Jot...oh jot, acik...oh acik...

Wednesday, November 11, 2009


Huhuhu...dalam di lema aku di buatnya. Tak tahu nak ajar macam mana lagi dah. Anak bertuah ni masih panggil aku jot...'jot, duduk jot...jot, jom mandi'. Kekadang...'acik, nak nenen, acik, nak makan'. Ya Allah...nak oiii, bila lah kamu nak panggil 'IBU', ini I.B.U...bukan jot, bukan acik. Hangin aku...mana tak nya, klo kat playground tu terjerit²...jottttt...gi mall pon jotttt, pendek kata, di mana² saja pon jottt/acik jugak di panggilnya...suka suki kamu jer nak ooiii, malu wei orang dengar.

Yang lagi best...kekadang di panggilnya wan dia (mak aku ☺) MAK, abah dia plak di panggilnya AYIN (nick name hubby ☺), pengaruh persekitaran ^_^

Aku ingat bila dah pindah ni, anak bertuah ni akan panggil aku IBU sampai bila², sebab pengaruh luar dah tak der ☺☺, yerlah...masa dok ngan mak dulu sepupu sepapat ramai, acik sana...acik sini, jot sana...jot sini (nick name aku kat umah ☺), tu yang anak bertuah ni pon terikut ikut skali. Hhmmm...sangkaan ku meleset. Tak per lah nak, ibu akan tunggu kamu sebut 'I.B.U' secara rasminya dengan penuh sabarrrrr, no JOT...no ACIK ^_^


You Might Also Like

9 comments

  1. adeiiila...tergelak sensorang bila baca entry nih

    ReplyDelete
  2. Huhuhu...sian kat saya kan kak T_T

    ReplyDelete
  3. hehe kiyutnya.....nak panggil Fiza Jot jugakla

    ReplyDelete
  4. sori la fiza nak gelak..

    kahkahkahkahakahkahkahkahkahlkahkahkahkah

    sami mmg start dari minggu lepas la panggil teacher tp kadang aku xlayan terus dia pnggil mami hahahhahaa

    ReplyDelete
  5. MARYAA: Mu pon nak join da club ngan iman gak erk..ahaks..jot pon jot lah maryaa ^_^

    ***********************************************

    ELY: Ko memang tau, tu baru aku citer, klo ko dengar sendiri mau gulung² ko gelak ^_^

    ReplyDelete
  6. kikiki kelakar pulak bila baca...terbayang mesti cute bila dia panggil jot jot tuh....hai kanak2 kanak2 :D

    ReplyDelete
  7. Tu lah zarin, klakar pon ada geram pon yer jugak ☺☺☺

    ReplyDelete
  8. Salam Fiza.Your shoubox macam x boleh me leave msg.Just to let u know, CP review sudah up. http://thehoneybunch.blogspot.com/2009/11/review-on-malaysian-made-cloth-pad-cp.html

    ReplyDelete
  9. Thanks hanz, i dah baca review you, sangat menariks ☺☺

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive