Sebulan sudah....

Wednesday, November 04, 2009

Genap sudah sebulan kami duduk sendiri @ rumah baru, sekejap jer masa berlalu. Yang bestnya...bill air masih lagi free, sebab tak sampai 20 meter padu lagi. Rutin harian pon banyak berubah.

Pagi: Setiap pagi haruslah bangun pukul 6.00 am. Selesaikan urusan utama dulu, gosok baju, prepare baju & CD iman & prepare breakfast, itupon kalau sempatlah ☺☺. Pukul 7.30 am gerak gi office.

Petang: Balik kerja trus masuk dapur, prepare untuk minum petang. Pastu prepare untuk dinner plak.

Malam: Layan iman jap...main lukis², ajar ABC 123 & colour². Clearkan pinggan mangkuk, basuh baju...mesin yg basuh ☺☺☺, basuh CD iman, sidai baju & lipat baju. Kalau malas nak lipat weekend jer lah aku buat, pejam mata jerlah tengok kain baju bertimbun atas katil tu ^_^.

Weekend: Setiap minggu...kekadang 2 minggu skali berulang ker Pandan, Gombak & Bangi. Kalau tak gi memana, aku masak, kemas rumah & mop lantai dengan pembantu kecik aku tu lah ☺☺☺. Petang plak bawak iman gi playground.

Banyakkan kerja ^_^.


You Might Also Like

7 comments

  1. ok lah tu...bagus bagus...hihi...i yang dok kat rumah pun banyak kain yg tk berlipat n beriron...inikan pulak u yg bekerja :)

    ReplyDelete
  2. ya allah...

    RAJINNYEEEE.........

    makin kurus la nanti..:p

    ReplyDelete
  3. mmg banyak.. kalau kene tambah anak 3....huhu.. lagi banyak..hubby plak balik lambat, paling lambat gi keje pkl 7.00 pagi kalau x sah2 jammed dan lambat sampai office..

    ReplyDelete
  4. ksian mu fiza..kebizian melanda ye..xpe assistant kecik ader sedia membantu walau apa tugas skalipun...hehehe

    ReplyDelete
  5. ZARIN: Mekasih. Tak suka lipat kain & iron baju..tapi kena buat gak.

    ELY: Ko pun rajin gak ely ^_^...klo tak rajin pon kena merajinkan diri, klo tak...umah mcm tongkang pecah ^_^

    NADNYE: Tu lah nadnye, anak baru sorang pon dah penat, inikan 3..mesti byk baju nak kena lipar & basuh. Awalnya mu gi keja.

    QIS: Nak buat mcm mana...surirumah separuh masa ^_^. Assistant kecik pon...buat keja bukannya kemas sgt, messy lagi adalah..ahaks..

    ReplyDelete
  6. byk keje tp best kan dan puas hatikan dapat dok sendiri...hehhee

    ReplyDelete
  7. Tersangatlah best ila bila dok sendiri ^_^

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive