Tolong saya..bantu saya ☺☺☺

Thursday, December 24, 2009

Untuk membuat pilihan dalam mencari BerukbandBroadband yang sesuai especially area Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. Ada beberapa pilihan, tapi tak tahu nak pilih yang mana satu. Saya tahu, setiap Broadband ada kelebihan dan kekurangan, cuma saya nak minta pendapat dari kawan² yang arif lagi bijaksana (^_^) dan yang dah pernah ada experience dengan Broadband ni. Maklumlah...baru 1st time nak bertenet kat rumah dan kat merata² tempat ☺☺. Selama ni pakai tenet office sajork.











Your highly response is really appreciated. Sekian, Terima Kasih (^_^)


You Might Also Like

12 comments

  1. gua nak cakap susah..tapi bagi gua streamyx plg best..download speed lebih dari 400mb sejam..power2

    ReplyDelete
  2. kalau nak tenet kat rumah jer.better pakai streamyx.tapi kalao nak guna kat merata2 tempat.guna broadband lain la.actually,semua broadband sama jer.yang penting,coverage kat kawasan tuh.yang lain2 xde paper pon.kalau kawasan tuh da gempak,pakai cikai2 pon da okay da.just kalau kat rumah jer,pakai strimix sebab dia guna kabel.instead of broadband lain yang guna coverage kawasan.cam tepon umah dengan henset la.henset kalau ade coverage seronot ar.huhu... btw,januari 2010 dah nak kuar High speed broadband.kalau bole, tunggu la sampai januari.hehe

    ReplyDelete
  3. yupp streamyx walaupun tak potong tapi still maintain service dia.. cuma time raya je lah maybe line bz skit..tapi kalu nk online kt tmpat lain sure takleh cam berukband2 lain...dalam umah still ok lagi..heh!

    ReplyDelete
  4. rule of thumb: wired always better than wireless..
    so lady pilih streamyx... laju woo.. tak sempat nak click dah keluar dah ekeke..

    ReplyDelete
  5. DEAR ALL: TQ so much for the reply, owh...ramai sokong streamyx. Akan ku war²kan pada en. suami (^_^).

    ReplyDelete
  6. rumah ku pun pakai streamyx, klau nak tenet di sekitar rumah even dlm tandas or tgah masak (mcm i..hehehe) pakailah wireless modem...sangat best la itu streamyx, ari2 download movie...ekekek...sekian.

    ReplyDelete
  7. Amboi as, sampai dlm toilet pon ko bertenet...wakakaka...lpas ni bley aku bertenet 24 jam...ahaks...

    ReplyDelete
  8. kenapa memilih broadband ini???mudah nak di bawa ke mana sahaja???slalu dengar orang tak puas ati guna broadband dari service provider di atas...lagi puas ati guna line...streamyx...hujan,panas pon ok lagi..cume...

    ReplyDelete
  9. salam..streamyx lagi laju rasenye..kalo broadband, tempat 3G baru laju..kalo tak, thru GPRS amatlah lembab...amik la streamyx pakej 512kbps atau 1Mbps pun dah ok...budget dlm RM90 - 100 laaa..

    dulu kami pakai streamyx paling murah, 384kbps..slow..sekrg dah uprade 1 Mbps..:)

    Kalo outsation n takde wifi kat tempat tu..kalau guna celcom,leh guna hp sebagai modem internet..kalo line yang lain (maxs, digi, sy tak tau..tak penah guna...

    ReplyDelete
  10. Legasi Pinston Pecah: panjang nya nak taip (^_^), ya..klo pakai broadband bley bertenet di mana² saja. Apa yg cuma..tu, tergantunglah ayat ☺☺☺

    ReplyDelete
  11. Catlinafly: Tu la...ramai yg suggest streamyx. Thanks for the info yer catlinafly ^_^)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive