Sesak..sendat...padat...phewwww

Thursday, December 31, 2009

Dah 4 hari aku naik komuter, sangat lah tak selesanya. Dah macam tin sardin. Sbenarnya aku dah lama sangat tak naik komuter ni, last naik masa bercinta dulu. Skang ni komuter akan jadi public transport harian aku selain dari motosikal. No choice :-(. Sejak naik komuter ni macam² cerita & ragam manusia boleh di lihat. Yang aku tak tahannya...bila berebut² nak naik train, even train dah penuh pon nak masuk jugak akulah tu ☺. Iyerlah...masing² sibuk nak pergi keja kan. Klo terlepas train, lamalah nak menunggu. Dahlah train slow, pastu tetiba berhenti kat tengah² landasan tu, klo kejap tak per gak, ni dekat 5 minit.

Kalau tiba waktu puncak nak balik lagilah...dengan manusia yang ramai & berbilang bangsa berebut² & bertolak² nak masuk train. Yang lagi tak tahan, bila ada bau² badan yang kurang enak, masya'allah...nak pengsan di buatnya, pendek kata setiap penjuru tu ada bauuuu...tak pakai deodorant ker dorang nih. Ada yang lagi kurang ajar, bley plak kentut kat dalam train, tetiba dtg bau busuk dgn bau badan & bau kentut yg dah bercampur...sangat lah hazab hokey. Klo yang tido plak...dah macam dunia ini aku yang punya, dengan mulut ternganga, nasib air liur tak meleleh ☺☺☺

Cerita lain plak, bila kawan² meluahkan pengalaman masing² naik train sbb tak bleh drive lagi, parking tak der. Ada adegan raba meraba, orang yg di raba plak tak perasan yang dia dah kena raba, mcm mana bley tak perasan erk? Pastu ada plak cuba nak mencuri. Yer lah, dah sesak² dan berhimpit tu, ada jer pencopet amik kesempatan.

Bersiap sedialah minggu depan bila budak² dah start skolah, lagilah bertambah sesak.


You Might Also Like

13 comments

  1. hahahha...
    aah..ade org kentut dlm train..
    xsenonoh....

    ReplyDelete
  2. komuter ni naik dah le dok depan pintu siap kena himpit n tolak bile next station....yg tolak tu bangla n indon azabnyer...terus drive skrg ni

    ReplyDelete
  3. ZELLA: Ha'ah, memang tak senunuh.

    DIDI: Btul tu didi, bley sesak nafas di buatnya, ngan bau bdn lagi...huhuhu...redah ajer.

    ReplyDelete
  4. mmg sesak naik pengangkutan awam skrg kan..
    lady masa study dok naik putra lrt.. masa keja dok naik star.. mmg sesak.. jarang sekali dapat duduk..

    ReplyDelete
  5. dah nasib badan ...
    nak buek camno..tp aku tak suka bab bau badan ni..apa lagi bagla..adoii

    ReplyDelete
  6. Lady, klo lrt ok lagi...sbb aircond kuat, tapi klo komuter memang tak tahan.

    ReplyDelete
  7. tensennye naik komuter fiza... aku harap aku xyah la kena naik komuter... sure aku tensen cam ko..

    ReplyDelete
  8. Hada, nak buek camno laei, dah nasib badan ☺☺. Aku pon tak tahan gak bau bdn ni..huhuhu...

    ReplyDelete
  9. Ely, memang tensi, tak payah lah ko naik komuter.

    ReplyDelete
  10. ko pakai la mask... tp klau gi KL jalan2 aku suka naik LRT...

    ReplyDelete
  11. sy pling x suke mase dlu bile kena nek komuter g klang..yg rmi dlm tu bgse2 asing je -_-"

    ReplyDelete
  12. As, aku pon lebih suka naik LRT.

    ReplyDelete
  13. Suraya, memang ramai bangsa asing, bau plak tu.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive