari. Begitulah seterusnya. Inilah lumrah ibu bekerja, AL..EL..MC..☺☺☺


You Might Also Like

5 comments

  1. iman demam ke fiza? ala cot2 sihat la ek.. sama la last mth aku unpaid gak 3 hari.. gagagaga

    ReplyDelete
  2. salam ziarah...
    takpe.. sabar banyak.. ni semua pengorbanan seorang ibu.. insyaAllah besar ganjarannya..
    salam ziarah n salam perkenalan...
    :)

    ReplyDelete
  3. i faham sangat tu fiza sbb i pernah alami situasi mcm gini masa hasya kecik n i still bekerja :(
    so, tu yg i amik maid kejap :)
    tp kalau dpt boss yg understand tkpe...yg penting kesihatan anak kita kan!

    ReplyDelete
  4. fiza...yeler ko kerjapun untuk anak2 gak kan..sabarla..
    aku mampu menyabarkan ko walaupun aku tak pernah berada di tempat mu..tp bila tgk sedara mara .berat mata memendang berat lagi bahu memikul

    ReplyDelete
  5. ELY: Last month ada demam 2 hari, tu yg EL.

    LOL: Btul3x, salam perkenalan utk u juga ^_^

    ZARIN: Btul tu zarin, kesihatan anak lagi penting, alhamdulillah boss faham :)

    HADA: Mekasih atas sokonganmu Hada ^_^

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive