Macam manalah badan tak naik...

Thursday, December 10, 2009


Makan..makan..makan, pagi makan..lunch makan..malam pon makan, macam manalah badan tak naik. Pastu..makan plak makanan tak seimbang, minyak & berlemak sana sini, Bila dah duduk sendiri ni lagi lah mencanak² naiknya. Masak untuk dinner mesti nak makan. Weekend lagi...huhuhuhu. Tak best plak bila tgk hubby makan sorang². Exercise...lagi lah pemalas nak buat, setakat naik turun tangga dari tingkat 2 tu jer lah exercise nya...ahaks...

Baju kebaya? Jeans Levis? Kemeja saiz 's'? Masih tak boleh pakai. Anak pon dah 2 tahun. Bukan berat jer naik, lemak² tepu pon sama naik gak. Herbalife? Ikut mood nak minum...aci tak..(^_^). USANA? Macam menarik jer bunyinya (^_^). Bila tengok orang slim melim berkebaya...berseluar Levis cantik terletak...berkemeja anggun bergaya, jelous plak aku tgk, tapi tu lah...diri sendiri tak nak ubah susah gak kan. Tak bley jadi ni...nak kena buat azam tahun baru. Nak dapatkan berat & cutting macam zaman anak dara balik ni. Nak buat exercise. Tak nak jadi macam ni:



You Might Also Like

12 comments

  1. makan utk hidup...hidup biar sedap...ahahaha...
    tp mmg kita jeles tgk org selim melim kan???

    ReplyDelete
  2. Btul tu as, makan utk hidup , tapi hidup biarlah sihat ☺☺. Memang jelous as tgk org solid ni (^_^)

    ReplyDelete
  3. aku tak slim tapi pki levis gak..aku tak slim tp pakai ekbaya gak..lepas ni ko beli baju kebaya besar sikit dan levis saiz pggang kita la..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Huhuhu...ko slim lah tu. Aku nak beli levis baru..tapi tak terbeli beli lagi. Kebaya lagilah...rasa mcm malu nak pakai sbb akan menampakkan lemak² yg terjojol tu, cutting pon tak brapa nak nampak dah...:-(

    ReplyDelete
  5. adoi entry fiza ni jadi satu peringatan gak kat lady.. kalau lady baca entry ni sebelum lunch tadi kan bagus... bukan apa tadi macam terlebih makan.. lepas makan rasa nyesal tak sudah uwaaaaaa...
    camno nak diet ni..

    ReplyDelete
  6. kih kih kih ..
    tue tandanya bahagia & happy ...
    ngeeeeeeee

    ReplyDelete
  7. LADY: Hehehe...jgn lah nyesal lady, dah terlebih makan, nak buat mcm mana ☺☺☺, bley cover balik...mlm tak yah makan...ahaks...

    NIEZA: Btul tu, bahagia sbb dpt masak utk suami...happy sebab peyot suami pon dah naik...ekekeke...☺☺☺

    ReplyDelete
  8. biasa la tuh.. azam kene kuat..tp kalo azam je kuat tp kita x nak buat camne eh? samo ajo le ngan den nie.. :D

    ReplyDelete
  9. Btul tu Ms. Pancake, azam jer lebey...tapi haremm tak buat ☺☺, den pon samo gak (*_^)

    How's ur preparation? mesti berdebar² menanti hari bahagian kan.

    ReplyDelete
  10. salam
    tgh nk berdiet jugak ni... x nak jd mcm ppuan dlm pic tu..hehehhe

    ReplyDelete
  11. W'salam...hehehe...jom kita berdiet, diet secara sihat (^_^)

    ReplyDelete
  12. wah...jom azam tahun baru sama-sama. ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive